JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 10:29

Xsenia pisze:Żeby tylko jeden :lol: :lol:

Może to homoseksualiści albo kobiety. Jak można będąc facetem nie lubić kobiet? :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 23 lip 2016, 10:40

OneNight pisze:
Xsenia pisze:Żeby tylko jeden :lol: :lol:

Może to homoseksualiści albo kobiety. Jak można będąc facetem nie lubić kobiet? :lol:

Jak są wredne, to skupiasz uwagę tylko na tym co ma między nogami? :lol:
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 10:46

Nie wszystkie są wredne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 23 lip 2016, 10:51

Lecz wszystkie wredne są kobietami ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 11:21

Nie tylko kobiety są wredne, Mirku.

Davidius, nie zaczynaj. Nie chodziło mi o to, że każdy homo nie lubi kobiet albo że każda kobieta nie lubi innych kobiet. Miałem raczej na myśli, że to nienaturalny stan dla przeciętnego faceta. Świat kobiet Cię interesuje? Zaproś kobietę na zakupy do galerii :lol: A na poważnie; też chętniej wolałbym spędzać czas z przedstawicielką tej "wrednej rasy" zwanej kobietą niż pić piwo i oglądać mecz z kolegami.

Co do mediumizmu(przez i, nie j), to skąd pewność, że atlantydzi istnieli? Myślę też, że przyjemniej by się to czytało, gdybyś NIE PISAŁ co jakieś SŁOWO literami DRUKOWANYMI.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 23 lip 2016, 11:57

A tam Atlantydzi nie Atlantydzi. To akurat w kwestii mediumizmu jest najmniej ważne. Davidius napisał istotne zdanie "ci bliżsi spraw DUCHA" i tak jest do dziś. Jednak zachodzi pytanie, kto jest naprawdę bliższy spraw ducha, skoro każdemu się wydaje, że to on, a nie kto inny? :) I w tym celu zaczęto tworzyć mity, religie, wymyślać rytuały, wręcz prześcigać się w tych sprawach próbując zdobyć to co nie jest zdobywane materialnym sposobem, podstępem, oszustwem, podrabiać niepodrabialne . Robili to szczególnie ci, którym"się wydaje". W efekcie ludzie oddalili się bardzo od duchowości, zgubili naturalny kontakt i zbyt mocno uwierzyli śmierci. Oddzielili naszą rzeczywistość, nadali jej niesłusznie jedyną rację bytu a światowi ducha przypisali formę niematerialną, ulotną, niepojmowalną zrównując ją ze światem wyobrażeń i myśli. Zaburzenia świadomości, czy jak wolisz Davidus opętanie i specjalne w tych czasach, jak wyżej pisałam doprowadzanie się do takich jej stanów, fanatyzm, to dziś króluje w tych sprawach wraz z narzucaniem innym powstałych przez takie praktyki teorii.
danut

Postautor: Mirek » 23 lip 2016, 12:12

OneNight pisze:Nie tylko kobiety są wredne, Mirku.

Davidius, nie zaczynaj. Nie chodziło mi o to, że każdy homo nie lubi kobiet albo że każda kobieta nie lubi innych kobiet. Miałem raczej na myśli, że to nienaturalny stan dla przeciętnego faceta. Świat kobiet Cię interesuje? Zaproś kobietę na zakupy do galerii :lol: A na poważnie; też chętniej wolałbym spędzać czas z przedstawicielką tej "wrednej rasy" zwanej kobietą niż pić piwo i oglądać mecz z kolegami.

Co do mediumizmu(przez i, nie j), to skąd pewność, że atlantydzi istnieli? Myślę też, że przyjemniej by się to czytało, gdybyś NIE PISAŁ co jakieś SŁOWO literami DRUKOWANYMI.

Zadałeś pytanie: "Jak można nie lubić kobiet?", więc Ci na nie odpowiedziałem. Można, gdy są wredne ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 23 lip 2016, 12:29

:lol: No ale tak wszystkie nie lubić?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Nikita » 23 lip 2016, 20:01

Davidius masz duzo wiadomosci. Czytales Autobiografie jogina? ja czytalam i wiedzialam o Joganandzie i jego materializujacym sie mistrzu... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 24 lip 2016, 10:41

To są ciekawe hipotezy, zwłaszcza że z opisanego w linku eksperymentu wyłania się zbieżny z nimi wniosek.

http://ciekawe.org/2015/01/24/dokad-zmi ... -calhouna/

Czy czeka nas powtórka z historii Atlantów?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm