dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: agnieszkag » 15 lip 2016, 14:00

Mirku.

Nie bede polemizowac, bo nie jestem specjalista w tej materii.
Z moich obserwacji wynika jednakowoz, ze zdolnosci mediumiczne mozna sie nauczyc w sobie rozwijac.
Slyszalam w kosciele jak osoba bedaca medium powiedziala, ze kazdy z nas ma pewne zdolnosci. Od nas samych zalezy czy sie na nie otworzymy, czy jestesmy na to gotowi. Czy wierzymy w spiryt.
Spojrz jak wiele jest dobrych medium w Anglii.
Jezeli OneNight chce probowac I wierzy, ze mu sie uda , to tez wierze, ze jest to mozliwe.
Oczywiscie potrzebny jest przewodnik.
agnieszkag

Postautor: Mirek » 15 lip 2016, 15:26

Agnieszko skoro ktoś nie ma daru i nie jest medium, po co chce na siłě nim być. Nie lepiej rozwijać zdolności, ktore się ujawniły?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: fruwla » 15 lip 2016, 15:26

agnieszkag pisze:
ze zdolnosci mediumiczne mozna sie nauczyc w sobie rozwijac.
ze kazdy z nas ma pewne zdolnosci. Od nas samych zalezy czy sie na nie otworzymy, czy jestesmy na to gotowi. Czy wierzymy w spiryt.

Moim zdaniem, ze zdolnosciami mediumicznymi jest podobnie jak ze spiewem czy malarstwem.
Kazdy potrafi sam z siebie, jeden lepiej inny gorzej, zaspiewac, czy namalowac "cos".
Mozna sie w tym kierunku ksztalcic , rozwijac , inwestowac - ale bez tzw. daru , pozostanie sie w tej dziedzinie
tylko sredniakiem albo aktorem.
Natomiast osoby, ktorzy maja tzw. dar, szybko sie wybija ponad srednio uzdolniona, intensywnie cwiczaca mase.
i to nawet,bez wiekszego nakladu pracy.
Jesli chodzi o kontakty z druga strona, to wierze bez zastrzezen,
ze kazdy z nas jest dobrym medium dla samego siebie !
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: agnieszkag » 15 lip 2016, 17:53

Fruwlo I Mirku

Na pewno macie racje.
Jezeli nie mam zdolnosci do rysowania to chocbym nie wiem jak sie starala do Picasso mi daleko.
Zaobserwowalam ze niektore medium jakby cos wiedza. ..ale skupiaja sie na takich nieistotnych szczegolach ze np.ta osoba lubila kapelusze I kwiaty. Informacje malo istotne. ..jakby dopiero sie uczyli.
Sa tez osoby absolutnie doskonale.
Pewnego razu przyszla kobieta I wiem ze to brzydko kogos oceniac, zwlaszcza po wygladzie. Pomyslalam: ojej ta pani taka rozowa z tipsami I po solarium....nic z tego nie bedzie.
Tymczasem ta kobieta dala taki popis zdolnosci ze szczeka mi opadla.
Udzielala ludziom informacji na co bliski odszedl I kiedy. Przekazywala daty. Kazala pozdrowic uzywajac imion tego czy tamtego. Przekazywala niesamowite szczegoly.
Pewnie jeden ma wrodzone predyspozycje a inni nigdy nie beda miec.
Moze OneNight ma, skoro tak czuje.
agnieszkag

Postautor: Mirek » 15 lip 2016, 20:59

Skoro czuje, że ma, to po co mu kurs? Ja czuję, że chce przez to czuć się lepszy i wzmocnić swoją ważność.
Takie podejście jest niebezpieczne.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 15 lip 2016, 21:25

agnieszkag pisze:Mirku.

Nie bede polemizowac, bo nie jestem specjalista w tej materii.
Z moich obserwacji wynika jednakowoz, ze zdolnosci mediumiczne mozna sie nauczyc w sobie rozwijac.
Slyszalam w kosciele jak osoba bedaca medium powiedziala, ze kazdy z nas ma pewne zdolnosci. Od nas samych zalezy czy sie na nie otworzymy, czy jestesmy na to gotowi. Czy wierzymy w spiryt.
Spojrz jak wiele jest dobrych medium w Anglii.
Jezeli OneNight chce probowac I wierzy, ze mu sie uda , to tez wierze, ze jest to mozliwe.

Tak, każdy z nas może rozwinąć w sobie zdolności mediumiczne.
Można to zrobić na różne sposoby.
Można najprościej o to poprosić.
Jednak trzeba umieć to zrobić, trzeba mieć dobry powód.
Możemy to rozwinąć poprzez medytacje.
Nigdy nie miałem na to czasu, dostałem odpowiedź - poprzez przyjmowanie energii i to często robiłem.
Najbardziej jednak dar medium rozwija się poprzez interpretacje symboli.
Można to robić interpretując karty klasyczne, karty tarota, albo symbole zawarte w snach.
Ja rozwinąłem to poprzez interpretacje symboli, które były zawarte właśnie w snach swoich, a potem innych osób.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 15 lip 2016, 21:28

Mirek pisze:Skoro czuje, że ma, to po co mu kurs? Ja czuję, że chce przez to czuć się lepszy i wzmocnić swoją ważność.
Takie podejście jest niebezpieczne.

To źle czujesz. Nie masz pojęcia dlaczego jestem tu gdzie jestem i dlaczego w ogóle praktykuję takie rzeczy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 15 lip 2016, 21:34

I jeszcze to...
Miałem przewodnika, który nie był stąd.
Nazywałem Go Nauczycielem.
Inni widzieli, że była przy mnie Gwiazda, Świetlista Istota....
Był to Opiekun, który miał pod sobą bardzo wielu podopiecznych.
Jak również miał pod sobą ,,zwykłych'' Opiekunów.
soldado
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 15 lip 2016, 21:45

soldado pisze:
Nigdy nie miałem na to czasu, dostałem odpowiedź - poprzez przyjmowanie energii i to często robiłem.
Można to robić interpretując karty klasyczne, karty tarota, albo symbole zawarte w snach.
Ja rozwinąłem to poprzez interpretacje symboli, które były zawarte właśnie w snach swoich, a potem innych osób.

Poprosić? Kogo?
Druga sprawa, to medytacja - jest tych rodzajów tak dużo, że sam już nie wiem co to może wg. Ciebie znaczyć.
Co do symboli, to pewnie chodzi o rozwój intuicji. Choć jak dla mnie, to sen nie ma symboliki - jestem oneironautą już od dzieciństwa. Zaczynałem w wieku kilku lat, gdy męczyły mnie koszmary. Skoro sen jest pod moją kontrolą, to symboli nie ma.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 15 lip 2016, 21:58

OneNight pisze:
soldado pisze:

Poprosić? Kogo?
Druga sprawa, to medytacja - jest tych rodzajów tak dużo, że sam już nie wiem co to może wg. Ciebie znaczyć.
Co do symboli, to pewnie chodzi o rozwój intuicji. Choć jak dla mnie, to sen nie ma symboliki - jestem oneironautą już od dzieciństwa. Zaczynałem w wieku kilku lat, gdy męczyły mnie koszmary. Skoro sen jest pod moją kontrolą, to symboli nie ma.

Ja poprosiłem o to NMP.
I to otrzymałem.
Miałem ważny powód.

Co do medytacji się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałem na nią czasu.

Odnośnie snu...
Skoro tak uważasz :)
Chodzi o symbole pojawiające się w snach nie koniecznie naszych.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!