Cześć wszystkim !

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Cześć wszystkim !

Postautor: Orobas » 08 lip 2016, 21:21

OneNight pisze:Napisałeś, że zajmujesz się jasnowidzeniem i tarotem. Przewidujesz przyszłość jeszcze w jakiś sposób oprócz tarota? No i magia - o który odłam Ci chodzi, bo tego jest pełno. Bardziej w palenie świeczek(rytuały) czy przy użyciu umysłu?

Wybacz ciekawość, ale sam się tym kiedyś zajmowałem - chciałem sprawdzać czy to wszystko naprawde działa.

Ja nie przewiduję przyszłości :P
Ukształtowana przyszłość przeczy wolnej woli, którą obdarował nas Bóg, Stwórca, Wielki Duch, czy jakkolwiek można go nazwać.
Ja prognozuję przyszłość, widzę jej tendencje. Używam tylko tarota w tym przypadku. Jednak uczę się astrologii, a ta również na to pozwala - pozwala określić tendencje.
Przyszłość zależy od nas, od naszej duszy i naszych wyborów - zawsze mówię to osobom, którym pomagam.

Zajmuję się magią - specjalnie nie określiłem kierunku. Sam tworzę rytuały i czasami pomagają mi w tym duchy. Jeśli miałbym to jakoś sklasyfikować to moja magia jest podobna do magii szamańskiej :) Zawiera też odpowiednio przerobione i dostosowane do mojej osoby elementy, które można spotkać również w różnych kierunkach (magii ceremonialnej, voodoo, magii sympatycznej, wicca itd.).
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: fruwla » 09 lip 2016, 17:34

Hej Orobas :)

Orobas pisze:

Zajmuję się magią - Sam tworzę rytuały i czasami pomagają mi w tym duchy.

Po niku ktory na to forum wybrales , mozna sadzic, ze pomagajace ci w rytualach duchy zamieszkujace wylacznie ciemne obszary...
Wedlug demonologii - Orobas to ksiaze piekiel, wladca 20 legionow demonow :shock: uuuuuu
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Xsenia » 09 lip 2016, 19:54

Orobas pisze:Tarot to bardzo fajne narzędzie dywinacyjne. Posiadam 7 talii, a zajmuję się tym już 7 lat. No i przestrzegam podstawowego zadania każdego wróżbity, jakim jest dawanie klientom nadziei, pomoc, która rodzi nadzieję na dobrą przyszłość.
Poza tym, bardzo fajnie pracuje się z tymi kartami w aspekcie samopoznania (swoją drogą, duchy też potrafią na te karty wpływać więc można używać ich do obrazowej komunikacji)

Mnie ciągnie do tarota, ale siostra, która zajmowała się tarotem, przestrzega mnie przed tym. Uważa, że tarot otwiera drzwi do innego świata i przez te drzwi może przejść coś, nad czym nie będzie się miało władzy i to coś może zacząć szkodzić. Też miałeś podobne zdarzenia?

Orobas pisze:Zajmuję się magią - specjalnie nie określiłem kierunku. Sam tworzę rytuały i czasami pomagają mi w tym duchy. Jeśli miałbym to jakoś sklasyfikować to moja magia jest podobna do magii szamańskiej :) Zawiera też odpowiednio przerobione i dostosowane do mojej osoby elementy, które można spotkać również w różnych kierunkach (magii ceremonialnej, voodoo, magii sympatycznej, wicca itd.).

Zajmujesz się magią tylko do własnych celów, czy też by "pomóc" innym?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Orobas » 09 lip 2016, 20:24

fruwla pisze:Hej Orobas :)
Po niku ktory na to forum wybrales , mozna sadzic, ze pomagajace ci w rytualach duchy zamieszkujace wylacznie ciemne obszary...
Wedlug demonologii - Orobas to ksiaze piekiel, wladca 20 legionow demonow :shock: uuuuuu

Wiem, jestem tego świadomy. Jednak podczas rejestracji takiego nicku chodziło mi bardziej o niezwykłość jego postaci - Demon, który ukazuje prawdę? Godzi zwaśnionych ludzi? Strzeże egzorcystę przed innymi duchami?
To dość niezwykłe.

A w moich magicznych działaniach pomagają mi głównie rozwinięte duchy, bardzo dobre, wprowadzające równowagę i przynoszące ukojenie.

Xsenia pisze:Mnie ciągnie do tarota, ale siostra, która zajmowała się tarotem, przestrzega mnie przed tym. Uważa, że tarot otwiera drzwi do innego świata i przez te drzwi może przejść coś, nad czym nie będzie się miało władzy i to coś może zacząć szkodzić. Też miałeś podobne zdarzenia?

Tarot to tylko narzędzie, takie same jak młotek, nóż, czy zapałki. Wymienionymi można uszkodzić sobie fizyczne ciało - jeśli nie posługuje się nimi z rozwagą. Tarot dotyczy sfery psychiki i ducha - jeśli ktoś go nierozważnie używa, wtedy rodzą się problemy.
Osobiście nigdy nie miałem żadnych problemów z tymi kartami.

Xsenia pisze:Zajmujesz się magią tylko do własnych celów, czy też by "pomóc" innym?

Magia to zawsze ostateczność, a używam jej by się rozwijać. Rozwijam się pomagając innym poprzez doświadczenie jakie zdobywam. Więc zajmuję się magią dla siebie i dla innych jednocześnie.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: soldado » 09 lip 2016, 20:31

Orobas pisze:Trudno jest mi pisać o sobie. Zawsze gdy mam to zrobić, zaczynam się zastanawiać - kim jestem? Czy można mnie jakoś sklasyfikować? Ilu ludzi jest podobnych do mnie?
Nie przeciągając:

Nazywam się Bartek i jestem 23 letnim studentem z Opola.
Trafiłem tu dzięki dobrej, silnej duszy w postaci dobrego kolegi Darka :)

Zajmuję się jasnowidzeniem,tarotem, magią, uczę się astrologii. W swojej karierze "czarownika" bardzo często miałem do czynienia z różnymi duchami - komunikuję się z nimi, wyrzucam je, czasami pomagam przejść.
Chcę poznać spirytyzm, ale ilekroć zabierałem się za księgę duchów - musiałem ją odkładać z jutra, na jutro. I to wieczne jutro, właśnie zmieniło się w dzisiaj.
Chętnie poczytam o waszych doświadczeniach i chętnie podzielę się swoimi.

Dużo dobra życzę wam wszystkim !

Witaj na forum :)

Jesteśmy z tego samego miasta i jak widzę mamy podobne zainteresowania. ;)

Do Księgi Duchów podobnie podchodziłem co Ty.
Dla mnie przełomową książką była ,,Wędrówka Dusz'' Michaela Newtona.
Księga Duchów, czy Księga Mediów traktuję jako uzupełnienie...
Ale nie ma jak osobiste doświadczenia ;)
Pozdrawiam serdecznie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Jagoda_ » 11 lip 2016, 10:46

Witaj Bartku,

bardzo to interesujace czym sie zajmujesz, bardzo podoba mi sie Twoje podejscie do tarota - nigdy nie wglebialam sie w to, chyba wlasnie glownie z obawy, ze ktos wywrozy mi z kart cos negatywnego - a Twoje zdanie, ze przyszlosc zalezy od naszych wyborow jest bardzo uspokajajace :D

[quote="soldado"]
Dla mnie przełomową książką była ,,Wędrówka Dusz'' Michaela Newtona.
Księga Duchów, czy Księga Mediów traktuję jako uzupełnienie...
quote]

Drogi soldado, ja bylam pewna, ze to wlasnie Ksiega Duchow bedzie dla mnie ta najwazniejsza- od tygodnia czytam Wedrowke dusz i to TA ksiazka stala dla mnie przelomowa :)

Pozdrawiam
Nie wiem nic, nie pragnę niczego...
Awatar użytkownika
Jagoda_

Postautor: fruwla » 11 lip 2016, 11:24

Jagoda_ pisze:
glownie z obawy, ze ktos wywrozy mi z kart cos negatywnego - a Twoje zdanie, ze przyszlosc zalezy od naszych wyborow jest bardzo uspokajajace :D

A co w tym jest bardzo uspokajajacego Jagodo ?
fruwla

Postautor: Jagoda_ » 11 lip 2016, 12:26

fruwla pisze:
Jagoda_ pisze:
glownie z obawy, ze ktos wywrozy mi z kart cos negatywnego - a Twoje zdanie, ze przyszlosc zalezy od naszych wyborow jest bardzo uspokajajace :D

Chcialam przez to powiedziec, ze nigdy nie chcialam sie zgodzic na wrozenie z kart, poniewaz balam sie, ze to, co zostanie z nich wyczytane jest nieodwracalne. Jesli ktos wyczyta z kart, ze bede miala wypadek, to to sie na pewno wydarzy. Z wypowiedzi Bartka zrozumialam, ze to, co sie wyczytuje z kart moze sie wydarzyc, ale nie musi. No chyba, ze cos zrozumialam nie tak :D
Nie wiem nic, nie pragnę niczego...
Awatar użytkownika
Jagoda_

Postautor: fruwla » 11 lip 2016, 13:52

Jagoda_ pisze:
fruwla pisze:
Jagoda_ pisze:

Chcialam przez to powiedziec, ze nigdy nie chcialam sie zgodzic na wrozenie z kart, poniewaz balam sie, ze to, co zostanie z nich wyczytane jest nieodwracalne. Jesli ktos wyczyta z kart, ze bede miala wypadek, to to sie na pewno wydarzy. Z wypowiedzi Bartka zrozumialam, ze to, co sie wyczytuje z kart moze sie wydarzyc, ale nie musi. No chyba, ze cos zrozumialam nie tak :D
fruwla

Postautor: Orobas » 11 lip 2016, 13:53

Jagoda_ pisze:

Wszystko zrozumiałaś idealnie ;)
Właśnie tak jest. Widzimy tylko najbardziej prawdopodobne tendencje przyszłości za pośrednictwem kart. Prognoza to nie jest wyrocznia, że stać się tak musi. To bardziej jak prognozowanie pogody :)
Awatar użytkownika
Orobas

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!