Czym jest religia?

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Czym jest religia?

Postautor: Mirek » 28 cze 2016, 12:32

czarnyMag pisze:
maja10 pisze:Ależ oczywiście, jak najbardziej ma sens dialog, bo teraz jesteście świadomi, że szatan, przeciwnik duchowy Jezusa Zbawiciela, nienawidzi was, bo nie mówi o konsekwencjach czynienia myślami, słowami i uczynkami falowych zakłóceń w systemie, za które poniesie się wieczną śmierć (Mar. 9,43-48; Obj. 21,8)

przypominam że ewangelista Marek jest jednym z 30-stu ewangelistów :) a kościół powołuje się tylko na 4-ch! Czemu?!

To dlatego:
https://www.youtube.com/watch?v=j5jv8qJ ... 1&index=53
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 12:37

Pawełek pisze:Maja, co Ty robisz na tym forum?

Na forum jestem do uświadamiania, abyście nie byli medium szatana.
maja10

Postautor: Pawełek » 28 cze 2016, 12:42

maja10 pisze:

Tylko Ty twierdzisz że jesteśmy "mediami szatana". Jesteśmy dobrymi ludźmi, którzy pomagają innym w potrzebie. Dyskutujemy sobie spokojnie na tym forum o różnych sprawach i każdy ma różne poglądy, ale których nikt nikomu nie stara się wcisnąć na siłę. Staramy się kierować miłosierdziem i naśladować Jezusa w kwestii moralnej i duchowej, oraz przestrzegać zasad bycia dobrym człowiekiem. Nikogo nie nękamy, nie oceniamy z góry, nie przezywamy i nie dążymy do konfliktów.

Dalej twierdzisz że jesteśmy marionetkami szatana?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 28 cze 2016, 12:47

Maja gdy to pisała, chyba przed lustrem stała. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 12:51

Pewnie - jestem samym szatanem, bo nie jestem chrześcijaninem. Ta nietolerancja aż wywołuje współczucie do ludzi z wypranymi mózgami, którzy chcą na siłę nawracać.

A nie, czekajcie - jestem gorszy od szatana.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 13:10

Pawełek pisze:
maja10 pisze:

Tylko Ty twierdzisz że jesteśmy "mediami szatana". Jesteśmy dobrymi ludźmi, którzy pomagają innym w potrzebie. Dyskutujemy sobie spokojnie na tym forum o różnych sprawach i każdy ma różne poglądy, ale których nikt nikomu nie stara się wcisnąć na siłę. Staramy się kierować miłosierdziem i naśladować Jezusa w kwestii moralnej i duchowej, oraz przestrzegać zasad bycia dobrym człowiekiem. Nikogo nie nękamy, nie oceniamy z góry, nie przezywamy i nie dążymy do konfliktów.

Dalej twierdzisz że jesteśmy marionetkami szatana?

Naśladowanie Jezusa Zbawiciela, to głoszenie Ewangelii Jezusowej, a wy piszecie o księdze szatana. Według współczesnej psychologi, człowiek jest tym, co myśli, mówi i pisze.
maja10

Postautor: cthulhu87 » 28 cze 2016, 13:15

To jest chyba trolling ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 13:28

cthulhu87 pisze:To jest chyba trolling ;)

Ja tak miałem z rodzicami przez całe dzieciństwo - tacy ludzie naprawdę istnieją.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 18:24

Do OneNight
Wspomniałeś że z rodzicami tak miałeś przez całe dzieciństwo, co miałeś z rodzicami przez całe dzieciństwo, i że tacy ludzie naprawdę istnieją, czyli tacy ludzie, to według ciebie jacy ludzie ?
maja10

Postautor: fruwla » 28 cze 2016, 19:13

maja10 pisze: że tacy ludzie naprawdę istnieją, czyli tacy ludzie, to według ciebie jacy ludzie ?

Miedzy innymi, tacy ludzie, gleboko religijni, autorytety - ktorzy strasza mala dziewczynke,
ze jak przystapi do Komunii Sw. a bedzie miala jakis grzech,
TO hostia w jej ustach zacznie krwawic i to tak mocno, ze az ta krew z jej ust bedzie wyplywac.
Fajna historia, co nie ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia