czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Maja, co Ty robisz na tym forum?
Pawełek nie wierzysz w Boga?![]()
Alan Kardec to tylko człowiek
Wierzę w Boga i wiem że Allan Kardec to tylko człowiek
czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Maja, co Ty robisz na tym forum?

Pawełek pisze:czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Maja, co Ty robisz na tym forum?
Wierzę w Boga i wiem że Allan Kardec to tylko człowiekNie zrozumiałem o co Ci chodzi drogi Magu
czarnyMag pisze:chodzi mi o to abyś pokonał forumowicza Maja na argumenty jako spirytysta (odniósł się do jej wypowiedzi i jako spirytysta pokazał swą wyższość)!

cthulhu87 pisze:Jaki większy argument można mieć poza wskazaniem, że miłosierny i mądry Bóg nie mógłby uzależniać ludzkiego zbawienia od wiary/niewiary w niego? Który dobry ojciec uzależnia szczęście swych dzieci od czci i ukłonów, jakie mu oddają? Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy, że nie ma elementarnego poczucia moralnego, albo jakieś pranie mózgu skutecznie to poczucie w nim stłumiło. Straszenie szatanem i śmiercią, bo nie uznajemy tej samej wiary, to zachowanie karygodne.

maja10 pisze:Ależ oczywiście, jak najbardziej ma sens dialog, bo teraz jesteście świadomi, że szatan, przeciwnik duchowy Jezusa Zbawiciela, nienawidzi was, bo nie mówi o konsekwencjach czynienia myślami, słowami i uczynkami falowych zakłóceń w systemie, za które poniesie się wieczną śmierć (Mar. 9,43-48; Obj. 21,8)
OneNight pisze:Jesteś medium szatana
Nie wyzywaj mnie dlatego, że nie wierzę w to samo co Ty. Wiesz gdzie ja mam tą Twoją biblie? W d.. użym koszu na śmieci. Nie jestem żadnym medium szatana ani dziadka w chmurach - nie mam właściciela, bo jestem wolnym człowiekiem i nie mam nic wspólnego z mitologią chrześcijańską!
Oceniasz mnie i całą filozofie spirytystyczną, choć nawet nie wiesz czym ona jest - nie znasz ani jednego spirytysty i ani jednego dzieła spirytystycznego. Umiesz tylko bezpodstawnie wyzywać wszystkich od sług szatana, bo nie uznają biblii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości