Ziemska mentalność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ziemska mentalność

Postautor: Xsenia » 24 cze 2016, 21:23

czarnyMag pisze:
Nikita pisze:Czarny Magu doswiadczasz czesto takich rzeczy?

Jako ten który tu żyje...(prowadzi firmę i robi to od lat) tak ale tylko wtedy jak łamię prawo Boskie (przekraczam granicę ustanowioną przez coś nade mną - tylko wtedy - ostatnio od 0,5 roku nie!).

HAHA i myślisz że tylko ty jeden oberwałeś, bo przekroczyłeś niewidzialną granicę? tą lekcję już przerobiłam i dlatego nie ciągnie mnie tam, gdzie nie powinno. Za wiele los mi dokopał bym się jeszcze odważyła na wyskoki.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 25 cze 2016, 10:50

Bylas tam Xsenia? Opowiedz cos wiecej...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 25 cze 2016, 17:28

Nikita nie mówimy tu o granicy fizycznej, ale niefizycznej. O tym, że czasem ktoś robi coś czego nie powinien, czyli przekracza granicę tego co wolno i nie wolno, i za to obrywa od życia. Mocno obrywa. A przynajmniej ja mocno obrywałam i teraz staram sie tej granicy nie przekraczać. Mag robi dokładnie to samo.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 25 cze 2016, 18:54

Tak...ja tez ....mysle, ze wielu ludzi robi bledy i juz w tym samym wcieleniu konsekwencje wracaja...Ale...dzieki temu nauczylismy sie na naszych bledach czego robic nie nalezy...i to jest pozytywne.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 25 cze 2016, 21:42

Masz rację :) Najważniejsze to zrozumieć naukę.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 27 cze 2016, 07:07

Z tym tylko zastrzeżeniem, że współczesna nauka jest oparta na błędnych założeniach. Odcina się od religii i z nią nie współpracuje.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 28 cze 2016, 10:20

Xsenia pisze:
czarnyMag pisze:
Nikita pisze:Czarny Magu doswiadczasz czesto takich rzeczy?

Jako ten który tu żyje...(prowadzi firmę i robi to od lat) tak ale tylko wtedy jak łamię prawo Boskie (przekraczam granicę ustanowioną przez coś nade mną - tylko wtedy - ostatnio od 0,5 roku nie!).

HAHA i myślisz że tylko ty jeden oberwałeś, bo przekroczyłeś niewidzialną granicę? tą lekcję już przerobiłam i dlatego nie ciągnie mnie tam, gdzie nie powinno. Za wiele los mi dokopał bym się jeszcze odważyła na wyskoki.

Ale mi dokopali poza ciałem :) Innymi słowy "wizualizujesz tunel" który prowadzi od Ciebie do Nikita :) i kiedy zamierzasz przesłać myśl (zakłócić "spokojny sen duszy wcielonej" coś wpycha cię w "krainę" inną - nieokreśloną z punktu ludzkiego pojmowania :) A kiedy tam lądujesz czujesz że postąpiłaś źle jeszcze przez 3 sekundy rejestrując swój błąd receptorami ziemskiego ciała - a masakryczna jest ostatnia z tych 3 sekund - rejestrujesz że jesteś "zimna" :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 10:27

A myślałem, że tylko mi się to zdarzyło :lol:
Odczuwałeś coś po pobudce?

Z tym że ja znałem osobiście obiekt, a próby uświadomiły mi, że nie warto.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 28 cze 2016, 10:37

Mirek pisze:Po tamtej stronie wszyscy jesteśmy częścią wszystkiego.

Tak Mirek, ale po tamtej stronie zobaczysz się inny niż się postrzegasz! Zobaczysz się jako byt wcielany ale nie jako Mirek! Zobaczysz się takim jakim jesteś bez ciała i instrumentów które daje duszy wcielonej ciało - bo dla jednych ziemskie ciało to problem a dla drugich to cudowna odmiana - np. dla mnie ziemskie ciało to wyróżnienie! i możliwości :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 10:42

Co takiego? :o
Z tego co mi wiadomo, to jesteśmy poza ciałem połączeni srebrną nicią i dzięki niej zachowujemy tożsamość Ziemską.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi