Wcielenia Jezusa - Melchizedek

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Wcielenia Jezusa - Melchizedek

Postautor: maja10 » 19 cze 2016, 18:18

OneNight pisze:Najpierw był wielki wybuch, potem powstały 4 główne oddziaływania; grawitacja, elektromagnetyzm oraz słabe i silne oddziaływania jądrowe bla bla bla...

Z moich wypocin i tak nic nie zrozumiesz.

Wielki wybuch jest destrukcyjny, a wymienione oddziaływania to oddziaływania energetyczno - informacyjne ze wszechinformacją we wszechinformacji, nazwane umownie przez fizykę kwantową jednolitym polem wszystkiego.
maja10

Postautor: maja10 » 19 cze 2016, 18:33

OneNight pisze:Najpierw był wielki wybuch, potem powstały 4 główne oddziaływania; grawitacja, elektromagnetyzm oraz słabe i silne oddziaływania jądrowe bla bla bla...

Z moich wypocin i tak nic nie zrozumiesz.

Wiem do czego zmierzasz - twierdzisz, że bóg stworzył wrzechświat. A ja się pytam; kto stworzył boga? Bo skoro twierdzisz, że wziął się z nikąd - po prostu był, to tak samo odpowiem Ci ja - po prostu wybuchło :)

Bóg Wszechmogący to umysł twórczy, który istnieje od zawsze. Wskaż dzieło powstałe przez destrukcyjny wybuch ?
maja10

Postautor: OneNight » 19 cze 2016, 18:41

Wszystko, co widzisz jest dziełem wybuchu.

Widzę po Twoich wypowiedziach, że ta rozmowa nie ma sensu.

Istnieją wojny, klęski, głód. Skoro Twój dziadek w chmurach jest wrzechmogący, to czemu tego nie zakończy? Dziwne, że wszyscy się upieracie przy jego istnieniu, a żaden z was go nie widział. "Ależ nie, przecież bóg jest taki, siaki, Twoje sukcesy to on, a Twoje porażki to Ty"
Ostatnio zmieniony 19 cze 2016, 18:52 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 19 cze 2016, 18:46

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 19 cze 2016, 18:48

Co to za obrazek? Czyżby bogiem był kosmita? :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 19 cze 2016, 18:59

OneNight pisze:Wszystko, co widzisz jest dziełem wybuchu.

Widzę po Twoich wypowiedziach, że ta rozmowa nie ma sensu.

Istnieją wojny, klęski, głód. Skoro Twój dziadek w chmurach jest wrzechmogący, to czemu tego nie zakończy? Dziwne, że wszyscy się upieracie przy jego istnieniu, a żaden z was go nie widział. "Ależ nie, przecież bóg jest taki, siaki, Twoje sukcesy to on, a Twoje porażki to Ty"

Proszę podać praprzyczynę destrukcyjnego wybuchu. Źródłem wymienionych dramatów jest nieświadomość, że myślami, słowami i uczynkami czynione są falowe zakłócenia w oddziaływaniach informacyjnych, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją we wszechinformacji, za które poniesie się wieczną śmierć.
maja10

Postautor: OneNight » 19 cze 2016, 19:05

Co to ma być? Przesłuchanie?

Ty się upierasz przy tym, że jakiś dziadek w chmurach istniał od zawsze, to ja się będę upierać przy słowach 'po prostu wybuchło'. Wysnuwasz jakieś niestworzone teorie, a dowodów brak.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 19 cze 2016, 19:07

OneNight pisze:Co to ma być? Przesłuchanie?

Ty się upierasz przy tym, że jakiś dziadek w chmurach istniał od zawsze, to ja się będę upierać przy słowach 'po prostu wybuchło'. Wysnuwasz jakieś niestworzone teorie, a dowodów brak.

Wskaż dzieło bez twórcy ?
maja10

Postautor: OneNight » 19 cze 2016, 19:14

Wodór - wodoru nikt nie stworzył :P

Przestań wreszcie mnie wypytywać. Ja swoje poglądy opieram na obserwacjach i powtarzalnych doświadczeniach, a nie na książkach napisanych przez jakichś prehistorycznych szaleńców naprutych winem. Jeśli próbujesz tu kogoś nawracać, to źle trafiłaś.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 19 cze 2016, 19:16

OneNight pisze:Wodór - wodoru nikt nie stworzył :P

Przestań wreszcie mnie wypytywać. Ja swoje poglądy opieram na obserwacjach i powtarzalnych doświadczeniach, a nie na książkach napisanych przez jakichś prehistorycznych szaleńców naprutych winem. Jeśli próbujesz tu kogoś nawracać, to źle trafiłaś.

Nie wskazałeś dzieła bez twórcy.
maja10

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia