Ziemska mentalność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ziemska mentalność

Postautor: Xsenia » 14 cze 2016, 16:26

Bardzo ładne hasło Magu :) ale dobrze wiesz, że nierealne. Każdy z nas jest inny, każda istota we wszechświecie jest inna, ma inne możliwości, inne talenty, inne "moce". Jeśli znajdziesz kogokolwiek o kim możesz powiedzieć, że jest do ciebie podobny, to masz wielkie szczęście....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 14 cze 2016, 17:20

Magu na poziomie subtelnym wszyscy jesteśmy równi. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 16 cze 2016, 08:55

Xsenia pisze:Bardzo ładne hasło Magu :) ale dobrze wiesz, że nierealne. Każdy z nas jest inny, każda istota we wszechświecie jest inna, ma inne możliwości, inne talenty, inne "moce". Jeśli znajdziesz kogokolwiek o kim możesz powiedzieć, że jest do ciebie podobny, to masz wielkie szczęście....

mi nie o to chodziło o czym piszesz! Chodziło mi o to że jakbym Xseniu chciał naruszyć Twoją strefę obrony a byłoby to dla Ciebie złe to mój "opiekun" albo coś tam co ma wpływ na moje ziemskie postępki wpycha mnie (i jest to uczucie namacalne) w sferę która jest "szarością" - sferę gdzie tacy jak ja :) widzą siebie jak równi równych!
A czy to jest "piekło" czy jedynie "poczekalnia" nie wiem! Nie wiem co to jest ale znam uczucie które mi wtedy towarzyszy (jakieś 5 sekund), uczucie strachu i totalnej oziębłości istot które właśnie zaczynam widzieć - widzę również siebie przez te 5 sekund jako im równy a w tym co odbiera to uczucie słyszę jako nadrzędność - "równy równym" zanim pamięć Ziemi i uczucia, kolory, idee, pragnienia zostają zastąpione we mnie uczuciem "zimna i obojętności"!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 16 cze 2016, 09:06

Mirek pisze:Magu na poziomie subtelnym wszyscy jesteśmy równi. :)

Na Ziemi tak! Poza Ziemią już nie! Ale w strefie pozamaterialnej która jest strefą ducha różnie to bywa! Teraz Mirek jesteś Mirkiem który ma swoje pasje, który ma swoje ideały, który w coś wierzy i do czegoś dąży! Ale poza ciałem (gdy poczujesz jak zrzucasz ciało już niematerialne zanotujesz ostatnimi zmysłami tego ciała że to co stanowi Ciebie nie koniecznie identyfikujesz jako Mirek! Choć może jako duch "lepszy, oświecony według literatury" nie - ale ja tak!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 16 cze 2016, 12:27

Czarny Magu doswiadczasz czesto takich rzeczy?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 16 cze 2016, 12:51

Nikita pisze:Czarny Magu doswiadczasz czesto takich rzeczy?

Jako ten który tu żyje...(prowadzi firmę i robi to od lat) tak ale tylko wtedy jak łamię prawo Boskie (przekraczam granicę ustanowioną przez coś nade mną - tylko wtedy - ostatnio od 0,5 roku nie!).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 16 cze 2016, 17:30

Po tamtej stronie wszyscy jesteśmy częścią wszystkiego.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 19 cze 2016, 09:03

Mirek pisze:Po tamtej stronie wszyscy jesteśmy częścią wszystkiego.

A tu nie jesteśmy? W końcu każdy człowiek pracuje jak jedna komórka całego ciała - w tym przypadku naszej planety/cywilizacji :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 19 cze 2016, 13:14

Ale zachowujemy indywidualność ... Razem działały na rzecz ogółu.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 19 cze 2016, 17:34

Pawełek pisze:
Mirek pisze:Po tamtej stronie wszyscy jesteśmy częścią wszystkiego.

A tu nie jesteśmy? W końcu każdy człowiek pracuje jak jedna komórka całego ciała - w tym przypadku naszej planety/cywilizacji :)

Tylko nieliczni na tej Ziemi o tym wiedzą dlatego nasz świat tak wyglada, jak wygląda.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi