Spotkanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spotkanie

Postautor: czarnyMag » 09 cze 2016, 14:13

Z mojego punktu widzenia Tak! to jest możliwe ale jest to obarczone pewnymi barierami. Np. nie jesteś medium (bo jakbyś była to cokolwiek byś wiedziała już na ten temat). A więc pozostaje ci kontakt we śnie na który nie masz tak naprawdę wpływu - ale ma wpływ opiekun twój i delikwent który właśnie zmarł. Ma również twoja własna intencja np. chęć poznawcza dla zabawy eliminuje takie spotkanie. Ale załóżmy że intencja jest "czysta" dla twego opiekuna to tuż przed zaśnięciem leżąc już we własnym łóżku w totalnej ciemności i ciszy wizualizujesz tunel którego jeden koniec wizualizujesz w sobie np. w głowie twojej a drugi za "chmurką np." :) Oczywiście tuż przed położeniem "swojego ciała w stan spoczynku" odwaliłaś obowiązkowo przekonywującą modlitwę do Stwórcy w której nadmieniłaś o swoim zamiarze i poprosiłaś Go o błogosławieństwo!
I teraz (czasami trwa to "eony" - jakieś pół roku (na okrągło i w kółko - identycznie zasypiasz).
A potem jest efekt! Śnią ci się jakieś "pierdoły" a w centrum tych "pierdół" widzisz człowieka/ducha odmłodzonego troszkę który ci coś mówi - to już jest real! I tylko ty wiesz że to nie majak!
:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 09 cze 2016, 20:59

czarnyMag pisze:Z mojego punktu widzenia Tak! to jest możliwe ale jest to obarczone pewnymi barierami. Np. nie jesteś medium (bo jakbyś była to cokolwiek byś wiedziała już na ten temat). A więc pozostaje ci kontakt we śnie na który nie masz tak naprawdę wpływu - ale ma wpływ opiekun twój i delikwent który właśnie zmarł. Ma również twoja własna intencja np. chęć poznawcza dla zabawy eliminuje takie spotkanie. Ale załóżmy że intencja jest "czysta" dla twego opiekuna to tuż przed zaśnięciem leżąc już we własnym łóżku w totalnej ciemności i ciszy wizualizujesz tunel którego jeden koniec wizualizujesz w sobie np. w głowie twojej a drugi za "chmurką np." :) Oczywiście tuż przed położeniem "swojego ciała w stan spoczynku" odwaliłaś obowiązkowo przekonywującą modlitwę do Stwórcy w której nadmieniłaś o swoim zamiarze i poprosiłaś Go o błogosławieństwo!
I teraz (czasami trwa to "eony" - jakieś pół roku (na okrągło i w kółko - identycznie zasypiasz).
A potem jest efekt! Śnią ci się jakieś "pierdoły" a w centrum tych "pierdół" widzisz człowieka/ducha odmłodzonego troszkę który ci coś mówi - to już jest real! I tylko ty wiesz że to nie majak!
:)

Nie ucz jej linkować, na dodatek źle. Z żadną chmurką się nie połączy, bo to musi być tzw. ident. Nie spotkałeś się nigdy z czyimś oporem podczas takich praktyk?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 09 cze 2016, 23:40

OneNight pisze:Nie ucz jej linkować, na dodatek źle. Z żadną chmurką się nie połączy, bo to musi być tzw. ident. Nie spotkałeś się nigdy z czyimś oporem podczas takich praktyk?

Przecież napisałem: "ale ma wpływ opiekun twój i delikwent który właśnie zmarł"! A "chmurka" napisałem w cudzysłowiu. Bo trudno jest wizualizować kogoś kogo się nie zna (chyba że wie się jak wyglądała ta osoba).
A co do oporu podczas takich p...: Z żywymi się tak nie postępuje (jest to nie etyczne, mają ochronę) ale się da - zrobiłem tak tylko raz (dla żartu - czyli w złych intencjach) - zwyzywał mnie następnego dnia :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 10 cze 2016, 14:29

czarnyMag pisze:
OneNight pisze:Nie ucz jej linkować, na dodatek źle. Z żadną chmurką się nie połączy, bo to musi być tzw. ident. Nie spotkałeś się nigdy z czyimś oporem podczas takich praktyk?

Przecież napisałem: "ale ma wpływ opiekun twój i delikwent który właśnie zmarł"! A "chmurka" napisałem w cudzysłowiu. Bo trudno jest wizualizować kogoś kogo się nie zna (chyba że wie się jak wyglądała ta osoba).
A co do oporu podczas takich p...: Z żywymi się tak nie postępuje (jest to nie etyczne, mają ochronę) ale się da - zrobiłem tak tylko raz (dla żartu - czyli w złych intencjach) - zwyzywał mnie następnego dnia :)

Etyka zależy tu od sposobu ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 14 cze 2016, 12:09

OneNight pisze:
czarnyMag pisze:

Etyka zależy tu od sposobu ;)

NIE! Każdy OneNight może nawiązać kontakt z każdym! :D I od niczego to nie zależy - ale ja to akurat w takiej formie robiłem :) Innym razem po modlitwie do Jezusa i (kogoś jeszcze) po prostu pomyślałem kierując swą myśl w astral :) "Przyjdźcie do mnie i bądźcie przy Tej którą kocham!! I obudziłem się gdy akurat ród mój witał się nad moją głową (głową śpiącego który właśnie się obudził:) z rodem mej małżonki :D
I oni "duchy" zaczęli mnie przepraszać że mnie wybudzili :) A w co wierzy współczesna nauka spirytysty - mnie upadłego wcielonego w ciało ducha - Z W I S A :)))))))
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Xsenia » 14 cze 2016, 16:06

A ja się zastanawiam, czy np. OneNight byłby w stanie przebić się przez moją ochronę domu. :) Ciekawam po prostu...
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 14 cze 2016, 17:58

Xsenia pisze:A ja się zastanawiam, czy np. OneNight byłby w stanie przebić się przez moją ochronę domu. :) Ciekawam po prostu...

A ja nie jestem ciekaw jak wygląda ta ochrona :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 14 cze 2016, 18:54

OneNight pisze:A ja nie jestem ciekaw jak wygląda ta ochrona

Szkoda :) Moja ochrona nie ma zadania "szkodzić", a jedynie "nie wpuścić" :) Zresztą jak sama nazwa wskazuje, ma ochraniać, a nie atakować. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi