konrad pisze:W spirytyzmie jasno mówi się, że należy korzystać ze zdobyczy nauki, by polepszać jakość naszego życia. Co do tematyki GMO, lekarstw itp. niestety często w eter wypuszczanych jest wiele nieprawdziwych informacji, bo za wszystkim stoją rozmaite koncerny, którym nie zależy na korzyściach dla nas, ale dla nich. Niewłaściwie zarządza się też zasobami, bo w tej chwili gdy np. ktoś produkuje pralkę, to zależy mu nie na tym, by działała 100 lat, ale by zepsuła się po jakimś czasie i jej naprawa była zbyt droga, bo w ten sposób konsument jest uzależniony od producenta i musi kupić nowy produkt.
Wszelkie informacje, które są nam serwowane, trzeba analizować logiką i wyciągać właściwe wnioski. Ale z drugiej strony unikałbym też popadania w drugą skrajność i doszukiwania się wszędzie spisków. Wszelkie potajemne działania to świetny temat do tego, by na nim zarobić, więc informacje o tym, że za wszystkim stoją jaszczury, które osłabiają nas szczepionkami i zniewalają czymś tam jeszcze, brałbym raczej za niepoważne.
konrad pisze:Wszelkie informacje, które są nam serwowane, trzeba analizować logiką i wyciągać właściwe wnioski. Ale z drugiej strony unikałbym też popadania w drugą skrajność i doszukiwania się wszędzie spisków. Wszelkie potajemne działania to świetny temat do tego, by na nim zarobić, więc informacje o tym, że za wszystkim stoją jaszczury, które osłabiają nas szczepionkami i zniewalają czymś tam jeszcze, brałbym raczej za niepoważne.

OneNight pisze:A dlaczego żarówka Edisona nadal świeci, a ja już spaliłem nowoczesnych niezliczoną ilość?

OneNight pisze:Rtęć? Jeszcze jej tam nie widziałem. Miałem szczęście? ;D
Co zrobić, jeżeli
świetlówka pęknie? (Jak
prawidłowo usunąć
resztki?
Prawdopodobieństwo wystąpienia jakichkolwiek skutków zdrowotnych po rozbiciu świetlówki jest praktycznie minimalne. Można je dodatkowo wykluczyć poprzez dokładne usunięcie resztek świetlówki i przewietrzenie pomieszczenia. W przypadku pęknięcia świetlówki należy wietrzyć pomieszczenie przez 20-30 minut, usunąć pozostałości (najlepiej w rękawiczkach) i umieścić je w zamkniętej torebce plastikowej w koszu na śmieci. Nie zalecamy sprzątania resztek rozbitej świetlówki za pomocą odkurzacza, ponieważ mogą zostać zatrzymane przez filtr.

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości