Przewodnik senny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Przewodnik senny

Postautor: OneNight » 19 maja 2016, 19:39

Od pewnego czasu, sporadycznie w moich snach pojawia się tzw. "przewodnik senny", który uświadamia mnie w snach, pomaga kontrolować sny i pomaga w sprawach typowo 'sennych'. Jak twierdzą orienauci - jest to niezwykle rzadkie zjawisko i polega na tym, że jakaś osoba nagle zaczepia mnie we śnie i w niczym nie przypomina innych projekcji sennych - jest jakby odrębną istotą. U mnie pojawił się po raz pierwszy, gdy prowadziłem eksperymenty nad dreamwalkingiem. Opiszę tutaj moje dwa najważniejsze spotkania z nim, które nauczyły mnie nie tylko kontrolować sny, ale też zasady "proś, a będzie Ci dane".

Wstałem wcześnie - było jeszcze ciemno. Poszedłem do toalety i jakie było moje zdziwienie, gdy nie działały żadne włączniki w domu. Zrobiłem test rzeczywistości z liczeniem palców - była ich prawidłowa liczba, więc uznałem, że to jakaś awaria. Nagle ktoś stuka w moje ramię palcem. Odskoczyłem z przerażenia myśląc, że to włamywacz. Nagle on rzekł;
Właśnie śnisz, a jeśli nie wierzysz - zrób inny test rzeczywistości i choć za mną
Zatkałem nos i ku mojemu zdziwieniu, mogłem nadal oddychać. Nie zastanawiając się długo, przygotowywałem się do skoku przez okno, aby nacieszyć się świadomym snem i wszystko byłoby jak zawsze, ale on wrócił i krzyknął;
Dokąd się wybierasz?! Za mną!
Więc poszedłem.
Rób to, co ja - rzekł przewodnik.
Wskoczył w podłogę, a ja za nim. Czułem, jak każdy atom podłogi miesza się z moim ciałem. Zaczął lewitować, a ja z trudem powtarzałem wszystkie jego ruchy. Wreszcie zaczął materializować wazon, a ja automatycznie powtarzałem za nim.
Chcę wejść do snu innej osoby - powiedziałem.
Ależ proszę bardzo - odrzekł przewodnik.
Robiłem jakieś dziwaczne ruchy, aby zmaterializować portal do snu tej osoby, do której się wybierałem. Przewodnik rzekł do mnie, śmiejąc się nieśmiało;
Nie, nie tak. Najpierw wyobraż sobie przedmiot, który chcesz zmaterializować, a potem go zmaterializuj
Tak też zrobiłem. Przewodnik odsunął się i z ciekawością obserwował mnie, gdy przechodziłem przez portal. Zacząłem spadać w ciemną otchłań i obudziłem się

Podczas kolejnej próby, zanim zasnąłem, jakaś ciemna istota o 4 oczach i wężach zamiast włosów chwyciła mnie za głowę i wykonywała ruch, jakby chciała skręcić mi kark. Gdy mnie dotknęła, usłyszałem okropny pisk kobiety i podczas niedokończonego skręcania mi karku poczułem ból. Wyglądało to tak, jakby się tego pisku bała. Zdałem sobie sprawę, że był to paraliż senny, ale pomimo tego, że już wstałem, widziałem w moim pokoju w kątach sylwetki postaci. Nie wiem czemu, ale jak mantrę powtarzałem słowa "opiekunie pomóż".
Szybko zasnąłem i znalazłem się na pływalni. Po kilku rundkach dookoła basenu wyszedłem i ktoś mnie zaczepił. Kazał iść za nim. Z za rogu wyłaniała się znajoma sylwetka, a przewodnik powiedział;
Strasznie chciałeś ją znów zobaczyć - oto ona
Ze łzami w oczach uściskałem tą osobę. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom, uszom i obejmującym ją dłonią. Nagle coś zaczęło się psuć - elementy i miejsca ze świata znanego tylko mi, znanego nam obojga i nieznanego mi - nakładały się na siebie jednocześnie. Ktoś zarządził ewakuację i znaleźliśmy się na statku kosmicznym na wzór Elysium. Pewne osoby próbowały ją ode mnie odsunąć, ale ona traktowała ich oschle, jakby byli upierdliwymi znajomymi. Pomimo niestabilności, sen trwał dosyć długo.

Co prawda parę czynników wyklucza, że był to dreamwalking, ale ten świat był miłym 'prezentem' od przewodnika.

Czym właściwie jest przewodnik senny? Podświadomość? A może to odrębna istota? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, 21:27 przez OneNight, łącznie zmieniany 4 razy
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Przewodnik senny

Postautor: cthulhu87 » 19 maja 2016, 19:41

OneNight pisze:Czym właściwie jest przewodnik senny? Podświadomość? A może to odrębna istota? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Na tym etapie trudno ocenić, ale to co piszesz jest bardzo interesujące, niezależnie od natury zjawiska.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 19 maja 2016, 20:18

cthulhu87 pisze:
OneNight pisze:Czym właściwie jest przewodnik senny? Podświadomość? A może to odrębna istota? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Na tym etapie trudno ocenić, ale to co piszesz jest bardzo interesujące, niezależnie od natury zjawiska.

To na jakim etapie będzie można to ocenić? Przewodnik pojawia się zawsze przy próbach wchodzenia w cudze sny. Myślisz, że powinienem to kontynuować?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 19 maja 2016, 21:44

OneNight pisze:To na jakim etapie będzie można to ocenić? Przewodnik pojawia się zawsze przy próbach wchodzenia w cudze sny. Myślisz, że powinienem to kontynuować?

Osoby, które są medium, często odnoszą wrażenie, że są pod opieką/w kontakcie ze swoimi duchowymi przewodnikami/aniołami stróżami. To, że pojawia się tylko przy próbach wchodzenia w cudze sny nie znaczy więc, że nie pojawi się w innych sytuacjach :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 20 maja 2016, 11:56

cthulhu87 pisze:
Osoby, które są medium, często odnoszą wrażenie, że są pod opieką/w kontakcie ze swoimi duchowymi przewodnikami/aniołami stróżami.

odnosza wrazenie ??? :lol:
czesto ??? :lol:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: OneNight » 20 maja 2016, 15:44

cthulhu87 pisze:
OneNight pisze:To na jakim etapie będzie można to ocenić? Przewodnik pojawia się zawsze przy próbach wchodzenia w cudze sny. Myślisz, że powinienem to kontynuować?

Osoby, które są medium, często odnoszą wrażenie, że są pod opieką/w kontakcie ze swoimi duchowymi przewodnikami/aniołami stróżami. To, że pojawia się tylko przy próbach wchodzenia w cudze sny nie znaczy więc, że nie pojawi się w innych sytuacjach :)

Ale ja jestem osobą, która nie jest medium :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 21 maja 2016, 18:45

Dokładnie, a przynajmniej tak jest wśród najbardziej znanych mediów. Towarzyszą duchy, które znacznie częściej niż inne duchy komunikują się z nimi, zwykle wspierają te media i otaczają ich pracę mediumiczną swoją opieką. Aby nie być gołosłownym, kilka przykładów:

Chico Xavier - Emmanuel
Divaldo Franco - Joanna de Angelis
Leonora Piper - Phinuit
Eusapia Palladino - John King
Stanisława Tomczyk - "Mała Stasia"
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Estia72 » 21 maja 2016, 20:28

OneNight pisze:Ale ja jestem osobą, która nie jest medium :)

A moze jednak jestes medium tylko o tym jeszcze nie wiesz... ;) :lol:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Pawełek » 21 maja 2016, 20:37

Estia72 pisze:
OneNight pisze:Ale ja jestem osobą, która nie jest medium :)

A moze jednak jestes medium tylko o tym jeszcze nie wiesz... ;) :lol:

Teoretycznie każdy z nas jest medium. Poza tym - umiejętności mogą się rozwinąć nawet w późniejszym okresie życia.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 21 maja 2016, 20:50

Gdy miałem się przygotowywać do dreamwalkingu, podświadomość podsunęła mi taką wizję(poprzez autohipnozę)
Widziałem osobę, do której snu tak uparcie chciałem wejść - była martwa, w trumnie. Ja trzymałem ją za ręke i patrzyłem na twarz z nadzieją, że się jeszcze obudzi.

Paskudne uczucie, a w szczególności dlatego, że jeszcze nikt mi z bliskich nie umarł.

Od ostatniego spotkania z przewodnikiem jest martwa cisza. Niesamowita jest jego spontaniczność - zawsze trafia w taki moment, że się go nie spodziewam.
Awatar użytkownika
OneNight

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi