Regresja - zabawa umyslu czy miarodajna prawda

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Regresja - zabawa umyslu czy miarodajna prawda

Postautor: Krzysztoff » 03 maja 2016, 16:54

Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 03 maja 2016, 17:32

Krzysztoff pisze:https://openlibrary.org/books/OL2421821 ... ast_lives/

super, dzięki
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Maciej2016 » 17 maja 2016, 15:18

Male odswiezenie tematu :)

Ostatnio zaczalem powoli wracac do tematu medytacji/regresji. Szybkie dwa pytania:

1. Jak sie nauczyc poprawnego medytowania? Jest takie cos w ogole?
2. Jesli ide na sesje do profesjonalisty i "spotykam" moich przewodnikow duchowych to jak zweryfikowac czy to tylko moje wyobrazenie czy raczej faktyczni opiekunowie?

Sent from my Xperia Z Ultra using Tapatalk
Maciej2016

Postautor: Nikita » 19 maja 2016, 07:26

Medytacji najlepiej nauczyczyc sie u nauczyciela medytacji...wtedy nauczysz sie tego prawidlowo. Mozesz oczywiscie usiasc w spokojnym miejscu z wyprostowanym kregoslupem, zamknac oczy. Najlepiej jakby bylo wywietrzone...wtedy w pokoju jest duzo prany. Na poczatku proponuje zrobienie sesji pranayamy aby uspokoic umysl a dopiero potem wejsc w stan medytacyjny...ale widzisz...tego nie da sie nauczyc przez Internet...trzeba pojsc do nauczyciela a on Ci wszytsko pokaze...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 19 maja 2016, 07:49

Poznaj siebie,rzekl Jezus ,ten bowiem kto nie poznal siebie nie poznal niczego.Ten zas,kto poznal siebie samego,juz osiagnal wiedze o glebi wszystkiego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 19 maja 2016, 10:38

Pablo diaz pisze:Poznaj siebie,rzekl Jezus ,ten bowiem kto nie poznal siebie nie poznal niczego.Ten zas,kto poznal siebie samego,juz osiagnal wiedze o glebi wszystkiego.

W nawiązaniu do tego, co Pablo napisał, przypomniał mi się taki fragment z ,,Przebudzenia" de Mello, o poznaniu samego siebie:

Wielcy mistycy i mistrzowie Wschodu zapytują: Kim jesteś? Wielu ludzi sądzi, że najważniejszym na świecie pytaniem jest: Kim jest Jezus Chrystus? - Błąd! Wielu sądzi, że jest nim pytanie: Czy istnieje Bóg? - Źle! Dla wielu będzie to pytanie: Czy istnieje życie pozagrobowe? - Źle! Natomiast pytanie: Czy jest życie przed śmiercią? - wydaje się nikogo nie interesować. Zgodnie z moim doświadczeniem ci, którzy tak bardzo emocjonują się i martwią o to inne życie, to ci właśnie, którzy nie wiedza, co zrobić z tym życiem.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 19 maja 2016, 11:50

Niby to i prawda, ale slowa de Mello to odwracanie kota ogonem. Mnie np medytacje o kosciach i tym w co sie zamieni cialo fizyczne nie pomoglo a nie zaniepokoilo. De Mello jest stara sie byc zadowolony z tego co widzi, chwalebne, ale mamy prawo pytac i szukac odpowiedzi. Kazdy cios mozna przyjac ale to nie o to chodzi ... c.d.n.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: cthulhu87 » 19 maja 2016, 11:54

Arronax pisze:Niby to i prawda, ale slowa de Mello to odwracanie kota ogonem. Mnie np medytacje o kosciach i tym w co sie zamieni cialo fizyczne nie pomoglo a nie zaniepokoilo. De Mello jest stara sie byc zadowolony z tego co widzi, chwalebne, ale mamy prawo pytac i szukac odpowiedzi. Kazdy cios mozna przyjac ale to nie o to chodzi ... c.d.n.

Zgadzam się, w końcu jesteśmy na tym forum, bo nas to ciekawi. Ale chodzi chyba o to, by ta ciekawość nie była najważniejsza w naszym życiu, bo przestaniemy dostrzegać inne rzeczy.
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Maciej2016 » 19 maja 2016, 17:09

Pozwole sobie powrocic do pytania zanim sie ono rozplynie w archiwum:
Jesli ide na sesje do profesjonalisty i "spotykam" moich przewodnikow duchowych to jak zweryfikowac czy to tylko moje wyobrazenie czy raczej faktyczni opiekunowie?
Maciej2016

Postautor: fruwla » 20 maja 2016, 12:04

Maciej2016 pisze:Pozwole sobie powrocic do pytania zanim sie ono rozplynie w archiwum:
Jesli ide na sesje do profesjonalisty i "spotykam" moich przewodnikow duchowych to jak zweryfikowac czy to tylko moje wyobrazenie czy raczej faktyczni opiekunowie?

A czy byles juz na tej sesji u profesjonalisty?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi