Kącik zdrowia..

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Kacik zdrowia..

Postautor: Estia72 » 08 maja 2016, 19:50

Estia72 pisze:Cos dla zdrowia... :)

Jesli odczuwacie stres, problemy z sercem, bole serca, macie nerwice ciagle zmeczenie to sprobujcie tego....

Na bole serca, przy problemach z sercem.
-Rano i po poludniu wypijcie po 1 szkl. soku pomidorowego z 2-3 kroplami oliwy
- 2 szkl. dziennie soku marchwiowo-jablkowego z cytryna.
Dodatkowo bierzcie witamine D3 chyba ze mieszkacie w tropikach to nie musicie ;) Pijcie tak dlugo systematycznie az odczujecie poprawe .Wazne jest to,by byl naturalny sok zrobiony w domu nie zadne kartonowki z dodatkami bo sobie zaszkodzicie.

Po paru dniach odczujecie juz znaczna poprawe w zaleznosci jak mocno macie obciazone serce....Mojej mamie to zalecilam po zawale serca
i w 2 tyg. postawilo ja to na nogi, oczywiscie liczy sie systematycznosc jak we wszystkim.
Zalecala bym kazdej osobie by stosowala wit d3 profilaktycznie a choroby serca beda was omijac, zwlaszcza gdy jest ktos po zawalach serca lub ma niewydolnosc albo wiencowke tym bardziej powinien suplementowac wit D3 a najlepiej D3 razem z wit.K2

Tak samo dziala rewelacyjnie sok marchwiowy z jablkiem lub sam gdy macie astme, zacznijcie go pic systematycznie 2 szkl. dziennie a moze sie okazac ze
po miesiacu picia soku wasze problemy z astma znikna do zera :) Nawet jesli nie macie dostepu do organicznych warzyw nie przejmujcie sie tym, nic wam nie bedzie :) Mozecie mieszac sok marchwiowy razem z burakiem i cytryna.

Migreny oraz wysokie cisnienie ma zwiazek z mala iloscia spozywania wody....mowie tu o czystej wodzie a nie kawach, herbatach i napojach. Jesli macie takie problemy starajcie sie wypijac 2 szkl. wody rano nadczo po przebudzeniu oraz pol godz. przed kazdym posilkiem.

Przy wszelkiej masci zakrzepicy jedzcie duzo ananasow oraz arbuzow kilka razy w tyg.

Cos dla leniwych...Osoby ktore prowadza siedzacy tryb zycia proponuje spozywanie dziennie 1000mg wit C lub zjadania 2 kiwi dziennie , spozywanie wit. C dziala tak jakbyscie wykonywali cwiczenia. Ponadto gdy czujecie sie zmeczeni witC postawi Was na nogi.

Osoby ktore nie pijaja mleka co popieram :) niech zjadaja 1 lyzke dziennie zmielonych nasion sezamu czarnego, proponuje to rowniez osoba starszym zapobiegawczo oraz juz tym ktorzy maja osteporoze , sezam ma niesamowite ilosci wapn i w dodatku swietnie przyswajalnego czego nie mozna powiedziec o mleku.

To co tutaj proponuje jest przetestowane na mojej najblizszej rodzinie i przyjaciolach ;) :D Wiec spokojnie nie obawiajcie sie niczego!
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Nikita » 09 maja 2016, 11:18

Tak Estia...wazne aby pomoc sobie i to w sposob jaknajbardziej naturalny i prosty. Zamiast drogich lekow lepiej jest pic soki owocowo-warzywne i zdrowo jesc na codzien. Choroby serca to juz powazna sprawa. Na tym az tak sie nie znam. Moja mam umarla na zawal serca juz dawno temu. Nikt w rodzinie nie ma problemow z sercem ale wiem jaki ona tryb zycia prowadzila i co ja doprowadzilo do tego stanu: 2 paczki papierosow bez filtra dziennie ( Sporty) , duzo kawy i niestety tez Alkohol. No i stan emocjonalny jest wazny...bo stres i zbyt intensywne emocje tez moga wykonczyc czlowieka.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 09 maja 2016, 11:22

A teraz na wiosne zrobilam oczyszczanie organizmu i schudlam nie odchudzajac sie 3 kg. I czuje sie generalnie lepiej. Nadla jem zdorwo i jem to co Natura oferuje na wiosne. Ostatnio zaczelam spozywac pokrzywe. Juz od kilku dni pije herbate ze swierzych lisci pokrzywy. A dzis zrobilam pesto z pokrzywy i czosnku niedzwiedziego. Pasuje do ziemniakow. Jem tez mlecz, dziki szczaw, cziosnek niedzwiedzi, duzo Naci pietruszki i inne ziolka. Teraz jest czas na kielki, na wszelkazielenizne , ktora wlasnie rosnie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 09 maja 2016, 11:25

Teraz tez lepiej jest wychodzic duzo na dwor i tam lapac witamine D i czlowiek uspokaja sie bedac na lonie Natury. Lykanie wit D zostawmy na zime a teraz chusz na dwor... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 09 maja 2016, 13:09

To prawda, jak popracuję w ogrodzie natychmiast czuję przypływ endorfin i lżej mi sie robi na ciele i duszy. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 10 maja 2016, 07:05

Nikita pisze:Teraz tez lepiej jest wychodzic duzo na dwor i tam lapac witamine D i czlowiek uspokaja sie bedac na lonie Natury. Lykanie wit D zostawmy na zime a teraz chusz na dwor... ;)

Mamy tak niski poziom witaminy D, że łykanie jej w lecie nikomu nie zaszkodzi. Ponadto gdy mamy ładnie szaloną skórę to witamina D się nie tworzy, bo promie UVB nie przenikają w głąb skóry.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 10 maja 2016, 08:30

co to znaczy ladnie szalona skora? :?:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 10 maja 2016, 12:47

:?: też nie pomysłu, co to moze być.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 11 maja 2016, 07:48

Nikita pisze:co to znaczy ladnie szalona skora? :?:

Miało być: "opalona"
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 11 maja 2016, 11:02

Jerzy Zieba fajnie tlumaczy jak korzystac ze slonca: nie bac sie slonca nawet w poludnie...smarowac sie kremami przeciwslonecznymi dopiero 15 minut po pobycie na sloncu. Wychoidzic na slonce. jak ktos chce to niech sie suplementuje. Ja uwazam, ze wszytsko ale to wszytsko mamy w naturze i suplementacje powinnismy stosowac tylko w razie choroby. Ja ostatnio jem pokrzywe. Herbate z pokrzywy, zupe z pokrzywy i pesto...i chce jeszcze zrobic szpinak pokrzywowy....czuje jak mnie wzmacnia i oczyszcza....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności