OneNight pisze:Daj mi choć jeden powód, dla którego miałbym się go uczyć. Jeśli w karierze naukowej mi nie pomoże, to kompletnie odpada. Mam w planach już niemiecki i francuski ze względu na siedziby ESA. Mają ciekawe oferty stażu.

danut pisze:Pablo diaz- oczywiście, że mam bardzo szeroki zakres wiedzy spirytystycznej, bo doświadczyłam zbyt wiele by tego nie potrafić poskładać i zrozumieć.
Dlatego też buntuje się wtedy, gdy ludzie zaczynają tu wciskać innym kit i opowiadać bajki, to ponoć forum dla dorosłych?

Pablo diaz pisze:danut pisze:Pablo diaz- oczywiście, że mam bardzo szeroki zakres wiedzy spirytystycznej, bo doświadczyłam zbyt wiele by tego nie potrafić poskładać i zrozumieć.
Dlatego też buntuje się wtedy, gdy ludzie zaczynają tu wciskać innym kit i opowiadać bajki, to ponoć forum dla dorosłych?
Spirytyści grupy spirytystyczne,mediumiczne starają się szczegółowo,a przedewszystkim wspólnie badać,doświadczenia w tym np. przekazy i różnego rodzaju eksperymenty.
Wedzieć należy również ,co jest wiedzą spirtystyczną, co ezoteryczną itp.Czym jest spirytyzm,a w szczególności badania,które prowadzą grupy spirytystyczne.
Przykaładem dla świata był Chico Xavier jego pokora ,bezinteresowność,poświecenie,miłość do Jezusa i do ludzkości spowodowało ,że wiedza,którą przekazał poruszyła całe masy na świecie .
Czemu tak się stało ?Odpowiedż jest prosta :
Dobroć Boska umieściła pokore jako podstawę całego ekosystemu- Jezus był jej przykładem,a Chico ją stosował.
Pewien Duch powiedział mądrą sentencję :
Z braku pokory robicie galę cnót, których nie posiadacie, to jak szata,która ukrywa deformacje waszego ciała.

danut pisze:Pablo diaz pisze:danut pisze:Pablo diaz- oczywiście, że mam bardzo szeroki zakres wiedzy spirytystycznej, bo doświadczyłam zbyt wiele by tego nie potrafić poskładać i zrozumieć.
Spirytyści grupy spirytystyczne,mediumiczne starają się szczegółowo,a przedewszystkim wspólnie badać,doświadczenia w tym np. przekazy i różnego rodzaju eksperymenty.
Wedzieć należy również ,co jest wiedzą spirtystyczną, co ezoteryczną itp.Czym jest spirytyzm,a w szczególności badania,które prowadzą grupy spirytystyczne.
Przykaładem dla świata był Chico Xavier jego pokora ,bezinteresowność,poświecenie,miłość do Jezusa i do ludzkości spowodowało ,że wiedza,którą przekazał poruszyła całe masy na świecie .
Czemu tak się stało ?Odpowiedż jest prosta :
Dobroć Boska umieściła pokore jako podstawę całego ekosystemu- Jezus był jej przykładem,a Chico ją stosował.
Pewien Duch powiedział mądrą sentencję :
Z braku pokory robicie galę cnót, których nie posiadacie, to jak szata,która ukrywa deformacje waszego ciała.
I doskonale to widać na tym forum, gdzie tak wielu się wymądrza i przedstawia siebie jako media, jako wysoko rozwinięte istoty, wybrane, wręcz jako kosmiczni nauczyciele w ludzie skórze, którzy na każdą zwróconą uwagę i wykazanie jej nieprawdziwości reagują atakiem. Tu aż roi się od ezoteryków i okultystów, a nie od żadnych badaczy.

kalatala pisze:Ja się z Tobą Pablo zgadzam. Ale wcale nie jest tak prosto iść drogą, którą wskazujesz. Pokora jest ważną cechą. Łatwo jest mieć pokorę, gdy ma się właściwe poczucie własnej wartości i miłość własną. Ale co zrobić gdy ich brakuje? Co zrobić, gdy pokora sprowadza się do nienawiści do siebie samego? Gdy dyskusja jest odbierana jako próba podważenia przez kogoś poziomu własnej wartości? Co robić, gdy jedynym znanym mechanizmem obronnym przed poczuciem znieważenia jest tarcza z arogancji i zarozumiałości? Łatwo jest komus wytknąć błędy. Trudniej jest wskazać metodę pracy nad sobą.

kalatala pisze:Nie zrozumiałaś mnie. Mówię o wewnętrznej pokorze, a nie oczekiwaniu takiej postawy innych wobec siebie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości