Cel gatunku ludzkiego

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Cel gatunku ludzkiego

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 18:55

Myślę, że złośliwie nadinterpretujesz moją wypowiedź.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 06 maja 2016, 19:05

kalatala pisze:Myślę, że złośliwie nadinterpretujesz moją wypowiedź.

W czym ma przejawiać się ta złośliwość, w zwróceniu na istotę sprawy uwagę? Masz organizm, ja go mam i wszyscy inni tu zaglądający go mają, a w nim żywe przecież komórki.
danut

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 19:07

Żywe tak, ale nie obdarzone inteligencją. To tylko materia.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 06 maja 2016, 19:12

kalatala pisze:Żywe tak, ale nie obdarzone inteligencją. To tylko materia.

Każda żywa komórka - juz i tu pisaliśmy o tym - jest skupiona na inteligentnym działaniu, przyjmuje i wysyła informacje :) Ba, i nawet umiera i się odradza.
danut

Postautor: danut » 06 maja 2016, 19:25

kalatala pisze:Żywe tak, ale nie obdarzone inteligencją. To tylko materia.

To tylko materia? Przez kogo wytworzona? Tez pisaliśmy, czy człowiek potrafi stworzyć w laboratorium chociaż jedną taką żywa komórkę? Nie potrafi, a więc jest w tym większa siła od materii sztucznej typu stół, krzesło, samochód. A jeszcze reinkarnacja i reinkarnacja- mamy tyle dowodów napiszesz - a ja Ci odpowiem, że wcale nie muszę zaprzeczać tym dowodom, mogę je uznać, tylko dodam jedno ale :) - to wcale nie musi to być taka inkarnacja jaką się przedstawia - ponieważ może jak nic być to powielanie życia jak fale świetlne puszczane przez druślak i wtedy jedno źródło światła rozproszy się tak, że jeden z wypuszczonych strumieni będzie od drugiego bardzo oddalony w czasie( przymierzając je do ziemskiego czasu). Wszystko trwa naraz, patrząc z tego źródła. I wszystko się w tym moim widzeniu świata zgadza.
danut

Postautor: OneNight » 06 maja 2016, 19:55

Podejrzewam, że to się pisze "durszlak" :)

Czasem nie mam pojęcia o czym wy piszecie. Jak to się ma do sensu ludzkości i jej celu?
To przez ten ciągły naukowy bełkot wchodzenie na forum odbiera energie. Kiedyś każdy mówił tu prostym językiem, każdy użytkownik interesował się spirytyzmem i nikt nie musiał się głowić co ktoś miał na myśli pisząc post.

Wchodziłem tu, żeby odpocząć, a tu znowu naukowy bełkot albo kiepskie zdolności przenoszenia myśli na litery :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 06 maja 2016, 20:04

I to jest okazja, żeby wrócić do głównego wątku...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 maja 2016, 20:05

Tak mi się wydawało, że durszlak :D - sito też może być. Cel trafić w dobre miejsca wraz z bliskimi wciąż mieć z nimi łączność i doświadczać nowego.
danut

Postautor: danut » 06 maja 2016, 20:08

OneNight pisze:Podejrzewam, że to się pisze "durszlak" :)

Czasem nie mam pojęcia o czym wy piszecie. Jak to się ma do sensu ludzkości i jej celu?
To przez ten ciągły naukowy bełkot wchodzenie na forum odbiera energie. Kiedyś każdy mówił tu prostym językiem, każdy użytkownik interesował się spirytyzmem i nikt nie musiał się głowić co ktoś miał na myśli pisząc post.

Wchodziłem tu, żeby odpocząć, a tu znowu naukowy bełkot albo kiepskie zdolności przenoszenia myśli na litery :D

Gdzie widzisz naukowy bełkot? Powiem Wam więcej, uważam, że to ta filozofia wkrótce się przyjmie i całkowicie zastąpi tę starą.
danut

Postautor: OneNight » 06 maja 2016, 20:11

Sprecyzuję swoje pytanie; po co i w jakim celu została stworzona ludzkość i co by zmieniło, gdyby nie nas nie było?

Do czego ludzkość zmierza? Proszę o hipotetyczne wizje przyszłości w oparciu o waszą wiedzę z wykluczeniem naukowego opowiadania o kwantach.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi