Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: OneNight » 05 maja 2016, 17:15

Ale on nie rozmawia sam ze sobą, tylko z myślokształtem, a to różnica :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 05 maja 2016, 17:46

OneNight pisze:Ale on nie rozmawia sam ze sobą, tylko z myślokształtem, a to różnica :D

A z pośpiechu dałam skrót myślowy, myślałam ze w nawiązaniu do tego co pisaliśmy wcześniej o buszowaniu po własnej wyobraźni oraz o odzewie id z własnej podświadomości da się zrozumieć o co mi w nim chodzi. Można przylepiać własny myślokształt od siebie( czyli już wiesz co mam na myśli? :) ) ale także mieć go od kogoś, a nawet ktoś może nam taki przylepić.
danut

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 12:09

Schozofrenik może rozmawiać z prześladującymi go wspomnieniami albo z duchami. Z myślokształtem nie można rozmawiać.
Załączniki
Twory myślowe 1 sml.jpg
Twory myślowe 1 sml.jpg (147.59 KiB) Przeglądany 4470 razy
Twory myślowe 2 sml.jpg
Twory myślowe 2 sml.jpg (157.56 KiB) Przeglądany 4470 razy
Twory myślowe 3 sml.jpg
Twory myślowe 3 sml.jpg (149.84 KiB) Przeglądany 4470 razy
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 06 maja 2016, 12:25

Przecież pisze i tam o samoopętaniu myślą - i tak zachodzi w takim razie wymiana informacji, kontakt, dopuszczenie swojej prawdziwej natury do głosu i rozmowa z tą drugą wykształcona na pozór. Nie ma tu oddziaływania duchów, a wyraźnie to co napisałam - prześladujące wspomnienia - urazy z którymi świadomość nie umie się pogodzić, ani zmierzyć by przejść do porządku dziennego.
danut

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 12:44

Może powinnaś napisać co masz na myśli pod słowem "rozmowa". Bo ja to rozumiem jako wymiana informacji dwóch niezależnych inteligencji. Albo więcej niż dwóch. Jeśli się gada do samego siebie, to to już jest monolog.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 06 maja 2016, 12:49

kalatala pisze:Może powinnaś napisać co masz na myśli pod słowem "rozmowa". Bo ja to rozumiem jako wymiana informacji dwóch niezależnych inteligencji. Albo więcej niż dwóch. Jeśli się gada do samego siebie, to to już jest monolog.

Przecież już to tłumaczyliśmy razem z One Nightem. Widząc schizofrenika to nam wydaje się, że on rozmawia sam ze sobą, ale on słyszy w głowie głosy, które nie uznaje za swoje( głos podświadomości od wytworzonej tulpy ze wszystkiego tego z czym się ten człowiek nie pogodził, choć to jest jego częścią, to odrzucanie nadaje temu inną obcą mu osobowość. To z nią rozmawia.
danut

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 12:52

Ale ja nie mam na myśli schozofrenika, tylko zdrową osobę, która do siebie mówi.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 06 maja 2016, 12:53

kalatala pisze:Ale ja nie mam na myśli schozofrenika, tylko zdrową osobę, która do siebie mówi.

To nie znam takiej :D chyba, że tak scenicznie dla potrzeb np. kabaretu.
danut

Postautor: kalatala » 06 maja 2016, 13:11

A ja znam. Siebie :-D

W każdym razie nadal twierdzę, że z myślokształtem nie można rozmawiać, ponieważ one nie posiadają inteligencji. Dobra, można mówić do jakiegoś obrazu uporczywie siedzącego w głowie, do włanych myśli, ale rzecz w tym, że one nie moge odpowiedzieć. Więc to nie jest rozmowa.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: czarnyMag » 10 maja 2016, 16:03

Każdy ma jakieś imię (imię duszy, imię astralne)! Każdy może zapytać o to imię (ducha opiekuńczego, Boga, pośredników, Diabła) - Aron jasnowidz zapytał i otrzymał info. Aron! Ja zapytałem i otrzymałem info Fanar! (Fanar w języku arabskim w Albani oznacza latarnie - zawsze czułem że coś mnie łączy z fanatyzmem :) A Wy? Jak macie tak naprawdę na imię? :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi