Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 05 maja 2016, 13:17

kalatala pisze:Istnienie myślokształtów potwierdza współczesny spirytyzm. Sporo na ten temat pisze Andre Moreira w książce "Leczenie i samouzdrawianie".

A kto ich istnieniu zaprzecza? - Ja nie, tylko robienie ze swoich myślokształtów bogów dla innych ludzi - jest manipulacją. A drugie pytałam, czy ci spirytyści rozmawiali z Kardecem, czy z własnym myślokształtem, co też nie zaprzecza tym prawdziwym kontaktom ze zmarłymi, a chodzi mi jedynie o rozpoznanie co jest czym.
danut

Postautor: czarnyMag » 05 maja 2016, 13:22

kalatala pisze:Istnienie myślokształtów potwierdza współczesny spirytyzm. Sporo na ten temat pisze Andre Moreira w książce "Leczenie i samouzdrawianie".

No więc samo się uzdrowiłem i ktoś tam samo uzdrowił mi żonę ale ja wolę jednak za kościołem katolickim powiedzieć że uzdrowił Jezus! (mam za sobą proces kościoła ustalający pośrednika uzdrowienia i jednak pozostanę mu wierny w tym przypadku). Cóż ja akurat "dmucham na zimne" gdyż jestem jaki jestem a na pewno nie jestem "zapominalski" :) i to nie jest akurat moja zaleta :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: kalatala » 05 maja 2016, 13:36

danut pisze:

A kto ich istnieniu zaprzecza? - Ja nie, tylko robienie ze swoich myślokształtów bogów dla innych ludzi - jest manipulacją. A drugie pytałam, czy ci spirytyści rozmawiali z Kardecem, czy z własnym myślokształtem, co też nie zaprzecza tym prawdziwym kontaktom ze zmarłymi, a chodzi mi jedynie o rozpoznanie co jest czym.

Z myślokształtami nie można się porozumieć. One nie maja inteligencji.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: czarnyMag » 05 maja 2016, 13:55

kalatala pisze:
danut pisze:

Z myślokształtami nie można się porozumieć. One nie maja inteligencji.

A jak byłaś nastolatką/byłyście to wasze matki zwróciły się do Was jak moja do mnie 15lat i siostry 12lat - "jak zawiedziesz się na Bogu, na Jezusie na wszystkim to poproś rodzinę która już nie istnieje by ci pomogła" :) Prawie wywinąłem koziołka :lol: po tych słowach matki która była prezesem korporacji :) A po latach patrzę już inaczej na tą "śmieszną" kwestię.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 05 maja 2016, 15:44

Na wykształtowanej swojej świadomości przez Jezusa - ok. ale gdybyś mi powiedział o cudotwórcach dających ci drugie życie, nakładaczach rąk, wróżkach, magach, mistrzach to bym Cię wyśmiała - jak można w to wierzyć? :D
danut

Postautor: OneNight » 05 maja 2016, 15:49

A w cudotwórcę zwanego Jezusem to już można wierzyć? :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 05 maja 2016, 15:54

OneNight pisze:A w cudotwórcę zwanego Jezusem to już można wierzyć? :lol:

Wierzą w plotkę jakoby Jezus też był magiem, tymczasem to właśnie On powiedział wyraźnie - "To nie ja ciebie uzdrowiłem, ale Twoja wiara", więc ten kto uważa, że uzdrowił go Jezus też tkwi w błędzie. Jezus magiem nie był, wręcz wskazywał na ich fałszywość i z nimi walczył.
danut

Postautor: danut » 05 maja 2016, 16:06

kalatala pisze: Z myślokształtami nie można się porozumieć. One nie maja inteligencji.

A schizofrenik nie rozmawia z własnymi głosami w głowie? A człowiek z rozdwojona jaźnią nie rozmawia sam ze sobą?
danut

Postautor: OneNight » 05 maja 2016, 17:08

A człowiek z rozdwojona jaźnią nie rozmawia sam ze sobą?

Nie, on rozmawia z tulpą :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 05 maja 2016, 17:13

OneNight pisze:
A człowiek z rozdwojona jaźnią nie rozmawia sam ze sobą?

Nie, on rozmawia z tulpą :lol:

No właśnie, a o czym piszemy? :D Tulpla- myślokształt nie chcący opuścić swojego pana.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi