Nocne odwiedziny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nocne odwiedziny

Postautor: Xsenia » 26 kwie 2016, 14:32

Ręce opadają.... :roll:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 26 kwie 2016, 14:52

Danut, naukowcy już obalili taką możliwość. Do odczytania informacji trzeba porównać te dwie cząstki. Chyba nawet wysłałem tu film, w którym było o tym mówione.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 26 kwie 2016, 15:04

OneNight pisze:Danut, naukowcy już obalili taką możliwość. Do odczytania informacji trzeba porównać te dwie cząstki. Chyba nawet wysłałem tu film, w którym było o tym mówione.

Tak wiem, chodzi ci o pokonywanie prędkości światła, napisałam szybciej niż światło ale w sumie użyłam tego stwierdzenie tylko tak potocznie, bo oczywiście chodzi tu o bezpośrednie splątanie tych cząstek .. Porównanie polega na pomiarze ich polaryzacji i choć nie możemy powiedzieć jaką polaryzacją każdy z nich się charakteryzuje, to splątanie przejawia się tym, że jeśli zmierzymy polaryzację pierwszego fotonu i okaże się, że wynosi ona 0, to z całą pewnością pomiar polaryzacji drugiego fotonu da wynik 1 – i nawet polaryzacji drugiego fotonu nie musimy mierzyć.
danut

Postautor: Estia72 » 26 kwie 2016, 15:16

OneNight pisze:Danut, naukowcy już obalili taką możliwość. Do odczytania informacji trzeba porównać te dwie cząstki. Chyba nawet wysłałem tu film, w którym było o tym mówione.

Alexander Szameit i Marco Ornigotti z Uniwersytetu Friedricha Schillera w Jenie jako pierwsi zademonstrowali, że teleportacja możliwa jest nie tylko w świecie fizyki kwantowej, ale także w świecie klasycznym. Stosując wiązki laserowe, uczeni zdołali przekazać informację z jednego miejsca w drugie bez straty czasu.
Jak wyjaśnia dr Marco Ornigotti, właściwości wiązki światła można splątać podobnie jak stany fizyczne cząstek elementarnych. Dla fizyków, "splątanie" oznacza rodzaj kodyfikacji. Należy po prostu powiązać informację którą chcielibyśmy przesłać z konkretną właściwością światła.
Podczas demonstracji, naukowcy zakodowali pewne informacje w konkretnym kierunku polaryzacji światła laserowego i przesłali tę informację w postaci wiązki laserowej używając teleportacji. Niestety działa ona tylko lokalnie, ale cała informacja przekazywana jest natychmiast bez straty czasu.
Ich technika nie pozwoli zatem teleportować wiadomości na duże dystanse, ale to nie oznacza że jest kompletnie bezużyteczna. Alexander Szameit dodaje, że nowy rodzaj przekazywania informacji może mieć interesujące zastosowanie np. w telekomunikacji.

oraz

Specjaliści z Uniwersytetu ITMO w Sankt Petersburgu opracowali urządzenie, które umożliwia komunikację kwantową na dużą odległość. Wynalazcy twierdzą, że ich system teoretycznie jest nie do zhakowania.
Nowa technologia pozwala umieścić informację w pojedynczym fotonie i przesłać go przez światłowody na odległość 250 kilometrów. Żaden haker nie będzie mógł go przechwycić i poznać zawartych w nim danych, co posiada oczywiste korzyści. Zakodowana informacja wysyłana jest dzięki laserowi który przechodzi przez elektro-optyczny modulator fazy - urządzenie to rozbija światło na fale o różnych długościach.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 26 kwie 2016, 15:27

Estia 72 to wciąż jest nowa nauka i wciąż pojawiają się nowe odkrycia, a w tej dziedzinie nie śpią również Polacy

http://odkrywcy.pl/kat,111408,title,Pol ... omosc.html

Nowy rekord http://www.polskieradio.pl/23/266/Artyk ... wej-143-km :)
danut

Postautor: Estia72 » 26 kwie 2016, 15:37

danut pisze:Estia 72 to wciąż jest nowa nauka i wciąż pojawiają się nowe odkrycia, a w tej dziedzinie nie śpią również Polacy

http://odkrywcy.pl/kat,111408,title,Pol ... omosc.html

Nowy rekord http://www.polskieradio.pl/23/266/Artyk ... wej-143-km :)

Wiem Danut :) ostatnio wlasnie czytalam o tym ze naukowcy sa coraz bardziej przekonani ze zyjemy w holograficznym wszechswiecie,
czyli nie tylko nasze mysli czy wierzenia sa informacja ale rowniez my, nasze ciala i cala materia, dlatego wlasnie nasze umysly maja mozliwosc
przesylania ukierunkowanej informacji (stad takie zjawiska jak magia, woo doo, bioenergoterapia, jasnowidzenie, zjawisko duchow , czy ufonauci;) , dla mnie jest to wlasnie wytlumaczeniem tych zjawisk, ale jak pisalam jestem laikiem, to jest tylko moje przemyslenie i moge sie mylic :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 26 kwie 2016, 15:41

Ja też jestem o tym przekonana, dlatego że pięknie moje doświadczenia obrazują to samo w całościowym ujęciu do czego w ostatnich latach zaczyna przekonywać nauka. Stąd mam takie powiązania, książkę, i wszystko to co i tu piszę.
danut

Postautor: Estia72 » 26 kwie 2016, 16:05

Mnie przekonala pewne doswiadczenie ktore mialam juz sporo czasu temu, a mianowicie bylo mi przekazana informacja kim jest Bog...
w tamtym stanie swiadomosci zupelnie to rozumialam, natomiast gdy bylam juz nie wiem jak to nazwac w normalnym stanie zostaly mi tylko strzepki informacji....w kazdym badz razie z tego co mi zostalo w pamieci mam zakodowane ze Bog w naszym ziemskim rozumowaniu jest calkowicie uboga wersja tego kim w rzeczywistosci jest ta istota, brak mi slow by to wyrazic jego potege, madrosc, wszechmoc itd ale to jest nie wiem multiwymiarowy byt, nie jestesmy w stanie nawet sobie go wyobrazic , pokazano mi rowniez , ja to tak odebralam ze wlasciwie nasze zycie tutaj jest wlasnie jak jakas gra symulacyjna cos jak w simach ;) tylko bardziej zaawansowana hehehe, sorry naprawde ciezko jest to mi przelac na zrozumialy jezyk...w kazdym badz razie wybieralam sobie postac, miejsce, ogolny zarys zycia tej osoby , wiem ze to brzmi jak totalne szalenstwo ale taka mialam wizje, co ciekawe spotkalam tez tam grupe istot ludzi w moim duchowym swiecie, jestem pewna ze to byl ktorys z poziomow astralu ,tworzylismy cos jak rodzinne grono, ale nie byly one ze mna spokrewnione tu na ziemi, rozpoznalam tak kilku przyjaciol ktorych poznalam w moim ziemskim zyciu (ciekawe ze lacza nas wspolne w tym zyciu zainteresowania wlasnie duchowoscia i mamy wszyscy takie wrazenie jak bysmy sie znali cale zycie) oraz widzialam kilka osob ktorych jeszcze nie spotkalam tu na ziemi....byc moze jeszcze wszystko przed nami... :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 26 kwie 2016, 16:19

Ja miałam olbrzymi pakiet doświadczeń, wiesz, bardzo ciężko jest wszystkie te informacje stamtąd zapamiętać tak, by przenieś je do tutejszej świadomości w całości, zauważyłam tę skokową pamięć, jakby to chciał przedstawić w naszym, pojmowaniu po liniowości czasu. :) Jednak nawet z tych co pozostało w mojej pamięci daje się je ze sobą powiązać i wyłonić taki obraz - żyjemy w symulacji komputerowej z którą jest powiązane głębsze źródło, ponadczasowe i tam znajdują się wyższe Ja nasze i wyższe Ja jakby rodziny naszych dusz, widziałam tez i nawet wzięłam udział w tworzeniu tej naszej symulacji, wiem że żyjemy wiecznie, bo nasza śmierć tutaj w sumie nie jest żadnym końcem naszej drogi, to tylko wyłączenie się z tej gry..
danut

Postautor: danut » 26 kwie 2016, 18:04

A tak jeszcze do One Night i Xseni nie wiem czy wiecie, ze powołując się na Einsteina i nierozwiązaną przez niego teorię o upiornym oddziaływaniu na odległość oraz na innych słynnych naukowców i sporów wokół teorii kwantowej drążonych przez Schrödingera, Planka mówimy tylko o jej podstawach? To dopiero twierdzenie Bella( 1964-69 r) i jego eksperymenty wykazały, że żadna z dotychczasowych teorii fizyki klasycznej nie może opisać wszystkich zjawisk mechaniki kwantowej. "Idea Bella zaowocowała serią eksperymentów. Szczególnym sukcesem zakończyło się doświadczenie, które przeprowadził Alain Aspect oraz jego współpracownicy w 1982 roku w Paryżu. Eksperyment ten dokonywał pomiaru korelacji między wynikami A i B. Innymi słowy, polegał na sprawdzeniu, ile razy w obu pomiarach otrzymano jednakowe wyniki: lewy spin i lewy spin albo prawy i prawy. Analizy Bella pozwalają na przewidzenie wielkości tej korelacji przy założeniu, że słuszna jest albo interpretacja Bohra o „tak-kompletnej-jak-tylko-to-możliwe” teorii kwantowej, albo przeświadczenie Einsteina, że musi istnieć jakaś ukryta zmienna, która determinuje tę korelację. Eksperyment wykazał, że ujęcie Bohra było słuszne, a Einsteina błędne. Najwyraźniej te długozasięgowe korelacje występujące między cząstkami są po prostu częścią przyrody."

https://newtimes.pl/mechanika-kwantowa- ... n-swiat/2/
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2016, 22:35 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi