Witajcie!

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witajcie!

Postautor: hadziloja » 25 kwie 2016, 19:20

Witajcie wszscy!

generalnie to można powiedzieć, że trafiłam tu z youtube. Nie jestem w temacie zbyt długo bo tylko do soboty, ale jestem pod ogromnym wrażeniem i niejako jestem skłonna powiedzieć, że odnalazłam trochę siebie?odpowiedzi na jakieś tam pytania nurtujące mnie od zawsze. Mianowicie przez przypadek zobaczyłam na youtube video o dziecku wspominającym swoje poprzednie życie- bardzo mnie to zaciekawiło- nigdy nie mialam styczności z reinkarnacją/spirytyzmem itp. Jestem najzwyklejszym człowiekiem, nudnym do granic możliwości. Nic oprócz dejavu czy koszmaru z szatanem mi się nie przydażyło nigdy. No i tak później wygooglowałam Księgę Duchów i zaczęłam lekturę. Nawet nie wiem co mam wam pisać, ale czy to jest to? Mam straszny mętlik w głowie. Zawsze wierzyłam w Boga, dawniej byłam bardzo religijna- chodzenie do kościoła co niedziele, piątek, wszystkie roraty, gorzkie żale różaniec itd. z biegeiem czsu zaczęłam patrzeć na Kościół bardziej krytycznie- również przez moje studia. Im bardziej jedak odsuwałam się od Koscioła jako instytucji jaką jest wydaje mi się, że przybliżałam się do Boga. Kiedyś po prostu modliłam się, powtarzając wyuczone regułki, dzisiaj chcę z nim rozmawiać- oczywiście prowadzę monolog. Szukam swojej drogi, nie wiem co przyniesie mi szczęście. Jedno wiem natomiast bardzo dobrze, ponieważ to uczucie towarzyszy mi od dawna- rozczarowanie, tym co sie dzieje do okola, marna perspektywa przyszłości. Bardzo pragnę mieć dzieci, ale czasem myślę czy się na nie nie decydować, poniewać nie chcę by żyły w takim świecie. Często mam wrażenie, że w ogóle tu nie pasuję i wolałabym, żeby mnie tu nie było. Skąd mi się to bierze? Nie mówię, że mam myśli samobójcze bo nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła, ale czuję się bardzo nie na miejscu. Boli mnie to co widzę, niesprawiedliwość, nienawiść, całe zło- moja bierność w tym wszystkim. Czytając Księgę Duchów odnajduję w jakiś sposób logikę i więcej aspektów życia i wiary wydaje mi się nabierać sensu. Nie jestem pewna czy w to wierzę. Wy wierzycie? Tak szczerze. Czy to kolejna gra i biznes? Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę nikogo urazić. Przeczytałam wiele postów na tym forum, posty medium i z jednej strony myśl- dlaczego ktoś miałby wymyślać te rzeczy, jaki w tym cel? A z drugiej strony staram się zachować zimną krew i nie poddać naiwności. Nie wiem czy cokolwiek zrozumiecie z mojego posta, być może wyda Wam się chaotyczny- ale w 100% odzwierciedla moje myśli.

Pozdrawiam,

Karolina
hadziloja

Re: Witajcie!

Postautor: OneNight » 25 kwie 2016, 19:26

Witaj Karolino!

Mam nadzieje, że będziesz się czuła swobodnie na naszym forum. W razie jakichkolwiek pytań - pisz koniecznie!

Bardzo pragnę mieć
dzieci, ale czasem myślę czy się na
nie nie decydować , poniewać nie
chcę by żyły w takim świecie . Często
mam wrażenie , że w ogóle tu nie
pasuję i wolałabym , żeby mnie tu
nie było. Skąd mi się to bierze?

Z ciężkich doświadczeń. Chyba nie jesteś w tym sama.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 25 kwie 2016, 19:43

OneNight pisze:Witaj Karolino!

Mam nadzieje, że będziesz się czuła swobodnie na naszym forum. W razie jakichkolwiek pytań - pisz koniecznie!

Bardzo pragnę mieć
dzieci, ale czasem myślę czy się na
nie nie decydować , poniewać nie
chcę by żyły w takim świecie . Często
mam wrażenie , że w ogóle tu nie
pasuję i wolałabym , żeby mnie tu
nie było. Skąd mi się to bierze?

Z ciężkich doświadczeń. Chyba nie jesteś w tym sama.

OneNight - podniesiesz ,, dżdżownicę ,, i będzie to w centrum miasta i sam się zdziwisz... resztę znasz

Witaj Karolino:)
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 25 kwie 2016, 20:00

Witaj serdecznie Karolino :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Krzysztoff » 25 kwie 2016, 20:25

Witaj :)
Ja jeśli chodzi o reinkarnację jestem całkowicie przekonany , istnieje zbyt dużo wskazujących na to zdarzeń
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 25 kwie 2016, 20:26

Witaj na forum ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Darel » 25 kwie 2016, 22:10

Tak Karolino - szczerze wierzymy i witamy na forum :)
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Nikita » 26 kwie 2016, 20:50

Witaj Karolina...Spirytyzm Kardecjanski to nie biznes...tutaj wszystko za darmo a Forum jest po to abysmy sie wspierali na tej trudnej drodze w tym niskim swiecie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kalatala » 27 kwie 2016, 23:26

Witaj, Karolino,

Zgadzam się z Krzysztofem - dowodów na istnienie reinkarnacji jest zbyt wiele i są zbyt poważne, by w nią nie wierzyć, a przynajmniej bardzo poważnie brać pod uwagę jej istnienie.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 02 maja 2016, 08:56

Dodam jeszcze, że to "oświecenie", którego zaznałaś, czyli "to jest to!" - jest mi bardzo znane :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Witamy!