Mój Spirytyzm...

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Mój Spirytyzm...

Postautor: Nikita » 06 maja 2010, 14:41

To moze ja tez sie przedstawie. Trafilam do Was przed kilkoma dniami dzieki zaproszeniu przez Dobrego Duszka... Dziekuje bo forum bardzo mi przypadlo do serca.
Ja juz nie jestem taka mloda jak wiekszosc z Was. Jestem juz po trzydziestce. Co oczywiscie bynajmniej nie jest dla mnie problemem a i doswiadczenie zyciowe jest chyba wieksze niz gdy mialam nascie lat. Kiedys w dziecinstwie i mlodosci miewalam rozne dziwne spotkania z tamtym swiatem. Np. 3 razy w duzych odstepach czasu widzialam swiatlo na oknie w okreslonym ksztalcie. To swiatlo bylo takie bardzo jasniejace i konkretne. Balam sie tego ale nie czulam aby to bylo zle. Kiedys nocowalam w klasztorze zenskim w Sandomierzu i cala noc nie moglam spac bo slyszalam rozne dzwieki i odglosy a atmosfera byla taka jakby ktos siekiere powiesil w powietrzu...Pukanie w okno to bardzo czesta forma manifestacji. Mieszkalismy tez kiedys na Pomorzu Zachodnim w domu , w ktorym straszylo. Slychac bylo kroki na schodach a nikogo nie bylo widac....

Ta tematyka interesowala mnie . Wydawalo mi sie, ze swiat materialny bez otoczki duchowej bylby bezsensu. Czytalam rozne ksiazki. Ze spirytystycznych to R. Moody Zycie po zyciu , L.Szuman Zycie po smierci i kilka fragmentow z ksiazek dr Kübler-Ross. Czytalam miesieczniki Nieznany Swiat i Czwarty Wymiar.
Nieznany Swiat zorganizowal spotkanie ludzi, ktorzy przerzyli smierc kliniczna a potem na podstawie ich opowiadan wydano ksiazke: Polskie zycie po smierci. Mam ja.
Mnie interesuje nie tylko spirytyzm ale takze rozwoj duchowy. Cwicze joge, znam techniki oddechowe i medytacyjne. Ostatnio troche mam klopoty ze zdrowiem dlatego przestalam praktykowac ale nadal chetnie czytam.
To forum to bardzo przyjazne miejsce. Dziekuje, ze moge tu z Wami byc.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 06 maja 2010, 15:21

Dobrze,że tu trafiłas.Na pewno spotkasz się tu z przyjaznymi ludźmi i dużym zrozumieniem. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 06 maja 2010, 15:29

Nikita pisze:Ja juz nie jestem taka mloda jak wiekszosc z Was. Jestem juz po trzydziestce.
Poczułem się prawie jak emeryt, po tym wpisie... :o
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 06 maja 2010, 17:22

hi hi Luperci Faviani nie napisalam ile po trzydzistce....hi hi grubo grubo po trzydziestce 37 dokladnie.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Voldo » 06 maja 2010, 20:39

LF nasz Ty emerycie ;)

I tak nikt tu z nas nie ma nawet jednego mrugnięcia okiem patrząc z perspektywy Duchów ;) Więc 37... To co to jest :)
Ja tam mam 19, więc patrząc na ziemskie patrzenie jestem jeszcze bardzo młody ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 06 maja 2010, 22:46

Ciekawie by było dowiedzieć się, po ile lat mamy, w sensie duchowym. :?:

Nie mam pojęcia do czego przydałaby nam się ta wiedza, ale byłoby ciekawie... :?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 07 maja 2010, 12:00

Luperci Faviani pisze:Ciekawie by było dowiedzieć się, po ile lat mamy, w sensie duchowym.

Hm, e, ja stawiam, że licząc ziemskimi latami... To kilka tysięcy :P
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 07 maja 2010, 13:52

Ojej,przestancie,bo czuję się tu jak Matuzalem.Ale za to wewnątzr jestem młoda.
Voldo,naprawde masz tylko 19 lat?Ale, Ty,człowieku ,dojrzały jesteś!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 07 maja 2010, 13:56

Kiedys jedna znajoma robila mi numerologie i stwierdzila, ze juz stara dusza jestem...hi hi....ale mi sie wydaje, ze jeszcze ciagle bardzo niedojrzala dusza ze mnie i ciagle glodna wiedzy....ciagle cos szukam i ciagle chce wiecej sie dowiedziec...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Voldo » 07 maja 2010, 18:30

atalia pisze:Ojej,przestancie,bo czuję się tu jak Matuzalem.Ale za to wewnątzr jestem młoda.

Każdy ma tyle, na ile się czuje ;)

atalia pisze:Voldo,naprawde masz tylko 19 lat?Ale, Ty,człowieku ,dojrzały jesteś!

Tak, na prawdę mam 19 lat.
Urodziłem się 03.03.1991 ;)

Mówisz, że jestem dojrzały?
A to bardzo dziękuję ;)

Widzicie z jakim tu dzieciakiem gadacie? ;)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm