Co dzieje sie z duchem w czasie snu?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Co dzieje sie z duchem w czasie snu?

Postautor: Darel » 22 kwie 2016, 09:05

Xsenia pisze:Cthulhu padłabym gdybym miała analizować każdy mój sen. Wczoraj miałam ich chyba z 5. Analizuję tylko te, które wbijają mi się w mózg. Resztę zapominam do czasu aż przyśni mi się znowu ten sam sen.

Myślę Xseniu, że to właściwa postawa. Ja mawiam, że podświadomie wyczuwamy te sny, które mają dla nas jakieś realne przesłanie, a nie każdym warto zawracać sobie głowę

Księga Duchów, pytanie 404
Co należy myśleć o przypisywaniu snom jakiegoś znaczenia?

- " Sny nie są tak prawdziwe, jak głoszą to wróżbici przepowiadający przyszłość, gdyż byłoby absurdem wierzyć, że gdy przyśni nam się dana rzecz, zapowiada to jakieś zdarzenie. Są prawdziwe w tym znaczeniu, że przedstawiają realne dla Ducha obrazy, ale niemające często związku z tym, co dzieje się w życiu cielesnym."
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Maciej2016 » 22 kwie 2016, 09:29

"Przedstawiaja realne dla ducha obrazy ale czesto nie majace zwiazku z tym co sie dzieje w zyciu cielesnym". Dzisiaj snilo mi sie, ze pracowalem na komputerze wzorem wczorajszego wieczoru kiedy faktycznie pracowalem na komputerze. Wczoraj snila mi sie rozmowa z czlowiekiem z pracy, ktora miala miejsce wieczor wczesniej. Wydaja sie to calkiem realne dla ciala i niezbyt abstrakcyjne duchowo doswiadczenia...

Sent from my Xperia Z Ultra using Tapatalk
Maciej2016

Postautor: Darel » 22 kwie 2016, 10:16

Przeczytaj Macieju proszę uważnie cały rozdział Księgi Duchów mówiący o śnieniu. Są tam również informacje, że sny to często też po prostu nasze wspomnienia, projekcie mózgu który odpoczywa itd. nie w każdym śnie powinniśmy się doszukiwać Boskich sygnałów
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Krzysztoff » 23 kwie 2016, 22:00

bardzo często nie pamiętamy snów, tych snów najgłębszych

Np. Hellen Wambach (której książkę czytam) eksperymentowała ze snem i nastawiała sobie budzik na 2-gą godzinę żeby wyrwać się ze snu i zapamiętać wtedy co było w tym śnie głębokim. Miała taki przypadek że trafiła na sen o spotkaniu z innymi istotami na którym planowała jakieś działania.

Inne pytanie brzmi dlaczego tylko niewielki odsetek ludzi którzy są na pograniczu życia i śmierci doświadcza NDE, a może po prostu reszta tego nie pamięta ?

no więc wydaje mi się że temat tkwi gdzieś w połączeniu między świadomością, podświadomością i duchem no ale skoro nie wiemy jak działa mózg to raczej tej kwestii nie rozstrzygniemy :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Maciej2016 » 23 kwie 2016, 22:35

Ciekawe wlasnie czemu nie wszyscy maja NDE, moze ich stan nie jest wtedy tak krytyczny jak tych, ktorzy takie przezycia maja?

Sent from my Xperia Z Ultra using Tapatalk
Maciej2016

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi