Czy inteligencja jest wrodzona?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy inteligencja jest wrodzona?

Postautor: OneNight » 13 kwie 2016, 15:11

danut pisze:
OneNight pisze:Ja tego nie zauważyłem :lol:

Szczerze to ten zaborczy feminizm coś namieszał w genach :D , ja u młodszego pokolenia też nie zauważam.

Myślę, że tu chodzi o zepsute szkolnictwo. Na dodatek liczy się też, aby umieć wiedzę przekazać i nie zapominać, że uczeń nie wie tego, co wiesz Ty.

Dlaczego tak wiele osób nie potrafi napisać strony internetowej w notatniku? Jak ja uczyłem się tej sztuki, wyglądało to tak;

"Każdą stronę rozpoczynacie od znacznika html. Następnie znacznik body, a w nim takie znaczniki jak title, meta charset z atrybutem utf-8(...) Ciało strony rozpoczyna się od znacznika body, a w nim możemy umieścić znaczniki takie jak p, img(...)"

Nie wiem jak to teraz jest, ale to była parodia :lol:

CzarnyMagu, gorzej gdy nie będzie miał na kim "cedować" - pierwsze słyszę o takim słowie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 13 kwie 2016, 15:42

Czyli bierze górę inteligencja nabyta od zepsutego nauczania? :D Straszne.
danut

Postautor: OneNight » 13 kwie 2016, 16:15

Ja akurat zacząłem uczyć się z książek we własnym zakresie.

Krąży teoria spiskowa, że ogłupia się ludzi, aby przeciwdziałać drenażowi mózgów; wykształceni ludzie uciekają za granicę, a tak to tylko nieliczni pójdą na studia.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 13 kwie 2016, 16:33

A prawda jest taka, że nie każdy się rodzi geniuszem i nie każdy ma przymus stać się nim.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 13 kwie 2016, 16:45

Xsenia pisze: Uczyłam przypadki, gdzie kobiety łapały w mig, a faceci nie potrafili. A miałam też odwrotnie.

JESTEŚ NAUCZYCIELEM :shock:
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2016, 16:53 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 13 kwie 2016, 16:50

Ogranicz te znaki, proszę. To nie forum nastolatków.

Xeniu, Każdy się nadaje. Wystarczy tylko, żeby się zainteresował i zwalczył lenistwo.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 14 kwie 2016, 07:41

czarnyMag pisze:
Xsenia pisze: Uczyłam przypadki, gdzie kobiety łapały w mig, a faceci nie potrafili. A miałam też odwrotnie.

JESTEŚ NAUCZYCIELEM :shock:

Dzięki Bogu Wszechmogącemu nie jestem nauczycielem :D
Ale na moje nieszczęście od podstawówki aż po studia byłam dobra z matematyki. I przez te naście lat udzielałam korepetycji z matematyki.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 14 kwie 2016, 19:42

Xseniu, właśnie mi uświadomiłaś pewną rzecz. Rzucam to, nie będę uczył za darmo. Poduczę się trochę i rozkręce biznes :D

A ja na moje nieszczęście przeżyłem w ostatniej chwili taki "skok" i nagle z totalnego naukowego kaleki, stał się korepetytor :lol: Mi to sprawia przyjemność - lubię zarażać innych swoją pasją, wymieniać się potem doświadczeniami. Branża IT jest przyszłościowa, więc raczej nie jest to czas stracony. Sam informatykiem nie jestem, uczyłem się sam w domu, więc jestem dowodem na to, że każdy może się tego nauczyć, wystarczą chęci i odpowiednie przekazanie wiedzy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 15 kwie 2016, 07:41

Różnica pomiędzy nami jest tylko taka, że ty masz komfort uczyć ludzi, którzy chcą się nauczyć, a ja uczyłam tych co MUSIELI się nauczyć. A wierz mi, że nie każdy ma talent do matematyki.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 18 kwie 2016, 09:55

Mi sie wydaje, ze inteligencja to cos co mozemy rozwinac w ciagu zycia...jezeli bedziemy sie uczyc, odrabiac lekcje, czytac, interesowac sie, poszerzac wiedze, nie uciekac przed wyzwaniami to wtedy nawet jak ktos urodzi sie z malym iloczynem inteligencji to moze sie rozwinac. I tez nie uogolnialabym , ze faceci sa tacy a babki takie bo ja jako kobieta mialam do czynienia i z inteligentnymi babkami a glupimi facetami i odwrotnie z glupimi babkami a inteligentnymi facetami. Mysle, ze rozwoj intelektuaklny jest podobnie wazny jak moralny i my mamy na to wplyw poprzez nasze dzialania.

To , ze ktos jest dobry w informatyce nie oznacza , ze jest dobry w kazdej innej dziedzinie. Bo kazdy z nas ma inne zainteresowania.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi