Tylko Spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tylko Spirytyzm

Postautor: danut » 10 kwie 2016, 20:52

Zbyszku całkiem podobnie do Ciebie napisałam dziś w innych tematach. Plus, naukowcy rozważają te kwestie chcąc poznać źródło powstawania i tworzenia się wszechświata i jego niezbadane prawa i struktury.

Ps. Nie chodziło mi o to ile czasu upłynęło od ich śmierci cielesnej. Chodzi o to, że mając za punkt odniesienia jakieś wydarzenie o którym oni już wiedzą, mają trudność by utrafić tu w odpowiedni temu wydarzeniu czas, trafiają jak u mnie rok za wcześnie, lub rok po tym wydarzeniu.. choć wiedzę o nim mają dużo, dużo więcej lat wcześniej.
danut

Postautor: Zbyszek » 10 kwie 2016, 21:50

Napisalem ci odpowiedz ze czas nie istnieje, dlatego nigdy dokladnie nie moga okreslic zadnego wydarzenia, w tym odpowiedniego incydentu ktory ma sie wydarzyc. Ze smiercia jest to tylko przyklad. Jezeli powiedza ci dokladnie kiedy to sie wydarzy, lepiej przebadac ta komunikacje, bo napewno nie mowia prawdy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 kwie 2016, 21:55

Zbyszek pisze:Napisalem ci odpowiedz ze czas nie istnieje, dlatego nigdy dokladnie nie moga okreslic zadnego wydarzenia, w tym odpowiedniego incydentu ktory ma sie wydarzyc. Ze smiercia jest to tylko przyklad. Jezeli powiedza ci dokladnie kiedy to sie wydarzy, lepiej przebadac ta komunikacje, bo napewno nie mowia prawdy.

Zgadzam się :) Zdarzenia są jak ciągi poszczególnych klatek, które oni widzą, ale układamy tu naszą rzeczywistość składając je według warunków w niej panujących i tu układamy je na linii czasu. Dlatego ktoś kto podaje datę prawdopodobnie pochodzi stąd, takim jest np. wytwór z naszej głowy i nie jest prawdziwą istotą z innej rzeczywistości.
danut

Postautor: Zbyszek » 11 kwie 2016, 09:19

danut pisze: Dlatego ktoś kto podaje datę prawdopodobnie pochodzi stąd, takim jest np. wytwór z naszej głowy i nie jest prawdziwą istotą z innej rzeczywistości.

Albo jest to duch oszust, ktory pragnie zabawic sie naszym kosztem. Takie sprawy dzieja sie czesto przy fascynacji. Duch podaje kilka rzeczy ktore przemawiaja do nas lecz pozniej powoli zaczyna wciagac nas w swoje sieci, z ktorych samemu ciezko jest wydostac sie, gdyz przekonani jestesmy ze tylko my mamy racje i nikt wiecej. Pracujemy z takimi osobami, probujac im pomoc, czesto musimy zmusic ich do przerwania kontaktow, gdyz taka osoba nie jest w stanie kontrolowac sie sama. Jedni przyjmuja nasze wskazowki i zaczynaja pracowac z nami inni niestety czesto odchodza. Ale nic na to nie mozemy poradzic, kazdy jest panem swojego losu. Najwiekszym bledem jest, jak ktos uwaza ze pomaga innym, jest to najwieksza zasadzka na nas. Swoja wiedze nalezy poglebiac nie tylko praktycznie jak to uwaza kilka osob ale tez teoretycznie, gdyz sama praktyka moze wyrobic w nas niepoprawne nawyki.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 11 kwie 2016, 09:38

Tak dokładnie, ja to zauważyłam na paru forach przyglądając się takim osobom. Następna kwestia do przyjrzenia się jej, to możliwość wpływania na odpowiedni nasz wybór ciągu wydarzeń przez duchy z tego np. Centrum Xaviera. Czy spirytyzm się jakoś do tego odnosi, jakie jest Twoje zdanie?
Ja mam takie uwagi - musimy odczytać ich, przyjąć propozycję i dzięki naszej woli na nią się zgodzić, lub nie. Czasami takie propozycje i nasze zgody zachodzą bez udziału naszej czuwającej świadomości w śnie. Ta zgoda nie jest nam nigdy narzucana jeśli nie są to oszuści, a tak jakby konsultowana z nimi, jest to zgoda sumienia, zrozumienia, zgoda duszy. Potrafią wpłynąć na ludzi również przez przymuszenie, ale takie którego celem jest wypłynięcie dobrego owocu dla wielu ludzi. ( dostrzeżone przeze mnie- budowa nowoczesnej szkoły na wsi i sposób jej sfinansowania).
danut

Postautor: Zbyszek » 11 kwie 2016, 12:49

Wszyscy jestesmy ludzmi ze swoimi wadami, dlatego znajdujemy sie na tej planecie a nie innej bardziej zaawansowanej. Wszystkie Centra Spirytystyczne roznia sie od siebie i posiadaja rozna wiedze, wieksza lub mniejsza na temat Swiata Duchowego. Zdarzylo mi sie na Kongresie Narodowym w Hiszpanii sluchac konferencjanta, ktory mowil absolutne bzdury. Divaldo Franco bedac na tym kongresie musial poprawiac pozniej te wypowiedzi, by wyprowadzic ludzi z bledu. Wszystkie grupy sa narazone na ataki. W zaleznosci od prac prowadzonych, im wyzszy stopien prac, tym istnieje wieksze zagrozenie ataku. Zawsze jezeli znajdujemy sie w grupie, mamy kogos obok, ktory zauwazy nasze zachowania i odpowiednio do nich sie odniesie. Niedawno rozpadla sie grupa, nalezaca do Federacji Hiszpanskiej. Czesc osob z tej grupy zaczela postepowac w sposob niewlasciwy i druga czesc widzac co sie dzieje napisala do Federacji i grupa sie rozpadla. Nie bede opisywal o co dokladnie poszlo, ale bylismy wszyscy zaskoczeni. Dlatego nalezy zawsze stosowac sie do slow Jezusa, Modlic sie i Uwazac.”Modlic sie”/medytowac/ by podnies swoje wibracje. „Uwazac” by nie wplatac sie w rzeczy, ktorych mozemy nie kontrolowac. Kazdy ma wybor i tylko od nas zalezy ktora droge wybierzemy. Czasem jest ciezko, ale na takich wlasnie probach uczymy sie i zdobywamy punkty na naszej drodze rozwoju.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 11 kwie 2016, 13:15

Zgoda. Ale prosiłabym o odpowiedź na to konkretne pytanie o możliwość wpływania na odpowiedni nasz wybór ciągu wydarzeń przez duchy. Ja rozumiem, że bardzo trzeba uważać " by nie wplątać się w rzeczy, których możemy nie kontrolować. Każdy ma wybór i tylko od nas zależy którą drogę wybierzemy. " tylko, ze tak to już jest, ze my nie możemy wszystkiego kontrolować, bo nasza rzeczywistość i to co się w niej wydarzy nie zależy tylko od nas.
danut

Postautor: Zbyszek » 11 kwie 2016, 18:37

Wiem ze pisze troche, niezrozumiale, ale poprzedni przyklad jest dobra odpowiedzia na twoje pytanie. Twoje pytanie to czy duchy maja wplyw na nasze wybory, na nasze zycie. Odpowiedz bezposrednia to tak i to bardzo. Duchy zaawansowane, ktore sa przy tobie beda staraly sie, zebys spelnila swoj cel w zyciu, nauczyla sie jak najwiecej. Natomiast duchy niskie przeciwnie, beda ci w tym przeszkadzac. Grupa Spirytystyczna rozpadla sie nie z powodu ze nagle zmienili swoj cel, tylko z powodu jak to chcieli zrobic. Odrzucili dotychczasowy sposob pozyskiwania funduszy na utrzymanie centrum i zaczeli tworzyc rozne zwiazki osobiste z osoba ktora te pieniadze miala im dostarczyc.
Tak zostali zafascynowani nowym rozwiazaniem ze nie zdali sobie sprawy ze zostali zakreceni. Swiat duchowy oddzialowuje w ten sposob, inspirujac cie w pozytywny lub negatywny sposob, szukajac zawsze twoich slabostek by jak najlepiej pokonac cie .
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 11 kwie 2016, 19:22

Zbyszku napomknęłam wyżej o inicjatywie z zaświatów dotyczącej budowy nie byle jakiej szkoły. Ta opowieść jednych wzruszy i pokaże że to działa a inni powiedzą że nic im nie mówi, a ja sieję bełkot, a najlepiej żebym wyszła z tego tematu, lub jak pokazano w innym temacie bardzo niesprawiedliwie potraktują zmarłego.
Ta opowieść będzie o tym jak to ktoś rozpoznaje tych którzy pomagają, od tych którzy przeszkadzają. Była sobie wiejska nauczycielka i wiejski chłopak, szkoła, w której uczyła była bardzo stara tak, że wkrótce dzieci musiały być przewożone do miasta do Zbiorczej Szkoły Gminnej. Nauczycielka z różnych przyczyn jej nieprzychylnych opuściła to miejsce i wyjechała. Młodzieniec nie mógł się spełnić w swoim talencie piłkarskim, choć początki jego treningów były bardzo ciężkie i na byle jakim wiejskim boisku, bo zginął śmiercią tragiczną w drodze do wojska. Kilka lat po tych wydarzeniach, ta dziewczyna już mężatka posiadająca swoją rodzinę( piszę o sobie w trzeciej osobie by lepiej to zobrazować, spojrzeć na sprawę obiektywnie i nie dokładać emocji nikomu dziś niepotrzebnych) spotyka człowieka nie z tego świata( świadczą o tym świadkowie zdarzenia, którzy go nie widzieli choć on na nich oddziaływał i świadczy o tym jego zniknięcie i inne rzeczy towarzyszące temu spotkaniu). Rozmawiają na ławce. Tam otrzymuje informację jak to ten rozmówca musiał wchodzić do wieżowca w Kanadzie, na bardzo wysokie piętro przez okno, by zmusić jakiegoś milionera do przelania potrzebnej kwoty na przepiękną szkołę i boisko do piłki nożnej mające powstać w dobrze znanym im kiedyś miejscu :D Dziewczyna nie rozumie, rozmowę traktuje trochę z przymrużeniem oka, a wiadomości jej podawane wydają się jej być nieracjonalne. Mija kilka następnych lat. Dziewczyna odwiedza to miejsce i tam dowiaduje się w kościele na mszy o anonimowym darczyńcy z Kanady i o przekazanych od niego pieniądzach do klasztoru na określony cel, a jest nim budowa szkoły wraz z kompletnym planem jej wyglądu i zagospodarowania terenu w ich wsi. Ten projekt został zrealizowany i to wszystko już tam istnieje.
Ps.
Nie warto szukać moich słabostek, bo nie tak łatwo daję pokonać się :D
danut

Postautor: Zbyszek » 11 kwie 2016, 21:21

Nie bede ocenial calej historii, gdyz nie wiem, czy cos takiego jest mozliwe, a moze lepiej nie spotkalem sie z czyms takim. Opisze tylko poszczegolne wydarzenia.
- Nasz znajomy Divaldo Franco na poczatku nie mogl rozpoznac, czy rozmawia z duchem czy osoba cielesna. Widziec mogl tylko on i nikt wiecej znajdujacy sie w poblizu.
-Swiat Duchowy z roznych wyzszych powodow moze pomoc///doprowadzic do stworzenia pewnych projektow. Centrum pomocy, Centrum Spirytystyczne.
-Fundusze potrzebne na utrzymanie tych projektow, tez moga sie znalezc w sposob niespodziewany, datki ,spadek. Divaldo tez moglby cos powiedziec na ten temat.
Ogolnie uzyskujemy odpowiedzi z drugiej strony ze oddzialywanie na nas jest bardzo wielkie. Duchy nizsze smieja sie z nas ze jestesmy jak marionetki.
Ciesze sie ze jestes silna, ale lepiej zawsze uwazac. :)
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi