Zbyszek pisze:Slowa niesie wiatr, tak moge okreslic moje odniesienie do” tezy”, lepiej bylo uzyc innego slowa bardziej odpowiedniego. Opieramy sie na komunikacjach Spirytystycznych, czy one sa sluszne i prawdziwe , zawsze zostawiamy to indywidualnemu wyborowi. Odnioslem sie do tego samego typu kontaktu, gdyz nie bylo innej osoby, by w podobny sposob, przy tak duzym nakladzie pracy, spisal to co przekazal mu swiat duchowy. Dana teza, czy filozofia,jest ogolem nauk o ktorych wspomnialem, dlatego nie moge podac ci zadnej indywidualnej. Dlatego zawsze, musimy znalezc w sobie troche wiary, czy w cos wierzymy czy nie. Spirytysta nazywa sie osoba, ktorej te nauki sa bliskie. Nikt jak wiesz, nie moze, zmusic nikogo do wiary w cos, co do niego nie przemawia. Katolik wierzy w swoja doktryne, Muzulmanin w swoja, kazdego nalezy zostawic przy jego wierzeniach. Twoje przekonania i wiara sa swiete. To wszystko zalezy od ciebie i tak powinno byc. Ty nie powinnas przekonywac mnie do swoiej wiary, ani ja ciebie do mojej. Kazdy rozwia sie indywidualnie i tak powinno pozostac.

danut pisze: Mam bardzo dużo rzeczy zbadanych i rozpoznanych.Oparcie na takiej komunikacji i swój w to wkład jest właściwą drogą do poznawania, ale nigdy nie można uznać, że teren poddany naszemu badaniu został już przez kogoś ostatecznie zbadany, opieczętowany, wyjaśniony w stu procentach i ujęty w niepodważalne twierdzenia.

OneNight pisze:Pełnoprawnym spirytystą nie jestem, gdyż nie uznaję boga ani bogów, ale chyba wolno mi się tu wypowiedzieć.
Wiele się mówi o inkarnowaniu na inne planety, do innych cywilizacji. Czy jakieś dzieła spirytystyczne opisują to bardziej szczegółowo?

OneNight pisze:Wiele się mówi o inkarnowaniu na inne planety, do innych cywilizacji. Czy jakieś dzieła spirytystyczne opisują to bardziej szczegółowo?

danut pisze: u Xaviera wyłania się coś jak symboliczny punkt podglądu wydarzeń na Ziemi( na filmie mnóstwo ekranów), widzi się tam i przeszłość i przyszłość swoich najbliższych, jak to tłumaczysz?

danut pisze: zauważyłam ich kłopoty z utrafieniem w nasz właściwy czas przy kontakcie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości