Jedno pytanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jedno pytanie

Postautor: Damian » 05 maja 2010, 16:05

Ja bym zapytał,kim jestem i którędy mam iść żeby jak najlepiej wykorzystać to życie.
Wydaje mi się że jeśli przez długi czas wysyłał bym myślami to pytanie w wyższe sfery i było by ono przemyslaną i rzeczywistą drogą po którą chce kroczyć.Jeśli nie było by to spowodowane chwilowym impulsem lecz przemyślaną drogą dla mojego postępu, Duchy Wyższe nie dopuściły by kolegów z niskich sfer do mnie. :))
Damian

Postautor: Voldo » 05 maja 2010, 16:07

Adeptus pisze:Taka jest prawda, że każdy duch może was robić w balona jak tylko zechce.

A naszym zadaniem jest analizowanie i poddawanie ostrej ocenie komunikatów, by Duch, który chce nas robić w balona nie zdołał tego robić.

Adeptus pisze:Nie macie żadnych możliwości aby sprawdzić, czy ten który z wami rozmawia jest rzeczywiście tym za którego się podaje.

Owszem, nie mamy, ja też mogę pójść i powiedzieć, że jestem tym, kim nie jestem i co?
Bywa tak, że Duchy Wyższe czasem wysyłają Duchy niższej kategorii by przekazały nam coś. Ale nauka będzie tak samo mądra, tak samo logiczna i w ogóle taka sama, jak gdyby przyszedł do nas Duch Wyższy "we własnej osobie".

Adeptus pisze:Istnieją duchy złośliwe o naprawdę sporej inteligencji, które pod pozorem dobra potrafią przemycić zło.

Powiedz mi, jakie książki przeczytałeś, aby mieć pewność co do wypowiadanych słów?

Poza tym - jeśli Duch jest inteligentny, nie jest możliwe, aby był złośliwy.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 maja 2010, 16:16

Z całym szacunkiem,Voldo,myślę ,że niektóre złe Duchy potrafią być niezmiernie przebiegłe i inteligentne.Chyba,że ktoś wierzy w szatana,jako ucieleśnione zło,no,to wtedy sprawa wygląda zgoła inaczej.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 05 maja 2010, 17:02

atalia pisze:Z całym szacunkiem,Voldo,myślę ,że niektóre złe Duchy potrafią być niezmiernie przebiegłe i inteligentne.

Tak, przebiegłe owszem, ale zawsze popełnią jakiś błąd. Jedno słówko które je zdemaskuje będzie.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 05 maja 2010, 17:50

Czy dobrze Was zrozumialam...czy Wy wywolujecie duchy na seansach? I zadajecie im pytania?

Kiedys w akademiku wywolalismy jakiegos ducha tak dla jaj. Ale ludzie dostali ataku smiechu i seans zostal przerwany...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Voldo » 05 maja 2010, 18:24

Nikita pisze:Czy dobrze Was zrozumialam...czy Wy wywolujecie duchy na seansach? I zadajecie im pytania?

Nie, jeszcze nie.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Adeptus » 05 maja 2010, 21:26

Voldo pisze:Poza tym - jeśli Duch jest inteligentny, nie jest możliwe, aby był złośliwy.
Nie wszystkie istoty zgadzają się z Planem Bożym. Mają własny plan, dlatego działają na zgubę m.in. ludzkości.

Ich inteligencja przekracza wasze całe zgromadzenie więc możecie sobie skrobać do woli wnioski i inne pierdółki, lecz nigdy nie wykryjecie kłamstwa, tak ono subtelne i kuszące jest. Łykacie to kłamstwo bo wam smakuje, bo jest piękne, dlatego go nie jesteście w stanie wykryć. 90% przesłań od samozwańczych wysokich duchów takich jak Archaniołowie, święci, czy nawet przesłania Jezusa, to piękne podszywanie się i subtelne kłamstwa przemycane pod pozorem "prawd wyższych".

Nie znacie świata duchowego, dlatego mogą wam nawciskać co tylko zechcą a wy to łykniecie. Na ŻADNEJ istocie ze świata astralnego nie można polegać, nie można ufać.
Awatar użytkownika
Adeptus

Postautor: cthulhu87 » 05 maja 2010, 21:30

To nam zaserwowałeś niezłą dawkę opinii i aksjomatów bez pokrycia i logicznego uzasadnienia. Przypominam, że szatan jest ojcem kłamstwa - w myśl tej pokręconej teorii wszystko, dosłownie wszystko w życiu moze być oszustwem. Uwaga, uwaga - ogień piekielny gorzeje i czeka na kolejnych potępionych.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Przepol » 05 maja 2010, 21:48

cthulhu87 - wiesz dlaczego w polskim piekle nie ma diabłów??

bo jeśli komuś uda się wyjść z kotła to reszta zaraz go wciąga z powrotem :twisted:
Przepol

Postautor: Voldo » 06 maja 2010, 10:33

Adeptus pisze:90% przesłań od samozwańczych wysokich duchów takich jak Archaniołowie, święci, czy nawet przesłania Jezusa, to piękne podszywanie się i subtelne kłamstwa przemycane pod pozorem "prawd wyższych".

Nie znacie świata duchowego, dlatego mogą wam nawciskać co tylko zechcą a wy to łykniecie. Na ŻADNEJ istocie ze świata astralnego nie można polegać, nie można ufać.

Chłopaki i dziewczyny - Księga Duchów to w 90% kłamstwa!
Ale co z tego, że są logiczne.

Prosiłem już, powiedz, jakie książki spirytystyczne przeczytałeś Adaptusie.
Chcę tylko wiedzieć, czy rozmawiam z kimś kto jest biegle obeznany z wieloma dziełami spirytystycznymi, czy też z kimś kto głosi swoje racje nie przeczytując nawet KD.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 10:35 przez Voldo, łącznie zmieniany 1 raz
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi