Energia potrzebna duszy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Energia potrzebna duszy

Postautor: OneNight » 08 kwie 2016, 20:35

Żeby przebywać w świecie fizycznym w niematerialnej formie, potrzebna jest jakaś energia. Im więcej jej masz, tym dłużej możesz tam przebywać. Czy spirytyzm coś o tym mówi? Co jest jej źródłem?
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Energia potrzebna duszy

Postautor: Pawełek » 08 kwie 2016, 20:51

Masz na myśli powszechny fluid?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 08 kwie 2016, 21:00

Jeśli pasuje do opisu to tak. Mimo tego, że czytałem księge mediów, to nierozumiem pojęcia "fluid".
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 08 kwie 2016, 21:03

OneNight pisze:Jeśli pasuje do opisu to tak. Mimo tego, że czytałem księge mediów, to nierozumiem pojęcia "fluid".

"Do XIX wieku w fizyce używano powszechnie terminu fluid w odniesieniu do elektryczności i magnetyzmu. Rozumiano go jako rodzaj ciągłej, nieważkiej substancji stojącej za obserwowanymi zjawiskami. Współczesna nauka odeszła od tej terminologii i skłania się bardziej do używania terminu pole, rozszerzając nieco i precyzując dawną koncepcję."
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 08 kwie 2016, 21:06

Według spirytystów fluid to "energia, prąd psychiczny wydzielający się z ludzkiego ciała, emanacja, aura". A ja wolę trzymać się zbadanych teorii i związanych z nauka - to pole punktu zerowego, inaczej energia próżni, którą może przejąc dowolny układ kwantowy.
danut

Postautor: OneNight » 08 kwie 2016, 21:09

http://www.portal.spirytyzm.pl/uwiezienie-ducha-ziemi/

Znalazłem coś takiego i chyba najbardziej temu odpowiada. Pytanie tylko skąd tą energie brać?

Głównie chodzi mi o podróże poza ciałem. Wyobraź sobie, że doleciałeś do tajemniczego miejsca. Oglądasz je dookoła i postanawiasz wejść do ogromnej budowli stojącej na środku. Gdy chcesz przejść przez drzwi, czujesz że musisz wracać - koniec energii.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 08 kwie 2016, 21:16

OneNight pisze:http://www.portal.spirytyzm.pl/uwiezienie-ducha-ziemi/

Znalazłem coś takiego i chyba najbardziej temu odpowiada. Pytanie tylko skąd tą energie brać?

Głównie chodzi mi o podróże poza ciałem. Wyobraź sobie, że doleciałeś do tajemniczego miejsca. Oglądasz je dookoła i postanawiasz wejść do ogromnej budowli stojącej na środku. Gdy chcesz przejść przez drzwi, czujesz że musisz wracać - koniec energii.

Z Twojego układu kwantowego :) dlatego piszę o ważności naszych połączeń z całością struktury rzeczywistości oraz ze swoim źródłem znajdującym się w głębszej rzeczywistości, z której wyłonił się cały wszechświat.
danut

Wróć do Pytania i odpowiedzi