Przeczytałem te wszystkie książki już dawno i tam nie ma nic co by odpowiadało na fundamentalne pytanie:
Po co?
Fajne, żeby sobie zabić czas, ale nic poza tym
philosophus pisze:Przeczytałem te wszystkie książki już dawno i tam nie ma nic co by odpowiadało na fundamentalne pytanie:
Po co?
Fajne, żeby sobie zabić czas, ale nic poza tym

philosophus pisze:Założeniem tego jest jednak powrót do źródła i powtórka cyklu.

philosophus pisze:O, to czym się kończy reinkarnacja w spirytyzmie?
Jaki jest ostateczne stadium?

Pawełek pisze:Krotko mówiąc: żyje razem z Bogiem i (prawdopodobnie) wykonuje zadania zgodnie z Jego wolą. Powinniśmy być cierpliwi i zdać sobie sprawę, że na wszystko przyjdzie czas.
Pawełek pisze:Wszystko chcemy "tu i teraz" łącznie ze wszystkimi odpowiedziami.
philosophus pisze:Dobra, żyje z Bogiem i co dalej?
philosophus pisze:To są dwie zupełnie inne sprawy, gdy z naszej obecnej wiedzy, próbujemy jakoś zrozumieć, badając - nie mam złudzeń, ze życia nie starczy, może inne pokolenia do tego dojdą.
Natomiast, ja zadaje pytania, ludziom, którzy tu piszą, że wiedzą, jak jest - a jeśli tak, to chyba nie dziwne, że pytam?

Pawełek pisze:
Nie wiem? Spytaj Boga. Tak poza tym, co by Ci dało to żebyś wiedział?
Pawełek pisze:
Czy naprawdę nie jesteś tak cierpliwy, żeby prędzej czy później się tego dowiedzieć, ale nie właśnie teraz?
Pawełek pisze:
To, że wiedzą, nie oznacza że wszystko wiedząOpieramy swą wiedzę na dziełach Kardeca oraz przekazach, które otrzymujemy.
philosophus pisze:Wiedzę i (być może) poczucie sensu istnienia.
Pawełek pisze:Dlaczego wierzysz, że on mówi prawdę, a nie przekazy z Kasjopei od istot 6 poziomu?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości