Co to mogło być?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Co to mogło być?

Postautor: philosophus » 02 kwie 2016, 13:59

Ja jak te banialuki na tym forum czytam, to nie raz z ciała wychodzę. :D
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: OneNight » 02 kwie 2016, 19:10

A co to ma do tematu? Chciałeś mnie tym urazić?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: atalia » 02 kwie 2016, 20:49

A znasz te nagrania i technologię Hemi-Sync?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: OneNight » 02 kwie 2016, 20:59

Wszystkich nagrań mających wywołać oobe nie słuchałem, ale dudnienia hemi sync są mi znane. Moim zdaniem to wielkie oszustwo, bo zwykłe słuchawki nie są w stanie odtworzyć tak niskich dźwięków, które rzekomo są nagrane w formacie FLAC. Podobno są tutaj kluczowe.

A nie spróbowałabyś czegoś bardziej naturalnego? Bez tych niby wspomagaczy i innych gadżetów.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: atalia » 03 kwie 2016, 08:10

Ja już niczego nie próbuję, ale zapewniam, wrazenia są dość piorunujące. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 11:17

Każda zmiana postrzegania i przedostawanie się na ponadpodstawowy zakres odbioru naszej rzeczywistości wiąże się z odzewem organizmu zmuszonego wtedy do przestawienia się na oddziaływanie innych fal i nie jest to dla tego organizmu dobre. Spokój, rytm swojej pracy do jakiej ciało jest dostosowane zostaje zaburzony, system wariuje - jak w maszynie, która otrzymała niewłaściwe sobie paliwo. Dlatego odczucia są takie jakie opisujesz - to wzrost ciśnienia krwi, temperatury ciała ( miałam chwile gdy nagle wyskakiwała mi ona do 40 stopni by zaraz spadać i już tak dziwny jest mój organizm przez te dawne doświadczenia poprzestawiany, że już przy zwykłych chorobach grypa, gardło itp. nawet mi się ta temperatura ciała już nie podnosi :) Niekiedy podczas przejść wyzwala się u człowieka niezwykła siła fizyczna siła i możliwości, których nie możesz sprawdzić podczas normalnego funkcjonowania, bo są zupełnie do nich nieadekwatne. OneNight - dlatego Twoim odczuciom nie dziwię się, a dziwie się ludziom, którzy uważają że mają te doświadczenia, ale nic takiego u siebie nie dostrzegli i myślą że zachodzą one tak w lekki sposób jak zjeść bułkę z masłem i że nie mają one żadnych późniejszych konsekwencji - bo to nieprawda.
danut

Postautor: atalia » 03 kwie 2016, 16:19

Osobom, kóre pytały o nagrania Hemi -Sync na priwie odpowiadam tą droga, bo u mnie skrzynka nie działa. Nagrania te kupiłam kiedyś, dawno temu od dystrybutora na Polskę( były dość drogie) i w tej chwili już ich nie mam, bo odsprzedałam.
Wiem, ze swojego czasu były one gdzieś dostępne do ściągnięcia, ale nie posiadam linka, niestety. Poszukajcie moze...
Pozdrawiam. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: philosophus » 03 kwie 2016, 22:43

OneNight pisze:A co to ma do tematu? Chciałeś mnie tym urazić?

Taaa... zapamiętaj to i umówimy się na solówkę, w świecie astralnym (a najpewniej skoro wszyscy stanowimy jedność w Bogu, to powinieneś w ogóle nie zwracać na to uwagi - wychodzi na to, że sam siebie obraziłeś :D )...
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: OneNight » 08 kwie 2016, 21:30

philosophus pisze:
OneNight pisze:A co to ma do tematu? Chciałeś mnie tym urazić?

Taaa... zapamiętaj to i umówimy się na solówkę, w świecie astralnym (a najpewniej skoro wszyscy stanowimy jedność w Bogu, to powinieneś w ogóle nie zwracać na to uwagi - wychodzi na to, że sam siebie obraziłeś :D )...

Większej bzdury nigdy nie słyszałem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Elfi » 11 kwie 2016, 16:41

OneNight pisze:Potrafię wspomniane wyżej zjawisko wywołać w ciągu sekundy, ale jest ono strasznie nieprzyjemne. Słyszał ktoś o czymś podobnym?

Kilka lat temu praktykowałem trening autogenny. To o czym piszesz pojawiało się u mnie w stenie głębokiego rozluźnienia. Drętwienia, uczucie wibrowania, uderzenia ciepła lub zimna i tak dalej. Należy to lekceważyć, a minie samo. Staraj się nie traktować tego jako coś nieprzyjemnego, a jako wskazówkę, że idziesz w dobrą stronę :) To po prostu jakieś ośrodki w mózgu rozładowują napięcie w ten sposób, a tak przynajmniej pamiętam, że gdzieś tak czytałem.
Awatar użytkownika
Elfi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi