Szukam pomocy!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Szukam pomocy!

Postautor: Natasza » 02 kwie 2016, 14:50

danut pisze:Jestem kontaktowcem, który wiele razy przeszedł przez bramy w inną rzeczywistość, znalazł siebie i swoje połączenia z duszą w równoległych rzeczywistościach, rozmawiał z Nadświadomością bliskich mi zmarłych i swoją.

czym ty jesteś??? czy ja dobrze doczytałam wątek?
ty jesteś konta-? co?
wiele razy to ty przeszłaś ale przez sny , w ubiegłym stuleciu były ciekawsze i barwniejsze bo byłaś jeszcze w średnim wieku
czy mam ci opisać co dzieje się w umysłach starzejących sie ludzi?
masakra - co ty chciałaś wmówić tej kobiecie ?
trzymaj się z daleka z wizjami od ludzi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Zbyszek » 02 kwie 2016, 22:31

Arronax pisze:Oby tak bylo Zbyszku ...

Kazdy niezaleznie od powodu i stanu w jakim sie znajduje po smierci, jest pod opieka i otrzymuje pomoc. Tylko od samej osoby zalezy, czy taka pomoc bedzie natychmiastowa, czy z opoznieniem. Nawet najgorszy zbrodniarz, jezeli, bylby w stanie przyjac taka pomoc, otrzymalby ja. Najgorszym wrogiem i sedzia jest nas wlasny umysl, ktory nas karze za popelnione bledy. Nie istnieje cos takiego jak kara Boza, gdyz tylko nasz wolny wybor i nas wlasny umysl, wciaga nas w tak zwana pokute za winy.
Nie potrzebujemy sedzow ani katow z urzedu, sami ich sobie szukamy, wsrod podobnych do nas, Swiat Duchowy jest pelny takich istot, ktore tylko czekaja na nas, by odpowiednio zajac sie nami. Spirytyzm przedstawia i uczy jak sie zachowywac tu na ziemi, i tez jak sie zachowac po smierci. Nie wymusza od nikogo slepej wiary, gdyz kazdy jest Panem wlasnego losu. Pragnie tylko przygotowac ludzi do tego wydarzenia, ktorego nikt nie uniknie, Smierci Cielesnej. Czesto dusze w pierwszym momencie swego nowego zycia nie wiedza, co sie dzieje z nimi, sa zagubione. Wyjscie z tej sytuacji jest proste, poprosic o pomoc swojego opiekuna. Nie wiem dlaczego to wszystko pisze, moze dlatego ze dyskusje, ktore sie tu na forum odbywaja nie maja najmniejszej wartosci. Nie wazne kto ma racje a kto jej nie ma, wazne jest tylko co nowego mozemy sie nauczyc. Nie slucha sie tu osob, ktore maja juz niewielkie doswiadczenie, tylko brnie sie dalej w swoim zamknieciu. Chcialbym dodac ze plakietka” Spirytysta”nie oznacza ze ta osoba wie wszystko i najlepiej na temat filozofji. Takie osoby dalej wyrazaja tylko swoje zdanie i wedlug swojej niestety malej wiedzy. Bracia duchowi zawsze powtarzaja ze ich wypowiedzi sa tylko w granicach ich wiedzy. Zawsze wszystkie tematy nalezy ocenic wedlug swojej wlasnej opini i przyjac tylko co do nas naprawde przemawia. Tak tylko rozwiniemy swoj umysl, dajac mu troche pracy i nie ulegajac fanatyzmom.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 09:52

słowo po przedmówcy

a propos opiekunów i pośmiertnego wsparcia
żyjemy na ziemi we wspólnocie - jakby na nią nie patrzeć jesteśmy jednym trzonem, dlaczego musimy szukać wszelkiej pomocy w zaświatach a nie w braciach, których mamy wokół siebie

powinniśmy mieć najpierw pomoc tu na ziemi a jak wyczerpią się wszystkie powtarzam wszystkie możliwości szukać wyjścia awaryjnego u innych bytów z innych części wszechświata

odeszliśmy od pracy nad sobą , od doczesności i zatraciliśmy poczucie człowieczeństwa- frazesy - nimi się karmimy jak paszą i marzeniami o wiekuistym szczęściu
mając za nic tu i teraz, nie panujemy nad własnym życiem dlatego nie potrafimy kochać i pomagać innym

opiekunowie i marzenia wiecznego hedonizmu, wzniesienie na niebiańskie boskie obłoki -bardzo to piękne i krzepiące ale czy nie rozleniwiające doczesność?
nie sądzę, że nirwana osiągnięta będzie jedynie za cenę wyzbycia się fizycznego skafandra
uważam, że powinniśmy wrócić do podstaw, do celu zaimplementowanego życia
jak? może za 200 lat znajdziemy odpowiedź i plan reformy naszej cywilizacji
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 03 kwie 2016, 11:55

Bardzo mądre słowa Nataszo. Ludziska za dużo zagladają na drugą stronę, a za mało koncentrują się na tu i teraz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 03 kwie 2016, 12:42

Zbyszku bardzo ciekawe co piszesz ale powiedz mi czy dobrze zrozumialam? Skoro my sami siebie osadzamy to nie ma znaczenia jak postepujemy bo nawet gdy zrobimy cos zlego a my nie bedziemy miec z tego powodu wyrzutow sumienia to nie bedzie zadnych konsekwencji?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 12:43

Mirku, ciężko jest wierzyć, że my jako nasze pokolenie zmienimy wszystko, jednak wierzę, że uda nam się zrobić zmianę w nas indywidualnie , może to tylko mikro przestrzeń ale wiem , że każdy człowiek może na spokojnie zająć się dbaniem o siebie , bo każdy z nas ma czas póki oddycha zrobić niewielką rzecz byle do przodu; nie wiem co jest później - gdzie ostatecznie trafimy i z czym będziemy mieć do czynienia, ale jeśli trafimy tam jako silne emocjonalnie jednostki, umiejące patrzeć szeroko zmysłami na to co nas otacza, jestem pewna , że będziemy przygotowani na słuszne decyzje, nasze a nie czyjeś decyzje
i wiem, że na pewno liczy się to ile dajemy wsparcia innym właśnie tu i teraz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 12:59

Nikita pisze:Zbyszku bardzo ciekawe co piszesz ale powiedz mi czy dobrze zrozumialam? Skoro my sami siebie osadzamy to nie ma znaczenia jak postepujemy bo nawet gdy zrobimy cos zlego a my nie bedziemy miec z tego powodu wyrzutow sumienia to nie bedzie zadnych konsekwencji?

Nie wiem dokładnie jak widzi to Zbyszek, ale jednak na pewno, nie jest to osąd siebie naszą doczesną świadomością i ma to dużo większy sens niż ocenianie nas przez obcych sędziów kim by oni nie byli. Jedni nazwą to swoją Nadświadomością, bo ją poznali, inni aniołami Stróżami, czy Opiekunami, a wszystko sprowadza się do takiej sprawiedliwości, której żaden podstęp, kłamstwo, ani zakrywanie swoich błędów i ich wybielanie nie będzie mogło podważyć, oszukać, ani zmienić.
danut

Postautor: Zbyszek » 03 kwie 2016, 14:56

Natasza
Twoja teza jest bardzo trafna, nalezy w pierwszej kolejnosci szukac wsparcia tu na ziemii, ale zawsze jest lepiej miec ja z dwoch stron. Nie zawsze mozemy pozwolic sobie na pomoc od kogos bliskiego lub znajomego, dlatego nasza wiara i wiedza ze jest ktos jeszcze ktory czuwa nad nami, podnosi nas na duchu i dodaje nam sil. Jestesmy tutaj na ziemi zeby uczyc sie i rozwijac, lenistwo, lub brak pracy nad soba opoznia nas tylko w rozwoju.
Nikita
Na twoje pytanie odpowiedziala bardzo dobrze Danut. W Swiecie duchowym, pozbawieni okrycia cielesnego, jestesmy jak nadzy tutaj na ziemi, wszystko mamy na wierzchu. Nasza wlasna podswiadomosc, i w tym energia/Wibracje/ ktorymi jestesmy otoczeni, wciagaja nas do miejsc gdzie odbywamy samowolna kare. Majac troche wiedzy , na temat jak dziala Swiat Duchowy, w niektorych wypadkach moglibysmy skrocic lub uniknac niektorych nieprzyjemnosci.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 15:34

Zbyszku czas zacząć zmiany nas samych , tak by pomocy nie trzeba było szukać u znajomych, czy bliskich ale u obcych nam ludzi
stanie się to tylko wtedy gdy każdy z nas będzie pomagał innym słuchają gdy ktoś o tę pomoc prosi
zbudujemy wszystko z małych elementów, które każdy z nas przyniesie
my ten raj możemy odzyskać tu na ziemi jeśli zmienimy nasze postrzeganie- nie stanie się to dzisiaj ani za naszego życia, ale przyszłe pokolenia mają na to szansę jeśli się nie zgładzą
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 15:42

Odcięcie się nas od innych rzeczywistości i liczenie na samowystarczalne uzyskanie doskonałości w naszym świecie jak tak samo głupie jakby film oglądany na ekranie chciał z niego wyskoczyć i sam się gdzieś tworzyć.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi