spirytyzm złe duchy egzorcyzmy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

spirytyzm złe duchy egzorcyzmy

Postautor: qaz » 03 sty 2010, 14:22

Ewa.
Pytam o egzorcyzmy.
Czy wierzycie umiejętnościom
świeckich egzorcystów?
czy krzyż św. Benedykta
faktycznie działa?
qaz

Re: spirytyzm złe duchy egzorcyzmy

Postautor: vinitor » 03 sty 2010, 15:56

Uważam, że najwięcej światła jest przy źródle, którym niewątpliwie są ci, którzy uczynili go świętym. Nie przesądzam sprawy, ponieważ współcześni też mogą mieć rozeznanie w zakresie relikwii świętych. W leżącej przede mną otwartej księdze nie natknąłem się na jakieś szczegóły dotyczące właściwości tego krzyża. Jedyne, co mogę teraz powiedzieć brzmi:
Kto jest cierpliwy i nadstawia ucha, ma szansę dostrzec lub usłyszeć Ducha.
,
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: konrad » 03 sty 2010, 18:15

qaz pisze:czy krzyż św. Benedykta
faktycznie działa?

Nie działa. Żadne talizmany, relikwie nie mają magicznej mocy. Jeśli istnieje jakaś siła, tkwi ona po prostu w nas samych i w czystości naszych intencji.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 03 kwie 2010, 11:09

A kim jest świecki egzorcysta? Egzorcysta, który nie jest księdzem?
Jeśli istnieje jakaś siła, tkwi ona po prostu w nas samych i w czystości naszych intencji.

Dokładnie. A do czegoś takiego nie trzeba mieć święceń kapłańskich.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Rachael » 04 maja 2010, 11:29

Witajcie,
ja się zajmuję wypędzaniem złych duchów i demonów z człowieka.I nie jestem księdzem^^wyrzucam je i pomagam w imię Boga.Nie używam żadnych talizmanów gdyż one nic nie dają a wczodzi się tu w pewnego rodzaju magię czy ezoterykę.Prawdziwą silą jest masza wiara i dobro które sprawiamy każdego dnia.Chroni nadsto przed działaniem zła.Jeśli chce ktoś porozmawiać ze mną to piszcie na moje gg 8338105.Chętnie wyjaśnię wszystko i wymienię poglądy
Rachael

Postautor: cthulhu87 » 04 maja 2010, 11:36

jak to robisz?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 04 maja 2010, 11:40

Właśnie,chcielibyśmy,żebyś szerzej o tym napisał na forum.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Rachael » 04 maja 2010, 11:44

Dobrze opisz opiszę wszystko dokładnie ale jutro^^bo taraz za godzinę mam maturę rozszerzoną i muszę kończyć.Pozdrawiam^^
Rachael

Postautor: Melys » 04 maja 2010, 11:46

no wy tu a ja w witam to samo...
powodzenia.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Adeptus » 05 maja 2010, 12:58

Opętani ludzie reagują na krucyfiksy, wodę święconą etc. Więc coś w tym musi być.

Nie wierzę w egzorcystów świeckich, uważam, że tylko wzmacniają złe duchy, które opętały osobę. Potwierdzają to przypadki częstych nawrotów złego ducha w przypadku takich egzorcyzmów.

Uważam również, że nie wszystko w egzorcyzmach katolickich jest ok, ale gdybym był opętany i miał wybór to nigdy w życiu bym nie zgłosił się do egzorcysty świeckiego.

Złego ducha można przepędzić tylko i wyłącznie wtedy, gdy chce tego osoba opętana. Musi wypływać minimalna wola chęci pozbycia się intruza.

Świecka osoba może próbować egzorcyzmów, ale w przypadku słabej woli to się źle skończy. Efekty nie muszą być od razu widoczne.
Świecka osoba, ale o silnej wierze w Jezusa będzie miała większe szanse na wyjście z rytuału bez szwanku.
Awatar użytkownika
Adeptus

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi