Dlaczego lubimy być smutni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego lubimy być smutni?

Postautor: Mirek » 28 mar 2016, 19:31

A znasz ludzi, ktorzy latami nie wychodzą z żałoby po stracie bliskiego? Uważają się nad sobą i chcą być ciągle żałowani. O tym oczyszczeniu przez łzy mówisz?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 28 mar 2016, 19:45

Mirek pisze:A znasz ludzi, ktorzy latami nie wychodzą z żałoby po stracie bliskiego? Uważają się nad sobą i chcą być ciągle żałowani. O tym oczyszczeniu przez łzy mówisz?

No nie, bo tacy ludzie nawet nie potrafią prawdziwie zapłakać, jak to Jezus powiedział - "Wy nie płaczcie nade mną, ale nad sobą i nad swoim losem" - użalanie się nad sobą jest tu chęcią zwrócenia na siebie uwagi i nie jest prawdziwym żalem po stracie bliskiego, a wzbudzanie w drugich litości, tak samo jak fałszywe jej okazywanie innym jest, jak to mówią :D pierwszym stopniem do piekła.
danut

Postautor: Pawełek » 28 mar 2016, 22:00

Mirek pisze:Jesteśmy smutni, ponieważ uwielbiamy żyć przeszłością lub przyszłością zapominając o teraźniejszości.

Chwilami mam momenty, w których nie myślę ani o przeszłości, ani o przyszłości, a jednak czuję się "smutny". Napisałem to w cudzysłowie, bo ostatnio się zastanawiam, czy to naprawdę jest smutek, czy po prostu spokój duszy. Czuję wewnętrznie niesamowity spokój, od bardzo dawna. Nie wiem czy to smutek, melancholia, szczęście... Po prostu spokój.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 29 mar 2016, 10:51

Kalatala o jakich dawkach mowisz? Ciekawe... Tez jej duzo biore ale nie zauwazylem akurat tego efektu :(.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 11:10

Zauważyłam to już przy 3-4 gramach.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 29 mar 2016, 12:11

kalatala pisze:Zauważyłam to już przy 3-4 gramach.

Ale jednorazowo czy codziennie?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 29 mar 2016, 13:12

Ostrożnie z tą witaminą C, bo jej przedawkowanie ( powyżej 1000 mg dziennie) może skutkować bólami brzucha i tworzeniem się kamieni nerkowych, a to dopiero boooli!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 29 mar 2016, 13:32

Bardzo trudno jest przedawkować witaminę C. Ja jem 3g dziennie i nic mi nie dolega. Żadnych bóli nerek, czy kamieni.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 14:33

Jednorazowo. Witamina C przyjmowana razem z enzymami roślinnymi (bioflawonoidami) nie powoduje żadnych skutków ubocznych, a ta historia z kamieniami nerkowymi to mit. Czasem przyjmuję 10 gramów dziennie i więcej i NIC poza dobrym samopoczuciem i zdrowiem mi nie dolega.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 29 mar 2016, 14:38

Kamienie się tworzą kiedy przyjmujemy witaminę C, którą można kupić w aptekach. To nie ona jest przyczyną ich tworzenia, a dodatki dodawane do pastylek, szczególnie tych musujących z napisem: "Witamina "C".
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi