2016 Wysyp wizji

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: 2016 Wysyp wizji

Postautor: danut » 20 mar 2016, 15:24

Nikita pisze:Z tymze to Ty wlasnie Danut atakujesz i wyrokujesz....ja tylko dyskutuje ale nie lubie jak ktos kategorycznie stwierdza, ze .."to nie tak...". Jakos nie chce do Ciebie dotrzec co inni chca Ci powiedziec...dlaczego?

Bo znam te wypowiedzi już na pamięć i przytaczanie ich jak mantrę przez niektórych jest już dla mnie nudne. Warto jest czasem zastanowić się nad głębszym znaczeniem tych wypowiedzi, czy obejmują one w całości temat i czy kryją w sobie prawdę, bo na takich hasełkach naprawdę daleko się nie zajdzie. Musi ktoś wreszcie krzyknąć- to wcale nie jest tak, bo..
danut

Postautor: Nikita » 20 mar 2016, 16:44

nic nie dociera... :shock:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 20 mar 2016, 16:56

Nikita pisze:nic nie dociera... :shock:

No nie :D Bo nie przyjmę Waszych nauk i nie uznam za nauczycieli.
danut

Postautor: atalia » 20 mar 2016, 17:13

Danut, to raczej Ty "rzucasz się z byle pomysłem", używając Twojego języka, a stwierdzenie "pleciesz bzdury" jest powszechnie używanym i uczciwym a poza tym uprzejmym chwytem retorycznym.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 20 mar 2016, 17:24

atalia pisze:Danut, to raczej Ty "rzucasz się z byle pomysłem", używając Twojego języka, a stwierdzenie "pleciesz bzdury" jest powszechnie używanym i uczciwym a poza tym uprzejmym chwytem retorycznym.

Zatem spójrz atalio jak sama się pogubiłaś w swojej ocenie :D Najpierw nawołujesz mnie o "opowiadanie bzdur" do Nikity jakie to jest nieuprzejme a teraz o to samo odwracasz kota ogonem stwierdzając jak wyżej.

Wykaż mi ten mój byle jaki pomysł, bo sam ten zarzut nie odnosi się tu do niczego, jest tylko zarzutem. Polecam Ci link, bo kiedyś podobnie wyskoczyłaś do mnie z Platonem , gdy napisałam że odnosi się on do rzeczy normalnych w naszym świecie, wyrażanych cieleśnie, a nie do żadnej metafizyki i bujania w chmurach. Ten wykład jest wymowniejszy w tym właśnie temacie.
https://www.youtube.com/watch?v=VUKP3tPFFMo&app=desktop

Ja wiem, ze wielu lubuje się w pustych hasłach i jest gotowych się o nie wykłócać, ale mimo to nawołuje do rozsądnego przyjrzenia się temu, co kto i o czym pisze.
danut

Postautor: Pablo diaz » 20 mar 2016, 17:45

Myślę,że brak nam spokoju ,cierpliwości ,a przedewszystkim wyrozumiałości dla poglądów Danut ,powinniśmy być bardziej otwarci i tolerncyjni, nawet jeśli nie zgadzamy się z tym o czym pisze -o czymkolwiek by nie pisała.
Wyrozumiałość i tolerancja to jedna z cech ,która zmierza ku doskonałości.
A przeciwieństwem tego są nieustanne konflikty , wrogie nastawienie ,które sieją tylko zamęt.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 20 mar 2016, 17:51

Pablo diaz pisze:Myślę,że brak nam spokoju ,cierpliwości ,a przedewszystkim wyrozumiałości dla poglądów Danut ,powinniśmy być bardziej otwarci i tolerncyjni, nawet jeśli nie zgadzamy się z tym o czym pisze -o czymkolwiek by nie pisała.
A przeciwieństwem tego są nieustanne konflikty , wrogie nastawienie ,które sieją tylko zamęt.

Tak, ja już nawet pytałam i nie uzyskałam niestety odpowiedzi, o to kto tak naprawdę zasiał w nich to nastawienie i w oparciu o jaki do tego powód?
danut

Postautor: Pawełek » 20 mar 2016, 17:59

Pablo diaz pisze:Myślę,że brak nam spokoju ,cierpliwości ,a przedewszystkim wyrozumiałości dla poglądów Danut ,powinniśmy być bardziej otwarci i tolerncyjni, nawet jeśli nie zgadzamy się z tym o czym pisze -o czymkolwiek by nie pisała.

Pablo, ależ my szanujemy poglądy Danut, bo ma prawo mieć takie jakie chce i nic nam do tego. Kłopot w tym że na każdym kroku nam wypomina jaka ta nasza "prawda" (jaka by nie była) jest fałszem... Toleruje jej poglądy bo są ciekawe i naukowe, ale oczekuje tego samego i nie wmawianie mi na siłę, "że to bzdury" bo ja też mam prawo wierzyć w to co chcę i smuci mnie jak ktoś mówi "że to bzdury" zamiast powiedzieć po prostu "akceptuje Twoje poglądy, ale ja mam inne". Co innego powiedzieć "A ja widzę to tak i tak, bo tego doświadczyłam i wierzę, że to prawda" a co innego powiedzieć "A ja to widzę tak i tak i Wy się wszyscy mylicie, bo to jest ewidentna prawda co mówię" (oczywiście nie dosłownie, ale da się to odczuć).
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 20 mar 2016, 18:29

Przez takie podejście jak Twoje z tym szanowaniem i akceptowaniem dawno już obalonych poglądów nigdy nie ruszylibyśmy do przodu i wciąż tkwili w kłamstwie. Pewne bariery potrzeba przekraczać.
danut

Postautor: Nikita » 20 mar 2016, 18:34

Pablo masz racje ale ja mysle, ze to Danut nie szanuje cudzych mysli...Ja zawsze uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnych mysli ale nie lubie wtlaczania mi na sile swoich przekonan i bede sie przeciwko temu bronic.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi