Chico Xavier nowy mesjasz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Chico Xavier nowy mesjasz

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:13

Nie wszystkim a tym co się mylą, gdy się wyraźnie mylą, kiedy nie wiem to nie wiem i nie sieje wyobrażeń. Jeśli jesteś pewny, że zaprzeczyłam czemuś co jest oczywistą prawdą- wskaż mi to, zaprotestuj, wykaż że nie mam racji.
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 22:15

danut pisze:Nie wszystkim a tym co się mylą, gdy się wyraźnie mylą, kiedy nie wiem to nie wiem i nie sieje wyobrażeń. Jeśli jesteś pewny, że zaprzeczyłam czemuś co jest oczywistą prawdą- wskaż mi to, zaprotestuj, wykaż że nie mam racji.

Ale skąd masz tą pewność że się mylą? I skąd ta pewność, że to co mówisz jest prawdą absolutną?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:24

Pawełek no nie męcz i nie staraj się mnie hejtować dla własnej satysfakcji, lub podłapując, bo inni rzucili hasło. Odpowiedziałam ci już- ja pokazuje gdzie kto się myli i dlaczego, a więc muszę to wiedzieć gdzie tkwi fałsz lub błąd. Nigdzie nie krzyczę , ze nie bo nie i już, ani nie bo jakiś spirytysta tak nie powiedział. :)
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 22:27

danut pisze:Pawełek no nie męcz i nie staraj się mnie hejtować dla własnej satysfakcji, lub podłapując, bo inni rzucili hasło. Odpowiedziałam ci już- ja pokazuje gdzie kto się myli i dlaczego, a więc muszę to wiedzieć gdzie tkwi fałsz lub błąd. Nigdzie nie krzyczę , ze nie bo nie i już, ani nie bo jakiś spirytysta tak powiedział. :)

Kobieto! Ja Cię nie hejtuje :) Po prostu chce Ci pokazać, że w tematach o których mówimy, ciężko jest dojść do prawdy absolutnej i nikt z nas nie wie kto ma rację ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:35

Pawełek pisze:
danut pisze:Pawełek no nie męcz i nie staraj się mnie hejtować dla własnej satysfakcji, lub podłapując, bo inni rzucili hasło. Odpowiedziałam ci już- ja pokazuje gdzie kto się myli i dlaczego, a więc muszę to wiedzieć gdzie tkwi fałsz lub błąd. Nigdzie nie krzyczę , ze nie bo nie i już, ani nie bo jakiś spirytysta tak powiedział. :)

Kobieto! Ja Cię nie hejtuje :) Po prostu chce Ci pokazać, że w tematach o których mówimy, ciężko jest dojść do prawdy absolutnej i nikt z nas nie wie kto ma rację ;)

Ale my w konkretnych tematach zajmujemy się danym problemem a nie szukamy prawdy absolutnej, więc trudno jest ciebie zrozumieć, co ty masz od razu na myśli. Nikt nie wymyślił takiego rozwiązania by ono za jednym zamachem wyjaśniało wszystko.
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 22:45

Ale dany problem musi mieć pewne rozwiązanie, które jest prawdą, lub nią nie jest :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2016, 22:49

Pawełek pisze:Ale dany problem musi mieć pewne rozwiązanie, które jest prawdą, lub nią nie jest :)

W końcu na forum zaczęto dbać o dyscyplinę myśli ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:56

To konkretnie Chico Xavier był mesjaszem, czy nie był? Prawda, czy fałsz? :D Wytłumacz mi na tym przykładzie o co ten spór. Czyż nie o jego widzenie i klasyfikacje duchów kto gdzie pójdzie po śmierci inspirowaną jak wykazałam Biblią i Apokalipsą? Dla mnie nie był Mesjaszem, choć miał swoje doświadczenia, które mogę uznać za prawdziwe, czego nie czynię z jego pojmowaniem tych spraw.
danut

Postautor: Kris » 15 mar 2016, 09:48

Pan Chico może i w dobrych intencjach ale jednak od złych, fałszywych informatorów przekazywał bezkrytycznie informacje nie zgodne z rzeczywistością, które zagmatwały proste w sumie prawdy jakimi rządzi się dobro i zło i pewnie się narażę komuś, ale po co miałbym klaskać omylnym prorokom.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 15 mar 2016, 11:49

Kris - raczej nie miał fałszywych informatorów, ale uwidacznia się w jego pojmowaniu bardzo silny wpływ kościoła, budującego jego osobowość od dziecka. Każde bodźce/ informacje, które człowiek odbiera są interpretowane w specyficzny dla niego sposób i kojarzone automatycznie z odnośnikami i podstawami stanowiącymi budulec naszej doczesnej świadomości.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi