Chico Xavier nowy mesjasz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Chico Xavier nowy mesjasz

Postautor: 1Prawda1 » 14 mar 2016, 19:54

xD. Nie nie. To była taka metafora. ;)

Skarbie mój kochany.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: atalia » 14 mar 2016, 21:14

Wiele w Tobie, Danut, złości i agresji, by nie powiedzieć nienawisci w połączeniu z niezachwianą pewnościa siebie , by nie powiedzieć pychą.
Nie wiem, doprawdy, dlaczego ciągle udowadniasz tu swoje racje, czy tylko w celu udowodnienia obecnym tu spirytystom, ze się mylą a jedyna i najprawdziwsza prawda jest w Twoim posiadaniu? Jeśli tak, to daruj sobie, Twoje wysiłki najwyraźniej spaliły na panewce już w przedbiegach.
A poza tym, to trochę więcej spokoju a mniej gniewu, czy spirytyzm naprawdę aż tak bardzo Ci przeszkadza?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:19

Nie ma we mnie złości ani agresji widać jesteś z intuicją na bakier skoro tak odczytujesz emocje z tego co piszę. Jednak Was rozumiem, bo nie każdy umie ze spokojem przyjąć to, gdy rzuca się mu prawdę przed oczy.
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 21:21

danut pisze:Nie ma we mnie złości ani agresji widać jesteś z intuicją na bakier skoro tak odczytujesz emocje z tego co piszę. Jednak Was rozumiem, bo nie każdy umie ze spokojem przyjąć to, gdy rzuca się mu prawdę przed oczy.

Twoją prawdę Danut. Ani Twoja, ani nasza nie jest pewna w 100%.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 14 mar 2016, 21:25

"Prawdę"! I to nie jest w najmniejszym nawet stopniu przejaw pychy... :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:28

Pawełek pisze:
danut pisze:Nie ma we mnie złości ani agresji widać jesteś z intuicją na bakier skoro tak odczytujesz emocje z tego co piszę. Jednak Was rozumiem, bo nie każdy umie ze spokojem przyjąć to, gdy rzuca się mu prawdę przed oczy.

To jest tylko takie rzucanie słów na wiatr, pisałam już nie raz, że jeśli zarzucacie mi coś, to wskazujcie na konkrety a nie na wasze widzi mi się, ja jeśli z czymś się nie zgadzam, czy pisze że jest to nieprawdziwe to wskazuje od razu gdzie i co, a wy od razu czujecie się urażeni jako spirytyści, to jest nie fer.
danut

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:32

atalia pisze:"Prawdę"! I to nie jest w najmniejszym nawet stopniu przejaw pychy... :?

Absolutnie nie jest, bo ja tu nie przemawiam do nikogo jak Mesjasz, nie uczę go jak ma żyć, co czytać, czym się kierować i co robić, nikogo nie nauczam, piszę albo o prawdziwych własnych doświadczeniach, albo o rzeczach udowodnionych już przez naukę i jest to prawda..
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, 21:34 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 21:33

danut pisze:
Pawełek pisze:

To jest tylko takie rzucanie słów na wiatr, pisałam już nie raz, że jeśli zarzucacie mi coś, to wskazujcie na konkrety a nie na wasze widzi mi się, ja jeśli z czymś się nie zgadzam, czy pisze że jest to nieprawdziwe to wskazuje od razu gdzie i co, a wy od razu czujecie się urażeni jako spirytyści, to jest nie fer.

Co nie znaczy, że masz rację Danut. Chyba coraz bardziej przekonuje się do relatywizmu.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:36

Pawełek pisze:
Co nie znaczy, że masz rację Danut. Chyba coraz bardziej przekonuje się do relatywizmu.

A konkretnie, to z czym nie mam racji?
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 21:41

danut pisze:
Pawełek pisze:

A konkretnie, to z czym nie mam racji?

Myślisz, że mój mózg to komputer kwantowy? Nie pamiętam Twoich wszystkich 1400 postów. Możesz mieć rację, ale nie musisz i tyle ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi