Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Kris » 13 mar 2016, 22:27

Praktykowane jest również tworzenie zabójczej karmy i wrzucanie jej na innych, ale jak się to w końcu skończy to już inna sprawa.
Kim są te istoty duchowe, bo jestem bardzo ciekawy.
Jeśli byś podała kilka przykładów, bo piszesz w liczbie mnogiej, to byłbym wdzięczny.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 13 mar 2016, 23:10

Nikita pisze:A czy musze wiedziec jak to dziala? mi wystarczy ze poznam dzialanie prostych praw duchowych rzadzacych tym swiatem. tak naprawde wiedza ta nie jest jakas zawila ale zupelnie prosta...tylko ludzie lubia sobie wszytsko komplikowac. Nie wierze w to co piszesz. Ja slucham nauki od oswieconych i oni mowia rzeczy , ktore potwierdzaja takze spirytysci. O przerzucaniu karmy na innych nie ma mowy. To jest sprzeczne z prawami wszechswiata. Kazdy dostanie to na co zasluguje....a jezeli dzis uda mu sie uniknac konsekwencji to one i tak wroca w odpowiednim czasie....Tymi sprawami zajmuja sie istoty duchowe i my nawet nie powinnismy zajmowac sie ossadzaniem innych. Niech kazdy sam siebie osadza ale nie innych ludzi.

Duchowe istoty to pies, kot, itp. i człowiek. Rzecz w tym, że kto ma dobrego ducha ten wie skąd on pochodzi. Kto wie, że go u siebie nie odszukał doszukuje się go u innych, którzy sprytnie wykorzystują takie uniżenie. Znasz prawa Wszechświata? - A skąd i w oparciu o czyją wiedzę i jakie doświadczenia? Bo wystarczy być dobrym obserwatorem by wiedzieć, że to co wy nazywacie - karmą - jest na tym naszym świecie pojęciem pustym, niesprawiedliwym i zupełnie niesprawdzalnym. Jakież to proste wymigiwanie się wymysłami, kim też kto wcześniej nie był i co nie zrobił, ale ty nie uważasz, że to totalna bzdura, bo tak zostałaś zaprogramowana, przez co, przez kogo - odszukaj!
danut

Postautor: danut » 13 mar 2016, 23:25

Kris pisze:Praktykowane jest również tworzenie zabójczej karmy i wrzucanie jej na innych, ale jak się to w końcu skończy to już inna sprawa.
Kim są te istoty duchowe, bo jestem bardzo ciekawy.
Jeśli byś podała kilka przykładów, bo piszesz w liczbie mnogiej, to byłbym wdzięczny.

Ja też jestem ciekawa kto tworzy taki posłuch, jakie to istoty? :D Czyżby ci co tworzą tę zabójczą karmę, by na tym coś dla siebie ugrać?

Zgadzam się - sprawiedliwa karma dopiero nadejdzie, kiedy zrobimy w naszej rzeczywistości porządek, a to nastąpi, gdy pozbędziemy się strażników kłamstwa.
danut

Postautor: Xsenia » 14 mar 2016, 09:10

danut pisze: zrobimy w naszej rzeczywistości porządek, a to nastąpi, gdy pozbędziemy się strażników kłamstwa.

Ciekawa jestem jakimi metodami chcesz sie pozbywać tych strażników kłamstwa.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 14 mar 2016, 09:33

Kris pisze:Pisałem już jak wygląda hierarchia ciemnej strony i tutaj jest wyjaśnienie dlaczego nie widzicie tego co ja.
Po prostu ten Wasz wódz naczelny hierarchii dyktuje za pomocą telepatycznej hipnozy wszystkim co mają widzieć, a czego nie.
Przecież nie może sobie pozwolić żeby jego podwładni zobaczyli rzeczywistość, bo by mu się wyłamali z pod "opiekuńczych skrzydeł" i zaczęli walczyć o wolność.
Jednak do puki cała hierarchia sama dba o swoje zniewolenie, to nie będzie widziała tego co my, bo ma tak już najprościej mówiąc klapki na oczętach.
To rodzaj matni, bo do puki się je ma to się o tym nie wie i wszystko co nie jest zgodne z przekazami hipnotycznymi jest odrzucane.

Ale Ty się opierasz o............??! Buddyzm? Nidy tego nie napisałeś, a ja chciałbym wiedzieć czy opierasz się o Buddyzm czy tylko o swoje wizje (bez oceniania czy masz rację czy nie)? Bo jak nie opierasz się o buddyzm a o filozofię spirytyzmu na pewno nie to o co?! Medytujesz jak buddysta, piszesz jak spirytysta z domieszką katolicyzmu (że ty egzorcyzmujesz duchy nieczyste i uwalniasz się sam z przeszłych karnacji)! To o czym Ty piszesz? Myślisz że jak poodczepiasz sobie "karnacje przeszłe sam" (a to jest nierealne z punktu widzenia spirytyzmu) to zostaniesz Buddą (czyli oświeconym)? O jakiej ty piszesz religii? A jaka jest ta "rzeczywistość którą podwładni nie mogą zobaczyć"? Naprawdę to widzisz co piszesz? Pytam bo śmiejesz się z tzw. magów a dla mnie Ty jesteś jednym z nich - i to takim który bardzo się zagalopował w swych wizjach! Bo nawet ja w swej fantazji nie idę tak daleko jak idziesz TY! Nawet tzw. magowie "czarni" magowie "chaosu" mówią o sobie pójdę tam... i tu przychodzi konsternacja :) gdzie zasłużyłem (bo oni zdają sobie sprawę że to co robią, to czemu hołdują) już po doświadczeniach z poza ciała - JEST ZŁE! A Ty?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 14 mar 2016, 10:00

Xsenia pisze:
danut pisze: zrobimy w naszej rzeczywistości porządek, a to nastąpi, gdy pozbędziemy się strażników kłamstwa.

Ciekawa jestem jakimi metodami chcesz sie pozbywać tych strażników kłamstwa.

Kłamstwo obnażone traci swoją moc, ma ją tylko wtedy, gdy ludzie je podpisują pod prawdę.
danut

Postautor: Xsenia » 14 mar 2016, 12:41

danut pisze:Kłamstwo obnażone traci swoją moc, ma ją tylko wtedy, gdy ludzie je podpisują pod prawdę.

Hm dla mnie to raczej kwestia odpowiedniej argumentacji i jeśli kłamca będzie w tej dziedzinie lepszy, to choćbyś nie wiem jak krzyczała, że to jest kłamstwo, to tobie nikt nie uwierzy.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 14 mar 2016, 12:57

Xseniu argumentacja jest wtedy słuszna dopóki odpowiada się logicznie na wszystkie zadane twierdzącemu pytania, gdy nie umie na nie odpowiedzieć lub zaczyna się plątać wtedy argumentacja upada.
danut

Postautor: Arronax » 14 mar 2016, 13:21

No ale przeciez nasze Ja zyje wiecznie. Wiec w koncu musimy sie wyzwolic... Mamy na to czas? Juz trafiajac tu cos zmieniamy.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 14 mar 2016, 14:07

Wieczność to bycie w ciągłym ruchu, podróże, doświadczenia i nauka, życie. Z czego chcesz się wyzwolić, skoro jest to tylko nasze być lub nie być? "W końcu" - a przecież wieczność nie ma końca :) .
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka