A jeśli się mylisz?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: A jeśli się mylisz?

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 21:33

oni
się czują mocniejsi od Jezusa ?
Machają czymś tam i wyganiają
duchy do światła , oni są zarządcami ..
fuj..

Nie ściemniaj, że przynosisz tym pożytek.

Twoja wiedza przynosiła pożytek, ale bardzo dawno temu. Wtedy może podświadomie, ale wytykałaś kłamstwa obracając je w żart. Teraz dla Ciebie kłamstwem jest wszystko.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 21:44

Nie wszystko. Czyż myliłam się, że nie dasz rady pisać Prawdy ręką? Może pochwal się jak tam Twój eksperyment?
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 21:50

Być może nie wszystko, lecz na takie wypowiedzi trafiałem. Czytałem Cię, bo podobał mi się Twój logiczny tok myślenia, ale to już czas przeszły.

Już pisałem setki razy za każdym razem jak mnie ktoś pytał. Podałem powód długiego czekania. Znasz mnie, żeby z góry zakładać moje umiejętności?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 21:53

Nie musiałam do tego Ciebie znać, czytałam Twoje podejście do tego, co zamierzasz zrobić i jak. Nie zapominaj, że ja doświadczyłam pisma automatycznego i doskonale wiem co wtedy musi zajść.
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 21:59

Moje podejście jest złe? A czym kierują się inni ludzie, którzy coś odkrywają? Czyż nie ciekawością świata?

Nie podałem szczegółów na temat tego, jak to wykonam. Zresztą ja od dziecka miałem mimowolne świadome sny, a dopiero rok temu się dowiedziałem czym są i co musi być spełnione, żeby mógł ten stan wystąpić. W związku z tym nie ufam Ci w tej kwestii do końca, bo samo doświadczenie nie daje wiedzy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 22:06

Oczywiście, że samo doświadczenie nie daje wiedzy, dopiero analiza wielu i powolne odkrywanie prawdy, która niestety ale zawsze kryje się w szczegółach i wychodzi na jaw przez połączone fakty. Jeśli chodzi o świadome sny to nawet jeśli odkryłeś co musi być spełnione to nie dasz rady tych stanów wytworzyć sztucznie, dokładnie tak jak do miłości nie zmusisz się na zawołanie i nie myl sztuk śnienia podawanych ci jako gotowce na kartce, właśnie i o tym pisaliśmy tutaj bo to są sprawy ze sobą połączone, te wszystkie metody to tylko oszukańcze sztuczki, oszukujące własny umysł.
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 22:12

A więc techniki na świadome śnienie to fałszerstwo? Chyba Cię źle zrozumiałem :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 22:15

OneNight pisze:A więc techniki na świadome śnienie to fałszerstwo? Chyba Cię źle zrozumiałem :D

Fałszerstwo, oszukujesz pokłady własnego umysłu i zatapiasz się w wyobraźni. Nie warto mylić tego z dalekimi podróżami przebijającymi się poza naszą rzeczywistość, ani podróżami poza ciałem w konkretne tu miejsce, lub do konkretnej osoby. To tylko próby wymyslania w jaki sposób Castaneda sie tam dostał, choć przecież on sam tego nie wiedział, wydawało mu się tylko, ze uczy go tej sztuki don Juan. :D
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 22:20

Ależ przecież oszukując umysł, nie pozwalając mu zasnąć, udało mi się polecieć w dane miejsce i potwierdzić jego istnienie(znalazłem przypadkiem zdjęcie tego miejsca). To zapoczątkowało szereg rozmyślań i ten oto eksperyment. Próbuję wykluczyć przypadek - czy uznajesz to za bezsensowne?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 22:27

OneNight pisze:Ależ przecież oszukując umysł, nie pozwalając mu zasnąć, udało mi się polecieć w dane miejsce i potwierdzić jego istnienie(znalazłem przypadkiem zdjęcie tego miejsca). To zapoczątkowało szereg rozmyślań i ten oto eksperyment.

1. Nie stało się to z Twojego polecenia jeśli naprzód nie wpatrywałeś się w to miejsce. 2. Jeśli jednak najpierw widziałeś to zdjęcie nie ważne przez ile sekund i czy to pamiętałeś, to było to zwykłe skanowanie twojej pamięci.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi