Jakość życia nowej istoty na Ziemi w kwestii odpowiedzial...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jakość życia nowej istoty na Ziemi w kwestii odpowiedzia

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 00:13

A jak już w temacie jesteśmy to podzielisz się może tym co widziałaś? Lubię takie tematy.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: arystoklesa » 03 mar 2016, 00:16

1Prawda1 podpierasz się Platonem, którego pism w większości nie przeczytałeś, korzystając z Wikipedii? Robisz Platonowi niedźwiedzią przysługę, ale być może - mimo to - zachęcisz innych do skrytykowania filozofii platońskiej, po uprzednim zapoznaniu się z nią.
1Prawda1 pisze:Kto według Ciebie jest duszą filozofa w rozumieniu Platona?

Dusza filozofa? Odłączyła się od ciała.
arystoklesa

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 00:21

Zrób mi przusługę błagam Cie na kolanach błagam Cię nowy użytkowniku tego forum, błagam rozumiesz :cry: Abyś powiedziała mi kto jest posrednikiem swiata bogow i ludzi tacy ludzie po smierci Platona mieli sie rodzic kto nim jest wedlug ciebie?

Ty za to robisz taka przysluge ze nie wiesz kim jestem, ze Platon o mnie pisal, a takie cos piszesz, ja koncze z tym od tej pory piszcie co chcecie mam to gdzies, nie wygram tak, kto mnie rozumie to mnie rozumie.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: cthulhu87 » 03 mar 2016, 00:42

arystoklesa pisze: 1Prawda1 podpierasz się Platonem, którego pism w większości nie przeczytałeś, korzystając z Wikipedii? Robisz Platonowi niedźwiedzią przysługę, ale być może - mimo to - zachęcisz innych do skrytykowania filozofii platońskiej, po uprzednim zapoznaniu się z nią.

Tu raczej istotne jest czy forumowicz podpiera się hasłem z wikipedii słusznie czy niesłusznie, a nie jest istotny sam fakt, czy się tym podpiera. Dla mnie jako laika większy pożytek będzie z tego, jeśli wyjaśnisz pokrótce, co jest złego w definicji filozofii platońskiej w wikipedii, bo poznanie Twojego stosunku do wikipedii prawdę mówiąc nie jest ani interesujące ani pożyteczne ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 03 mar 2016, 14:28

A czy ten Platon przypadkiem nie jest uczniem tego który się zabił jak odkrył reinkarnacje, bo nie mógł znieść odrzucenia :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: cthulhu87 » 03 mar 2016, 14:37

czarnyMag pisze:A czy ten Platon przypadkiem nie jest uczniem tego który się zabił jak odkrył reinkarnacje, bo nie mógł znieść odrzucenia

Nie. Musiało Ci się coś pomylić ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 03 mar 2016, 14:44

cthulhu87 pisze:
czarnyMag pisze:A czy ten Platon przypadkiem nie jest uczniem tego który się zabił jak odkrył reinkarnacje, bo nie mógł znieść odrzucenia

Jak nie a Sokrates to przypadkiem się nie otruł jak go chciano skazać na banicję?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 03 mar 2016, 14:47

cthulhu87 pisze:

Ale o szerzenie homoseksualizmu, ba nawet o pedofilię można by było go posądzić, szedł równo z panującym wówczas trendem. W swoim dialogu w "Uczcie" zachwycają go ciała młodych chłopców, a jego 'szał erosa" pomimo próby ucieczki od tego co ziemskie wciąż ma u niego wyższe miejsce. Miłować tylko to co piękne w ciele, kochać można tylko to czego się pragnie, a aniołowie niczego nie pragną, więc i kochać nie muszą. Ot, naga prawda o Platonie.
danut

Postautor: cthulhu87 » 03 mar 2016, 15:03

czarnyMag pisze:
cthulhu87 pisze:

Jak nie a Sokrates to przypadkiem się nie otruł jak go chciano skazać na banicję?

Przeczytaj sobie lepiej "Obronę Sokratesa"... albo posłuchaj, jest też audiobook w internecie.
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 03 mar 2016, 16:47

A Ty co kochasz? Wyzywać od sekt ludzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja pier*** ale zryłem sobie banie Tobą.

Nie dziwie sie OneNight'owi, jesteś tak zapatrzona w swoje racje że po całej linii jedziesz jak coś Ci nie pasuje.

Ot, naga prawda o tobie.
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi