autor: Natasza » 11 lut 2016, 11:39
Arronax - Twoje postrzeganie świata zmienia się i rozwija wraz z Twoimi poszukiwaniami; wiem, że wkładasz wiele sił i czasu w odnajdywanie odpowiedzi na nurtujące Twoją głowę pytań; działasz podobnie do mnie- bo nie stoisz w miejscu; a jak szukasz to znajdziesz
stąd zaczynasz patrzeć z wyższego piętra niż parter- a jak wchodzisz coraz wyżej i wyżej to obraz rzeczywistości zaczyna zmieniać perspektywę; jak już staniesz na około 10 piętrze nie będziesz widział małostkowości ale Twój horyzont będzie tak rozszerzony, że zmienisz całkowicie odczytywanie i ocenianie ludzi i świata
nasze ludzkie postrzeganie ogranicza się do płytkiej oceny zachowania ludzi wg ziemskiej instrukcji znanej nam etyki, często podbarwionej religijnym kanonem praw
po tamtej stronie nie ma ocen - nie dostanie nikt jedynki ani szóstki; powiem więcej- mam ogromne wątpliwości co do pojęcia ,, kar ,, czy są one wymierzane degeneratom, mordercom i wszelkim oprawcom . Można snuć wnioski, że nie zostają wpuszczeni na jakiś ,, wyższy poziom,, świadomości albo, że zostaną zrzuceni na nowo na ziemie ( jak ktoś wierzy w reinkarnację heh:) )
Widziałam wiele złych nękających domowników duchów by wysnuć hipotezę , że bawią się nadal nieźle trzymając się ludzi i ich życia- to one są błędnie brane przez ziemian za demony, a to tylko zwykli śmiertelnicy; cała tajemnica to ujawnienie kim byli za swego nędznego życia i kiedy żyli warto ich podpytywać choć i tak kłamią jak z nut, czego można się spodziewać po takiej szarańczy .. demony... hahahah strasznie lubią jak ich się bierze za panów i władców piekieł
te najstarsze ,, demony,, sięgają pierwszych prymitywnych ludzkich form życia, pochodzą z niezwykle odległych czasów zalążka naszych ziemskich form jakie posiadały mózg, własną odrębną identyfikacje
są tak stare jak świat heh ; widać to po tzw. egzorcyzmach w domach czy czynionych na ludziach- w krajach np. katolickich działa na nie i na samego oczyszczanego żywego wszelka forma kościelnych obrzędów, w tym przywoływanie do pomocy aniołów, imienia Jezusa czy samego Jahwe ( katolicy raczej nie używają tego imienia - hmm nie wiem dlaczego?wiem wiem)
inaczej egzorcyzm wygląda np. w Indiach a jeszcze inaczej w innym zakątku świata; inaczej też sprawa się ma jeśli egzorcyzmuje osoba ateistyczna ( nie mylic z osobą, która nie wierzy w życie po śmierci- bo znam ,, wierzących praktykujących,, , którzy wątpią w życie po śmierci i panicznie ale to panicznie boją się śmierci i potrzebują namacalnych dowodów by uwierzyć , że ,, coś,, jest po wiecznym zamknięciu oczu
duchy demoniczne uwielbiają grę ; widać nudzą się w zaświatach i jak tylko uzbierają wystarczająco energii potrafią wpływać na ludzi; podszywają się pod dzieci, staruszki, członków rodzin itp.itd.- najpierw pukanie, stukanie , szuranie, inne mają więcej mocy i mogą dotykac ludzi - ale to niezwykle rzadkie przypadki
inne mogą dopaść ofiarę poprzez psychikę i dręczyć ją skutecznie doprowadzając do obłędu
ich zabawy nie mają granic prócz jednej - ciągłego poboru energii do tych uciech; często czerpią ją z domów, w których panuje wieczna wrzawa i kłótnie; tam gdzie unosi się od negatywnych wibracji mają niemal gotową karmę; jesli raz się ulokują i nie wyczerpią energii to wykorzystają ją w późniejszym czasie np. gdy do takiego mieszkania, domu wprowadzi się osoba , którą będą chciały gnębić
jednak jak widać, tych demonów z mocą nie jest dużo, z reguły są poukrywane jak zawsze to mówię w kątach;
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,