autor: Voldo » 02 maja 2010, 20:12
No cóż, wszystkiemu winne są władze.
To właśnie władza pozwala na takie coś.
Gdyby w jakimś państwie, gdzie jest islam spróbować zbudować kościół, to myślę, że by długo nie wytrzymał i zostałby wysadzony w powietrze bądź zburzony.
Ja generalnie nic nie mam do Muzułmanów, byleby tylko nie próbowali wpływać na cały kraj i nie wprowadzali własnych zasad. Bo nie widzi mi się, żeby kobiety musiały latać z chustami na głowach (nie po to mamy takie piękne kobiety żeby pokazywały tylko oczy) albo coś takiego. Albo żeby dzieciaki od najmłodszych lat latały z bronią - co to, to nie.
Generalnie to strasznie mnie smuci jedna rzecz... Podejście niektórych, którzy islam wyznają. Nie znam Koranu, ale wątpię, by były tam wzmianki na temat tego, by dzieci latały i się wysadzały lub żeby podkładac bomby tam, gdzie są wielkie skupiska ludzi... A jakimś cudem, niektórzy tak to odczytują i jest jak jest...
Tomasz
„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier
Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com