Prostytucja i jej konsekwencje

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Prostytucja i jej konsekwencje

Postautor: stefan12 » 04 lut 2016, 22:00

Jestem Lewakiem jak i Jezus.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: stefan12 » 04 lut 2016, 22:11

Ja już odpowiedziałem, jestem LEWAKIEM podobnie jak Jezus.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Pawełek » 04 lut 2016, 22:15

Chwila, ale co mają partie polityczne do poglądów? To nie może bez siebie istnieć czy jak? Nie można mieć pewnych poglądów jeśli nie jest się jednocześnie zwolennikiem jakiejkolwiek partii? Nie łącz polityki wszędzie gdzie się da, można żyć bez niej.

Krzysztof usunął posty, bo się zrobiła burza polityczna i tyle. Jeśli chcesz rozmawiać o polityce to załóż odpowiedni temat w dziale "Inne". A ja chce tylko przypomnieć tytuł tego tematu, czyli: "Prostytucja i jej konsekwencje".
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 04 lut 2016, 22:50

Jezus konserwatystą? :shock:
Ten który nie pozwolił prostytutkę ukamienować?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 09 lut 2016, 06:20

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 09 lut 2016, 09:39

Nie warto. Zamydlanie oczu nibyfaktami, które udają prawdziwe. Nawet podawane liczby się nie zgadzają. 15.000-20.000 prostytutek, ale 3.000 nowych co roku. Czyli wymiana wszystkich co 5 lat? A podobno według artykułu pracują do 40 lat. To co, łapią tylko 35-latki? Liczby z kosmosu, wtrącanie tematów nie na temat. Artykuł bez logicznego sensu, bez dowodów, bez faktów. Ot ludzik chciał się po wyżywać na żydach i to zrobił. Nie warto czytać, szkoda czasu.
A burdele były wszędzie, są wszędzie i w najbliższej przyszłości będą wszędzie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 09 lut 2016, 15:09

stefan12 pisze:Jestem Lewakiem jak i Jezus.

?

stefan12 pisze:Jezus konserwatystą? :shock:
Ten który nie pozwolił prostytutkę ukamienować?

viewtopic.php?f=5&t=2581&p=53205&hilit=APOKRYFICZNA#p53205

Davidius pisze: Znasz takiego gostka Św Augustyn i Św Tomasz z Akwinu - nawet oni dopuszczali Aborcje - jeżeli płód nie był jeszcze w pełni rozwinięty bo twierdzili ZE DUSZA NIE MOŻE WEJŚĆ DO CIAŁA LUDZKIEGO - TJ PŁODU - JEŻELI NIE JEST UFORMOWANY W PEŁNI WE WSZYSTKIE NARZĄDY .

,,Choć bardzo mało się o tym pisze i mówi, Kościół kat. w pierwszych wiekach swojego istnienia wcale nie zakazywał aborcji. W czasach św. Augustyna (354-430n.e.) biskupi zezwalali na aborcję do 3 miesiąca. Tomasz z Akwinu (1225 — 1274 n.e.), uważał, że płód w łonie kobiety staje się człowiekiem dopiero po 40 dniach (w przypadku płodu rodzaju męskiego) i po 80 dniach (w przypadku płodu rodzaju żeńskiego), i twierdził, że tylko człowiek ma duszę, a płód jej mieć nie może. „Spędzaniem" niechcianych ciąży przez wieki zajmowały się znachorki, uznawane często za czarownice. Pierwsze udane cięcie cesarskie na żywej kobiecie wiąże się z osobą Jakuba Nufera ze Szwajcarii, który przeprowadził ten zabieg w 1500 roku.

Władza ziemska Kościoła kat. od wieków opiera się na systemie feudalnym, w którym liczy się liczbę wiernych, a więc liczbę poddanych dusz. Po okresie kontrreformacji, płód stał się głównym przedmiotem zainteresowania Kościoła kat., ponieważ został uznany za „osobę, której duszę należy ratować poprzez chrzest". Życie kobiety, która została już ochrzczona (a więc jej dusza została zbawiona), stało się rzeczą drugorzędną. Lekarze, zgodnie z etyką chrześcijańską, wybierali życie potomka, nad życie matki i bardzo niechętnie stosowali cięcia cesarskie, co wiązało się z długimi, bolesnymi porodami, podczas których wiele kobiet umierało. W XIX wieku, wraz z rozwojem nauki, ugruntowały się nowe pozycje etyczne Kościoła kat., który zaczął utrzymywać, że niezależnie od rodzaju — płód ma duszę.,,

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,538 ... .Augustyna

Ale nie po to mamy Spirytyzm żeby powoływać się na autorytet ludzi żyjących w średniowieczu !
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: cthulhu87 » 09 lut 2016, 15:33

Xsenia pisze:A burdele były wszędzie, są wszędzie i w najbliższej przyszłości będą wszędzie.
Nieprawda, w Watykanie i na Antarktydzie nie ma burdeli :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 09 lut 2016, 15:37

Na Antarktydzie nie ma nawet osiedla ludzkiego :P, gdyby było byłby i dom publiczny :P
A co do Watykanu, to jesteś pewien?:P
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 09 lut 2016, 18:11

he he...no i na ksiezycu chyba tez nie ma... :lol:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności