Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: gaba75 » 06 lut 2016, 17:21

Dlaczego eksperyment ma wydawać się głupotą? Każdy bada jakieś zjawiska. Niech i oni zbadają. A może Danut chodzi Ci o to, że TY obawiasz się. Może obawiasz się, ze jeśli duchy ludzi zaczną posługiwać się pismem automatycznym, medium wpadną w zakłopotanie bowiem nie będą wiedziały czy dostają właśnie przekaz od żyjącego na ziemi, czy od tego kto odszedł w zaświaty. Może tu tkwi Twoja obawa. Że może to wprowadzić chaos?
gaba75

Postautor: gaba75 » 06 lut 2016, 17:21

Dlaczego eksperyment ma wydawać się głupotą? Każdy bada jakieś zjawiska. Niech i oni zbadają. A może Danut chodzi Ci o to, że TY obawiasz się. Może obawiasz się, ze jeśli duchy ludzi zaczną posługiwać się pismem automatycznym, medium wpadną w zakłopotanie bowiem nie będą wiedziały czy dostają właśnie przekaz od żyjącego na ziemi, czy od tego kto odszedł w zaświaty. Może tu tkwi Twoja obawa. Że może to wprowadzić chaos?
gaba75

Postautor: gaba75 » 06 lut 2016, 17:22

może po prostu wytłumacz o co konkretnie chodzi z przeświadczeniem o tym iż nie uda się ten eksperyment bo jest z gruntu głupi. Jestem ciekawa Twojego zdania.
gaba75

Postautor: danut » 06 lut 2016, 17:59

gaba75 niczego się nie obawiam, a już na pewno nie obawiam się jakichkolwiek możliwości ponadzmysłowych od fascynatów Harrego Pottera, którym wydaje się, że są magikami, mediami, wróżkami itp. czarodziejami. Żeby coś napisać pismem automatycznym potrzebna jest komunikacja z innym światem, nie będę się już powtarzać, przeczytaj np. mój post w temacie Nataszy o oddziaływaniu przez inny wyższy wymiar na świadomość zamkniętą w naszym trójwymiarze. Już dość naczytałam się postów na wielu forach pisanych przez dzieci, które myślą, że zabawa w magię a zjawiska nadnaturalne to jest to samo.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 lut 2016, 19:49

A skąd Ty wiesz jakie my mamy zdolności? I Twoje obrażanie zaraz wyląduje u administracji.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:02

Zdziwisz się - wiem. :lol:
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 20:05

danut pisze:Zdziwisz się - wiem. :lol:

W takim razie podziel się z nami tą wiedzą skąd, bo również jestem zaciekawiony ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:10

Pawełku umiem "patrzeć" i obserwować.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 lut 2016, 20:13

Ja wiem jedno - za daleko brniesz w pewności. Do tego stopnia, że potrafisz porównać nas do fanów Harrego Pottera, którzy bawią się w magię. Jeśli zatem masz większe możliwości duchowe w tej kwestii od nas to nie chce nigdy ich posiąść, gdyż idą w parze z niemiłym krytykowaniem. A w mojej filozofii chodzi o nic innego jak o dążenie do dobra. Po prostu to, że być może nam się nie uda jest lepsze - bo lepiej nie mieć takich umiejętności, a być w porządku człowiekiem.

Z tego co pamiętam to Pablo diaz pisał, że nie ma jakichś wybitnych umiejętności mediumicznych (niech mnie poprawi jeśli źle pamiętam). A duszą swoją tak imponuje, że nie jeden bóg by się w nim zakochał.

Pozdrawiam, Prawda.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 06 lut 2016, 20:17

Nadal nie rozumiesz, że zaproponowany tu przez was eksperyment nie ma i nie może mieć nic wspólnego ani z duchowością, ani tym bardziej ze zdolnościami, bo z założenia jest tylko zabawą, a z tą materią bawić się po prostu nie wolno. I popracuj nad swoją emocjonalnością zamiast spekulować o moim stanie ducha.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi