Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 05 lut 2016, 18:26

Mirku czy ja mówię, że masz ograniczoną wyobraźnię bo wierzysz w bajki o niebie piekle i czyśćcu i całej zgrai popaprańców zwanych świętymi? napisałam , że szanuję to jak tych wyimaginowanych Twoich przywódców bronisz i stoisz na straży hmmm.... tylko czego? bo na pewno nie nauki, tylko baśni z tysiąca i.. jednej nocy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 05 lut 2016, 18:34

aha i nie staraj się mnie podpuszczać bym wystawiła na próbę moją ,, wybujałą wyobraźnię,, w stosunku do Ciebie i niskich pobudek jakie pojawiają się od czasu do czasu w odmiennych stanach twojej świadomości
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 05 lut 2016, 18:41

Natasza pisze:Mirku czy ja mówię, że masz ograniczoną wyobraźnię bo wierzysz w bajki o niebie piekle i czyśćcu i całej zgrai popaprańców zwanych świętymi? napisałam , że szanuję to jak tych wyimaginowanych Twoich przywódców bronisz i stoisz na straży hmmm.... tylko czego? bo na pewno nie nauki, tylko baśni z tysiąca i.. jednej nocy

Właśnie tak napisałaś, a nie jest to prawdą.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 05 lut 2016, 18:46

popracuj nad swoją ,,,, męskością - pozdrawiam Mirku:)
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 05 lut 2016, 19:04

Natasza pisze:to był wykład młodego fizyka (po angielsku) nie pamiętam nazwiska chyba na R. musiałabym szukać go w sieci

Tak pytałem, bo to jest symbol przejścia do innego wymiaru.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 05 lut 2016, 19:06

i zobacz Ty i danut potraficie odczytywać symbole a ja nie
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 lut 2016, 19:14

Jeśli chodzi o wiry to mnie bardzo fascynowały takie zjawiska, mające miejsce dość często w górach zawirowania niezależne od pory roku kręcące miejscowo deszcz, śnieg, liście jesienią, pozostawiając po sobie niezwykłe efekty- wzory. Zjawisko znane jest w podaniach ludowych i pozwiązywane z magią, a określane jako taniec diabła. Starsze osoby w imię tych wierzeń i przez przypisanie jakiejś mocy zjawisku nie pozwalały małym dzieciom bawić się kiedyś popularną zabawką tzw. bąkiem. Czy ktoś coś o tym słyszał, bo nie pamiętam o co chodziło w tych starych wierzeniach doklanie?
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2016, 09:06

o świadomości

bez wątpienia każdy człowiek zdrowy, chory ale żywy dla tego świata ją posiada
jest jednak wiele czynników, które ją współtworzą , że jest właśnie na takim a nie innym ,, poziomie,,
są to:

- czynniki czysto biologiczne zależne od ,, futerału,, w jakim przyszło się nam narodzić i predyspozycji ciała - choć zawsze przeważy na świadomości praca mózgu
sterować można rzeczywistością choćby z wózka inwalidzkiego i bez aparatu mowy- wystarczy elektronika-chipy, neuroprzekaźniki itp itd- liczy się potencjał IQ
- środowisko - społeczeństwo w jakim świadomość się narodziła tu i teraz, rozwijała, kształtując się każdej sekundy, minuty, godziny, m-cy , lat

tak ogólnie te czynniki nas kształtują do pewnego poziomu, pewnej dojrzałości emocjonalnej i ta konstrukcja pozwala nam postrzegać świat z poziomu nas - obserwatorów rzeczywistości

a to jak każdy z nas widzi świat jest jak nieskończone ciągi liczbowe
żaden z nas jako osobnik / świadomość nie jest identyczny przynajmniej tu i teraz do nikogo innego; jesteśmy indywidualni - moja świadomość nie jest Twoją, a Twoja nie jest jego, a jego nie jest jej

ktoś pisał o tym, że niektórzy z jakiś powodów mają tak rozwiniętą świadomość, że łatwiej ta świadomość przenika do innego wymiaru rzeczywistości i pójdę dalej- dlatego przenosząc to co widzi i słyszy będąc ,, tam,, lub mając kontakt z istotami z tamtego rejonu za każdym razem będzie miała utrudnione zrozumienie wśród świadomości , które tego nie doświadczają

ogromne to brzemię - bycie zawieszonym między jednym a drugim a może i trzecim horyzontem zdarzeń; w jaki sposób o tym mówić innym , których świadomość postrzega świat przez pryzmat wąskiego widzenia rzeczywistości? cały czas zastanawiam się jak ludzie mający takie doświadczenia mogą pokazać całemu światu - że jest inaczej niż ogół to widzi

moja rodzina i najbliżsi przyjaciele- mimo , że nikt z nich nie ma doświadczeń, ma to szczęście , że widzi moje i oni nie wierzą ale WIEDZĄ , że jest Inny świat- farciarze! co do innych osób - to Ci co szukają , znajdą - stąd każdy kto wchodzi choćby na takie forum ( to jest jedyne, na którym piszę ) znajdzie informacje od osób, które mają do przekazania tak szokujące rewelacje - które gdzieś tam są normą i stanem rzeczywistości

powtórzę też - aby doświadczać rzeczy wybiegających poza ludzkie oko człowiek musi mieć bardzo ale to bardzo otwarty umysł; najgorsze co może czekać to zablokowanie w tzw. efekcie zrośniętej kości ( to tak sobie nazywam stan świadomości)
zachodzi on wtedy gdy na jakąś chwilę otwierasz się na świat - na wszystko - wychodzisz na jedną chwilę jedną nogą z doktryn, narzuconego ci przez środowisko i ciebie samego kokonu światopoglądu i już jesteś bliski przejścia przez granicę ,, ziemskości,, ale ... twoja noga cofa się i dalej jesteś w punkcie , z którego nigdy się nie uwolnisz ; a twoja świadomość będzie zawsze niczym ta na chwilę złamana kość , która natychmiast zaczyna się zrastać nie dając ci szans na poznanie ,, niewidzialnego świata,,

łatwo można rozpoznać osoby o bardzo rozwiniętej świadomości - są szalenie elastyczne w poglądach, widać konsekwencję w ich działaniu ale otwartość na rozważania tematów - te osoby nie mają kokonu; nic ich nie zniewala, nie hamuje, nie ogranicza; ich widzenie jest tak szokujące i niezrozumiałe dla wielu, że warto czytać ich teksty po kilka razy by móc ogarnąć co przekazują

być może trzeba będzie jeszcze kolejnego pokolenia - by nauka na tyle się rozwinęła aby te treści zostały uznane za całkowicie naturalne

jeśli jesteś na tym forum, podczytujesz, piszesz lub nie udzielasz się ale jesteś - to znaczy że ,,łamie się twoja kość,, - a to dobry znak ; pracuj nad otwartością i akceptacją inności- INNOŚĆ jej akceptacja zajmuje najwięcej czasu.......
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2016, 14:34

Wszystko to prawda Nataszo, ale przede wszystkim trzeba mieć bardzo dobry kontakt z głębszą rzeczywistością i niezerwaną z nią łączność. Sedno tkwi w tym, że nie ma innej takiej siły by nasza świadomość odfrunęła na nasze ziemskie polecenia i cokolwiek na tych polach zdziałała. Daremny trud i nadymanie. A wszystko to daje się wytłumaczyć geometrią nieprzemienną i przez wzięcie pod uwagę więcej niż trzech wymiarów. Cechą charakterystyczną przestrzeni nieprzemiennych jest brak istnienia pojęcia punku przestrzeni i to dlatego przeniesienie świadomości w inne wymiary niż znane nam 3D wysokość- długość - szerokość powoduje zdolność do odpowiedniego sterowania stamtąd obiektem. W uproszczeniu i z naszego położenia tłumaczy się to na przykładzie przestrzeni dwuwymiarowej, którą my możemy sterować. Nalepione na kartce papieru figurki nie narażone na oddziaływanie z zewnątrz tylko my możemy dźwigać do góry i zmieniać im miejsca, sama taka figurka nie da rady podskoczyć i stamtąd odfrunąć.
danut

Postautor: soldado » 10 lut 2016, 00:08

ogromne to brzemię - bycie zawieszonym między jednym a drugim a może i trzecim horyzontem zdarzeń; w jaki sposób o tym mówić innym , których świadomość postrzega świat przez pryzmat wąskiego widzenia rzeczywistości? cały czas zastanawiam się jak ludzie mający takie doświadczenia mogą pokazać całemu światu - że jest inaczej niż ogół to widzi

Te Istoty sprawiają, że takie osoby mają ogromną motywację do tego.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm