Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 04 lut 2016, 16:59

Tak, soldado był świadkiem także tego mojego kłosu. Taka luźna moja interpretacja tego symbolu, bo nie jestem naukowcem. - Ukorzenienie źdźbła znajduje się w głębszej rzeczywistości, bez niej, bez zaopatrzenia w konieczny grunt i soki nie byłoby nic, tam tez zasiano ziarno. Ono kiełkuje, wyrasta i mamy i mamy owoc i tu jakby kręgi wokół których usytuowanych jest do siebie 4, 5 ..równoległych rzeczywistości, potem jest przerwa( czarna dziura?) i z niej wyłaniają się pionowo do góry następne pierścienie rzeczywistości. Taki obraz może dawać cały widoczny przez nas wszechświat, a to co znajduje się pod ziemią jest niewidoczne, choć od tego wszystko zależy i jest najistotniejsze. Jezus mówił tez o tym ze z ziarna chwastu pszenica nie wyrośnie. A na końcu kłosu znowu wyrasta jedno najokazalsze ziarno.
danut

Postautor: Natasza » 04 lut 2016, 17:25

tak faktycznie ONI mogli Tobie ukazać wymiary właśnie jako kłos , który mogłaś odczytać za pomocą znanych symboli religijnych i mieć jasność
mi nie mogliby tak tego pokazać bo kojarzyłabym to tylko z chlebem, pokarmem, naturą
a znają nas dobrze i dopasowują wszystko pod każdą osobę indywidualnie

szkoda tylko , że nie przyjdą raz i porządnie i nie powiedzą jak jest, tylko wciąż musimy domyślać się i to wieczne nieskończone nauczanie się
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 04 lut 2016, 17:38

Bo wlewanie gotowej wiedzy do głów to jest specjalność typowo ludzka, nakazy, rozkazy, gotowe dogmaty, które masy musza przyjmować na wiarę bez zrozumienia ich. Ich nauka to podpowiedzi wskazanie kierunku a rozwiązanie zadania musi człowiek odnaleźć sam, musi zrozumieć i być pewny swojej wiedzy.
danut

Postautor: Arronax » 04 lut 2016, 21:35

Podziwiam was, naprawdę, dochodzimy tutaj do trudnych wydaje mi się elementów, żeby to pojąć naszym ograniczonym umysłem.

Trzeba próbować aby się rozwijać ... Pewnym swej wiedzy chyba nigdy być nie można ;), sami widzicie o czym tu dyskutujemy.

a być sterowane świadomością z jądra świadomości, jakby zasilaczem tego kompleksu jednego lub wielu. Dopóki nie wyrzekniecie się chełpienia się cielesnością i nie zrozumiecie istoty jej, czyli czym ona tak naprawdę jest, nie zaprzestaniecie nadawać jej znaczenia nadrzędnego w rozwoju życia, to nie ogarniecie tego tematu.

Czyli twierdzisz, że zachowujemy ciągłość świadomości istnienia. Czyli de facto, po śmierci np. będę pamiętał swoje doświadczenia i szedł dalej.

Tylko czy to co właśnie piszesz, czy to "mięso" to Ja właściwy. Gdzie szukać swojego Ja. Nie tak łatwo nie nadawać jej znaczenia nadrzędnego.

Czym jest? Złudzeniem. Narzędziem. Myśle czym? Mózgiem, świadomością.

Co sprawia, że żyję? Chyba Prana, energia ze źródła. Od Wiecznego.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 04 lut 2016, 21:53

Gdyby nauka włączyła świadomość do rozważań naukowych szybko mogłaby udowodnić ten wniosek, że świadomość jest informacją roznoszoną falami energii i według mnie tak tej ze źródła, dlatego dusza nie jest samą energią i nie jest praną łączoną z oddechem w niektórych religiach. To "mięso" to tylko obraz skupienie pól w taki a nie inny wygląd ulepienie z gliny= ukształtowaniu pola świadomością twoją i innych, którzy zajęli te przestrzeń razem z tobą i która tworzy się w każdej chwili oddziaływaniami świadomości obserwatorów.. Co ma zatem największą siłę sprawczą?- nie oddech, nie atom, a to co to wszystko organizuje i z jaką siłą oddziałuje- Informacja-świadomość!
danut

Postautor: danut » 04 lut 2016, 22:07

Wrócę jeszcze do stwierdzenia soldado "Rozdwojenie jaźni wiąże się z chorobą psychiczną, a osoby psychicznie chore, są bliżej Boga. ;)" - Nie zgadzam się z tym. Choroba psychiczna jest szamotaniem się z czym? Wrócę do pszenicy i chwastów - ta pożyteczna roślina jest opleciona chwastem i dzięki niej on żyje a ona nie może sprawnie reagować i oddziaływać swoją świadomością , koniecznie należałoby odciąć ten chwast.
danut

Postautor: danut » 04 lut 2016, 22:34

Zatrzymam się jeszcze Arronax na tym Twoim pytaniu, bo tu może wywiązać się jeszcze ciekawsza dyskusja -
"Tylko czy to co właśnie piszesz, czy to "mięso" to Ja właściwy?" - Ty właściwy to wyższa twoja świadomość zbiór świadomości cząstkowych Tobie przynależnych - podświadomość, świadomość przynależna do odbioru tej rzeczywistości - inaczej świadomość czuwająca, oraz nadświadomość.
To "mięso" jest tylko obrazem zdjęciem jakie wykonują okrojone bardzo niedoskonałe aparaty mózgowe różne dla rożnych gatunków, takim jak one go widzą, te same informacje wzbogacone informacjami z innych poziomów i odbierane doskonalszym narzędziem który przetworzy te bodźce będzie wyglądał inaczej, stworzy znowu obraz z innych pól przedstawiający ciebie.
danut

Postautor: soldado » 05 lut 2016, 15:07

Natasza pisze:dokładnie pokazywał efekt wiru

wkleję linka dla zainteresowanych odnośnie wlk wyb. i teleskopu BICEP 2 http://www.komputerswiat.pl/artykuly/re ... buchu.aspx

polecam , bo wprawdzie to dotyczy sprawy sprzed dwóch lat, ale może nie każdy słyszał

danut- staram się jak umiem opisywać to co się przytrafia , a ważne są szczegóły

Kto Ci pokazywał ten symbol ,,wiru"?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 05 lut 2016, 16:24

to był wykład młodego fizyka (po angielsku) nie pamiętam nazwiska chyba na R. musiałabym szukać go w sieci
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 05 lut 2016, 17:41

Natasza rozumiem Cię. Masz wybujałą wyobraźnię i ona często sprawia Ci psikusy. Jesteś na wszystko otwarta więc często zdarza Ci się stan dezinformacji, który powoduje, że mylisz fikcję z rzeczywistością. Nie przejmuj się tym. Może to kiedyś minie :)

A co Wy na to:
https://www.youtube.com/watch?v=ZHx6-keJbi8
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm