1) przechodzimy z kręgu do kręgu-hologramu do hologramu poprzez śmierć jako jedno Ja czy jesteśmy podzieleni przez siebie samego i występujemy w każdym hologramie jednocześnie
Do hologramu przechodzimy ze świata duchowego, który jest rzeczywistością realną.
Możemy zaistnieć w więcej niż jednym hologramie jednocześnie, dzieląc swoją duszę.
Musimy mieć na to zgodę, ponieważ możemy w ten sposób przyspieszyć swój rozwój, ale to wiąże się z pewnym zagrożeniem, gdyż do każdego hologramu bierzemy mniej swojej energii życiowej, niż zazwyczaj. Jeżeli rozwijamy się w danych hologramach po podziale swojej duszy, to jest ok, gdy jednak stoimy w miejscu, w którymś z nich, to możemy przez to zapaść na zdrowiu.
2) czy umieramy w każdym hologramie/kręgu zdarzeń ? czy może w niektórych bywamy wieczni?
Nigdy nie umieramy w żadnym hologramie.
Umiera w nich tylko nasze ciało, które jest pojemnikiem na naszego Ducha, w którym jest nasza dusza.
3) dlaczego tak mało ludzi ma kontakty z innym wymiarem?
Każdy z nas ma na co dzień kontakt z innym wymiarem, tylko niestety większość z nas ten kontakt lekceważy.
Jesteśmy jak odbiornik, który w ciągu dnia wyłapuje mnóstwo fal, mnóstwo wiadomości.
Najzwyczajniej w świecie nie zwracamy uwagi na to, co istotne, za to zwracamy bardzo dużą uwagę na wszystko to co materialne i co ma związek z naszym ciałem.
wg mnie nie możemy być tym samym Ja bo każdy inny hologram byłby inną kombinacją zdarzeń i nie dał by szansy zaistnienia jednostce o tym samym ugruntowaniu społecznym, fizjonomicznym, ekonomicznym , nie mówiąc o róznorodności genetycznej o ile taka występuje w innym wymiarze niż ten w którym żyjemy; tu podstawowe wyliczenia matematyczne zaprzeczają takiemu prawdopodobieństwu, większe szansę są na zostanie przez każdego tu z nas prezydentem Stanów Zjednoczonych
Nasza dusza to energia, która może się rozszczepić.... to tak jak promień słoneczny, który przechodzi przez pryzmat i rozszczepia się na kilka swoich niezależnych promieni.