Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: danut » 28 sty 2016, 22:22

Dlatego odwróćmy role i ty nim się staniesz :D Dawaj.
danut

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 22:26

Mam wyjsc z ciała i sam sobie przekazac wiadomość?
Na piśmie automatycznym się nie znam.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 28 sty 2016, 22:55

:D
danut

Postautor: 1Prawda1 » 29 sty 2016, 00:57

Z tego co zrozumiałem to OneNight chce przeprowadzić eksperyment z osobą jak sam zaznaczył na samym początku - znającą się na piśmie automatycznym. Cytuję OneNighta:

Szukam osób, które twierdzą, że posiadają zdolność pisma automatycznego. Gdy taka osoba się znajdzie, to postaram się do niej dojść swoim drugim "ja" i przekazać jakąś wiadomość.

Z tego co rozumuję przekaz Danut - chcesz udowodnić (pomijam, że zwykłym tekstem), że OneNight tego nie osiągnie bo nie zna się na piśmie automatycznym. Dodajmy do tego, że wiele jest możliwe i to potwierdzi nawet soldado, który jest medium i mamy gotowy logiczny stworzony przez OneNighta i w dodatku ciekawy temat. Proszę teraz zopiniować. Pozdrawiam.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 29 sty 2016, 09:54

Tu nie chodzi o znaniu się na piśmie automatycznym, nawet to określenie jest dla mnie dziwne, bo żeby ktoś pisał w ten sposób potrzebna jest bardzo silna świadomość potrafiąca przejąc tę inną i zmusić ją do tego. OneNigth chce udowodnić, że on jest taki mocny, czego ja nie odczuwam i absolutnie nie widzę, a trochę tam odczytywać potrafię.
danut

Postautor: danut » 29 sty 2016, 10:36

Nadto zaznaczyć potrzeba tu bardzo ważną rzecz, ażeby możliwa była w ogóle transmisja danych z jednego układu do drugiego musi zajść kompatybilność pomiędzy nimi. A żeby przejąc nad kimś władzę musisz mieć na niego haczyk, chociaż jeden punkt sobie, swoim wartościom odpowiedni. Za wysokich sygnałów nie odbierze ten który pracuje na niskich, lub zupełnie innych nadawanych z innego źródła, dlatego mówimy często o telepatii pomiędzy ludźmi sobie bliskimi.
danut

Postautor: OneNight » 29 sty 2016, 12:20

Męczy mnie już to tłumaczenie. Chyba nie dociera, że chcę tylko zrobić eksperyment, a nie pokazywać jaki to jestem mocny!

Już nawet nie będę tu pisał jak planuję tego dokonać, bo znowu znajdziesz sobie powód do obrażania.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 sty 2016, 12:35

Ale ja Ciebie wcale nie obrażam, to że wylewam kawę na ławę, która może Cię trochę poparzyć ma się nijak do Twojego osądzania tu. Jakoś temat jest nie od dzisiaj i żadnego eksperymentu nie przeprowadziłeś, nie ma odzewu z żadnej strony, zatem co z tego wynika?
danut

Postautor: OneNight » 29 sty 2016, 12:41

że ich zniechęcasz.

OneNigth chce udowodnić , że on jest taki mocny

Skoro to dla Ciebie nie jest obrażanie, to nie chciałbym Cię nigdy spotkać.

Może Ciebie to bawi? Uważasz się za wszystko wiedzącą i obrazę nazywasz kawą na ławe?

Jak masz tylko obrażać i zniechęcać:
-Przestań komentować!
-Przestań to czytać!
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 12:49 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 29 sty 2016, 12:44

Ja nie mam nic przeciwko takim doświadczeniom, wydaje mi się tylko, że mają one większy sens, jak ludzie się osobiście znają. Onenighta zapraszam na spotkania PTSS w Warszawie, będziemy mogli o tym porozmawiać w normalnych warunkach. Mnie interesują testy percepcji pozazmysłowej, można je fajnie obmyślić.

Danut, jesteś może już w tym wieku, że nie łykasz wszystkiego, ale coś na rozluźnienie mogłabyś czasami łyknąć. ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi