Prostytucja i jej konsekwencje

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Prostytucja i jej konsekwencje

Postautor: atalia » 29 sty 2016, 10:37

Nieważne, poniekad zal mi tych kobiet. Nie mają żadnej refleksji nad sobą i swoim życiem.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 29 sty 2016, 11:46

atalia pisze:Nieważne, poniekad zal mi tych kobiet. Nie mają żadnej refleksji nad sobą i swoim życiem.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 29 sty 2016, 11:46

atalia pisze:Nieważne, poniekad zal mi tych kobiet. Nie mają żadnej refleksji nad sobą i swoim życiem.

Uwierz(cie) mi ,ze maja ; odwracajac glowe prubuja siebie oszukac ,a na codzien przyodziewaja sie w maske tak aby nic po nich nie bylo widac.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 29 sty 2016, 13:41

Oby było tak, jak mówisz, Pablo.
Ustawiczne rżnięcie chojraczki musi byc strasznie trudne. Jednak, jak mówią - "na łożu śmierci nie ma ateistów".
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 29 sty 2016, 15:04

Atalio, to nawet nie jest "rżnięcie chojraczki" choć każda z tych osobowości jest inna, ale najbardziej napawa mnie obrzydzeniem tak zakłamana osobowość, że odgrywanie fałszywych póz i ról to dla niej chleb powszechni taki, że nawet ona sama nie ma dojścia do swojej prawdziwej tożsamości, nie myśli o niej, bo nie ma na to czasu. Kiedyś widziałam przedstawienie o mechanicznych lalkach i bardzo mi ono tu pasuje. Naprawdę zdarzają się osoby bez uczuć i bez żadnej refleksji nad sobą i swoim życiem i nawet to co one będą myśleć na ten temat na łożu śmierci wcale nie jest pewne przy takich postawach.
danut

Postautor: Pablo diaz » 29 sty 2016, 15:36

To o czym pisze jest podswiadome,latwo od tego uciec.Kiedy ten stan przechodzi w swiadomy ,nastepuje obsesja ,zachwianie rownowagi ciala duchowego niosaca tragiczne skutki w psychice kobiety.
Kobiety staja sie latwym kaskiem do opetan ,stad wsrod abortujacych tyle depresji ,a nawet samobojstw.
Z lozem jest troszke inaczej,wiele z kobiet na lozu smierci jeszcze nie bedzie calkiem swiadoma popelnionego morderstwa,dopiero w trzeciej fazie po odcielesnieniu zobaczy i zrozumie ,ze dokonala okrutnego mordu .
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 30 sty 2016, 09:11

Zachęcam na przyłączenie się do pięknej akcji Kaji Godek ,matki która urodziła dziecko z zespołem Downa ,a teraz walczy o każde życie, o całkowity zakaz aborcji.

http://www.stopaborcji.pl/

https://docs.google.com/forms/d/1UNeaGK ... 2486902626

https://web.facebook.com/FundacjaPro/?ref=ts&fref=ts
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 30 sty 2016, 10:34

Nie jestem za aborcja ale co jest z matka, ktora w wyniku ciezkich warunkow dokonala aborcji a potem co? ma Cale zycie zyc z poczuciem winy czy powinna jednak sobie wybaczyc?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 30 sty 2016, 10:50

Nikita pisze:Nie jestem za aborcja ale co jest z matka, ktora w wyniku ciezkich warunkow dokonala aborcji a potem co? ma Cale zycie zyc z poczuciem winy czy powinna jednak sobie wybaczyc?

Może żyć z poczuciem winy albo może sobie wybaczyć, ale w sumie jest to rzecz wtórna, bo fakt już zaistniał i się go nie cofnie. Można jednak okazywać dobroć i życzliwość innym ludziom. Przyjęcie takiej aktywnej postawy jest dobre już choćby dlatego, że towarzyszy temu świadomość, że tak jak możemy być przyczyną cierpienia innych ludzi, tak sami możemy być dla nich wsparciem.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 30 sty 2016, 10:58

cthulhu87 pisze:Tak jak możemy być przyczyną cierpienia innych ludzi, tak sami możemy być dla nich wsparciem.

Chyba sobie to zapisze.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności