Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 18:47

Czekam i nic się nie dzieje. Jeśli powiesz "wiedziałam, że to napiszesz", to nie uwierzę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 28 sty 2016, 20:11

Zaniżacie zdolności OneNighta, ja jako filozof wyszedłem do prawdy o bycie, a według Mirka mało wiem o życiu. Ja stoję za zdolnościami OneNighta jak najbardziej. Idę na przekór temu nudnemu jak to OneNight napisał ''filozofowaniu''.

Nudnemu bo bogowie zaczną po Ziemi niedługo chodzić taki przykład daje, a ludzie zrobią z niego nie tyle po prostu człowieka, co go jeszcze oczernią że on to niby mało wie. Ulala.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 28 sty 2016, 20:27

Nie wiem jakie filozofowanie masz na myśli, ale ja za stara jestem na łykanie pustych haseł, czy czyichś przechwałek o jakichś tam darach i mocach. Przystopujcie, bo to może poważnie myślących o istnieniu i świecie nie tylko męczyć ale i śmieszyć. Prawdo ty za to możesz mi tu reklamować czyjeś zdolności i wywyższać je do woli, a ja ich wcale nie zaniżam a jedynie wiem z czym co się je w tym temacie i jak to naprawdę wygląda.
danut

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 20:48

Danut, filozofowanie - zerknij na inne tematy w tym dziale, jak to nazwiesz?
Dziękuję Prawdo, że chociaż Ty nie uważasz mnie za szaleńca i oszusta.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 28 sty 2016, 20:55

Ale Filozofia to najstarsza z nauk, czasami tłumaczona jako umiłowanie mądrości i jest oparta o systematyczne i logiczne rozważania - co w tym złego?

Natomiast wyskakiwanie z przysłowiową motyka na słońce i ukazywanie siebie jako kogoś wyższego, mającego czymś kogoś innego zadziwić i onieśmielić, i wybić siebie ponad innych jest według mnie dużo bardziej nie na miejscu.
danut

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 21:41

Kobieto! Ja tylko chcę zrobić eksperyment!
Zero chwalenia się zdolnościami, zero wywyższania osób w nim uczestniczących. Potrzebuję tylko ochotnika biegłego w piśmie automatycznym, nie chcę nikogo oszukiwać. Tak trudno zrozumieć sens? Ja chcę tylko zrobić zwykły eksperyment! Mam Ci to drukowanymi literami napisać?!

Nie obchodzą mnie Twoje prawdopodobieństwa pozytywnego zaliczenia eksperymentu. Nie na miejscu jest to, że próbuję sprawdzić coś w praktyce zamiast wiecznie teoretyzować "co by było gdyby, prawdopodobnie, myślę że".
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 28 sty 2016, 21:46

Mężczyzno!! :lol: Ale ja z góry podaje Ci wynik tego eksperymentu. - Wielka kicha. Uważasz, że posiadasz moc mówienia komuś do głowy? To wykaż się i nakazuj tu piszącym dziś i teraz co mają napisać, weź wcześniej prześlij mające być dyktowane zdanie do postronnej osoby, bo lepszego dowodu nam nie trzeba.
danut

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 22:05

To właśnie usiłuję zrobić!
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 28 sty 2016, 22:11

Daremne żale próżny trud , ale ja mogę cię w to wkręcić jak chcesz :D
danut

Postautor: OneNight » 28 sty 2016, 22:17