Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 01:18

soldado pisze:Mi z kolei na samym początku Duchy nie podsunęły dzieła Kardeca, ale tę książkę

KLIK

Dopiero później przeczytałem Księgę Duchów i Księgę Mediów.
I myślę, że dzięki tej kolejności więcej zrozumiałem.

Najwidoczniej każdy potrzebuje ,jakiegoś bodżca, wiedzy,która go zmotywuje.
Zastanawiałem się kiedyś nad tym, dlaczego spirytyzm?
Dla mnie spirytzm i badania naukowe prowadzone przez spirytystów,które nie mają końca są fascynujące.Gdybym nie znał języków obcych ,a przeczytał tylko te kilka ksiązek ,które mamy na rynku ,mogłyby to być niewystarczającym i prawdopodobnie zaniechałbym eksplorowania duchowości .Jestem typem osoby ,która musi ciagle poznawać ,a spirytyzm to tysiace fascynujących dzieł różnych mediów, przeróznych interesujacych tematów,ta wiedza jetst nie do opanowania , przedewszystkim wysoka kultura spirytystów,to dość przekonujace :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Re: Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Postautor: czarnyMag » 19 sty 2016, 15:05

"Kiedyś w pewnym temacie opisywałem historię jak grubo ponad rok temu w nocy wracałem motorem do domu i ujrzałem w pewnym wyjątkowym miejscu pod względem manifestacji wielu (chyba) duchów właśnie jednego z nich , odebrałem energię tak negatywną że dochodziłem psychicznie miesiąc do siebie i z trudem pozbyłem się myśli samobójczych"

A gdzie to jest?! W Polsce? Jeśli nie w Polsce to podaj dokładne umiejscowienie - pomodlę się za ten byt ale potrzebuję to zwizualizować i dlatego proszę o info.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi