co można sie dowiedzieć na seansie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: co można sie dowiedzieć na seansie

Postautor: konrad » 30 kwie 2010, 09:07

qaz pisze:mam takie pytanie czy podczas seansu duch wzywanej osoby
moze przepowiedziec przyszłosc?

A czy Ty możesz przepowiedzieć mi przyszłość? Raczej nie. No chyba, że masz jakąś dodatkową wiedzę, która pozwala na domniemywanie tego, co się zdarzy np. znasz czyjeś plany i zamiary. Ale tak naprawdę nie wiesz, czy zostaną one zrealizowane, więc w rzeczywistości mówisz o "teraźniejszości". Z Duchami jest tak samo, bo to tacy ludzie, tyle że bez ciała.

Dam przykład, który to pozwoli zrozumieć. Duchy mogły przepowiedzieć zamach 11 września na jakiś czas przed. Być może znały plany zamachowców, wiedziały, co będą chcieli zrobić. Jednak, jak pamiętamy, zamach nie został zrealizowany w pełni. Duchy nie mogły przewidzieć, że pasażerowie jednego z samolotów stoczą walkę z zamachowcami i sprawią, że samolot spadnie na długo, zanim doleci do celu.

Duchy jednak nie mogły przewidzieć katastrofy w Smoleńsku, gdyż najprawdopodobniej była ona wynikiem błędu pilota, a więc nikt wcześniej ani na ziemi, ani w zaświatach nie mógł podejrzewać, że do niej dojdzie.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 30 kwie 2010, 13:17

A najlepiej by było,gdyby duchy na życzenie podawały numerki Lotto. :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 30 kwie 2010, 16:22

I najlepiej z losowań, które jeszcze się nie odbyły ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: bartmoon » 05 maja 2010, 10:53

Duchy raczej robią nam przysługę gdy z nami nawiązują kontakt...
może odpowiedzą na to, na co im pozwolono.
Musi istnieć jakieś prawo "tam" aby nie namieszać "tu"...
nielicząc wyjątków załamań różnych światów 8-)
Awatar użytkownika
bartmoon

Postautor: Ruskof » 05 maja 2010, 10:54

Co mozna sie dowiedziec na seansie?Coz bede mowil...

http://www.paranormalium.pl/spirytyzm/nieudany-seans-t7142.html
Nigdy nie daj sobie wmowic przez kogos to co potrafisz zrobic a to,czego nie potrafisz,bowiem tylko ty to wiesz i wiesz jak osiagnac swoj cel.

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033
Ruskof

Postautor: Voldo » 05 maja 2010, 12:20

Ruskof pisze:Co mozna sie dowiedziec na seansie?Coz bede mowil...

http://www.paranormalium.pl/spirytyzm/nieudany-seans-t7142.html

Przeczytałem historię.
No po prostu czysty, piękny przykład co się może stać, wtedy, kiedy podchodzi się do tego bez wiedzy i z samej ciekawości.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ruskof » 05 maja 2010, 12:37

Na dodatek,mam nadzieje ze kazdy glupi nastolatek przez wybieraniem sie na takie seanse z kumplami przemysli to raz,drugi,trzeci,ile trzeba bedzie,zeby zrozumial ze jeszcze nie czas na takie zabawy.Pamietajcie,to niby nic,ale trzeba takie seanse w powazniem traktowac,bo jak nie,to moze naprawde stac sie duzo rzeczy zlych,ktorych nawet nie wyobrazacie sobie.Wiem,ze niedoswiadczeni w tym powiedza ze blefuje,ale taka jest prawda.Byty astralne nie sa wylacznie zyczliwe,jest ich od groma jak ludzi i potrafia byc niemniej uporczywi jak ludzie...
Nigdy nie daj sobie wmowic przez kogos to co potrafisz zrobic a to,czego nie potrafisz,bowiem tylko ty to wiesz i wiesz jak osiagnac swoj cel.

Ruskof

Postautor: Voldo » 05 maja 2010, 14:26

Ruskof pisze:Pamietajcie,to niby nic,ale trzeba takie seanse w powazniem traktowac

My, spirytyści to wiemy.
I dlatego też, ważne jest, aby jak najwięcej ludzi zetknęło się ze spirytyzmem.
Choćby tylko po to, aby zobaczyć jakie zagrożenia są przy takiej "zabawie".
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ruskof » 05 maja 2010, 14:58

A mi chodzilo o nowych spirytystow,ktorzy dopiero sie tu zarejestrowali i sa zieloni w temacie.Takie osoby trzeba wlasnie przed tym zlem przestrzec,i uswiadomic ze to nie podworkowe zabawy.A o temacie...Na seansie wszystkiego mozecie sie dowiedziec,zalezy od tego z jakim duchem jestescie w kontakcie.

Ruskof

Postautor: Nikita » 05 maja 2010, 18:35

Ja jestem nowa. Czytam niektore posty. Jeszcze oczywiscie nie przeczytalam wszytskiego bo nie mam tyle czasu. Ale temat mnie wciagnal. Powiedzcie cos o sobie wiecej: organizujecie seanse? Macie kontakty z duchami? Jest wsrod Was ktos kto jest dobrym Medium? Z tego co wyczytalam to aby organizowac taki seans trzeba sie znac na rzeczy. Literatura na ten temat jest. Wy jestescie juz super oczytani i obeznani. Jak dlugo juz sie tym zajmujecie? Ja raczej nie bede wywolywac duchow ale temat jest ciekawy.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi