SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: danut » 13 sty 2016, 18:36

fruwla - nowych nigdzie nieporuszanych elementów układanki mam wiele, ale są one opisane w książce i nie dotyczą szybkiej klasyfikacji, bo są to szczególne spostrzeżenia o możliwościach wyższych świadomości i także naszych wykorzystywanych przy współtworzeniu rzeczywistości.

Myślokształty nasze też mogą atakować jak piszesz, ale istnieją też tzw. zmory w podaniach ludowych i są to myślokształty innych ludzi z dużą siłą emocjonalną najczęściej o złym kierunku mocy przez nich przesyłane. Mogą zaistnieć i dobre myślokształty - jak najbardziej masz rację. I są jeszcze te śmieszne tzw. chochliki.

Krasnoludki w lesie? :D Czytałaś może ten artykuł? http://arekmiazga.blogspot.com/2015/09/ ... nia-z.html
danut

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 19:02

Bóg uczynił go doskonałym. Przeżywamy traumę ze wzgledu na nasz stosunek do określonych zdarzeń. Nasz charakter, postawa życiowa, stosunek do losu może przyczynić się do śmierci dziecka, gdyż u dzieci to wszystko jest wielokrotnie wzmocnione.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: fruwla » 13 sty 2016, 19:16

Danut, wielkie dzieki, przeczytalam jednym tchem, cudne !
A ta opowiesc z fruwajacym krasnoludkiem- bezcenna :D
Jesli chodzi o "mojego" krasnala, to widzialam go dwa lata temu, a wiek dzieciecy ma, juz daaaawno za soba ;)
Jechalismy samochodem malo uczeszczana droga przez lasy. Kuzyn prowadzil, ja sie nudzilam bo tylko drzewa i drzewa.
Z tylu siedzialy 10 letnie dzieciaki, ktore odwozilismy po krotkich wakacjach u nas, do rodziny kuzyna.
W pewnym miejscu las byl mlody i bardzo przerzedzony, tak ze wglad byl dosc gleboki.
Zaciekawilo mnie swiatlo sloneczne, ktore miedzy drzewami tworzylo jakby magiczne miejsce,wiec patrzylam i zachwycalam sie i NAGLE zobaczylam tego krasnala.
Mial naprawde czerwona zwisajaca czapke, stal zamyslony i podpieral sie kosturem.
Wpierw zaniemowilam, a potem zaczelam wrzeszczec do kierujacego, cos w rodzaju " stoj, stoj, zatrzymaj sie, widzialam krasnoludka w lesie "
Reakcja kierowcy i siedzacych z tylu dzieciakow byla mi bardzo nieprzychylna.
Wszyscy wybuchneli smiechem i zaczeli sobie ze mnie zartowac.
Zanim sie doprosilam kuzyna, zeby stanal i zawrocil trwalo to dobrych pare kilometrow.
Jezdzilismy potem tam i z powrotem, ale krasnala juz niestety nie bylo....

Minely dwa lata a wszyscy jeszcze o tym pamietamy, kuzyn ma chyba wyrzuty, a dzieciaki respekt przed ciotka dziwaczka :lol:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 19:23

Bóg uczynił go doskonałym

Jakby uczynił go doskonałym to wszystkie dzieci rodziły by się zdrowe. Zejdź na ziemie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 13 sty 2016, 20:51

Piszemy tu o wszystkim i w końcu nikt nie wie na pewno czego dotyczy temat. :) Ale w sumie i tak wszystko opiera się o sex. Przechodząc do początków tworzenia świata, to gdyby Adam i Ewa wiedzieli na czym polegać ma ich rola nie byłoby chorób, cierpienia i śmierci, żyliby od razu w Raju, czyli w doskonałym świecie. Tymczasem skoro zostali z niego wygnani i szukać muszą dopiero do niego drogi powrotnej nasz świat wygląda tak jak wygląda, więc sam musi się udoskonalać, na nowo tworzyć się już doświadczalnie, gdyż sięgnęliśmy przy tym i po owoc wiadomości dobra i zła, i nikt nam już teraz w tym nie pomoże, niczego nie uczyni gotowym...
danut

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 21:01

1Prawda1 pisze:
Bóg uczynił go doskonałym

Jakby uczynił go doskonałym to wszystkie dzieci rodziły by się zdrowe. Zejdź na ziemie.

Czyli Bóg na Ziemi jest niedoskonały, bo stworzył niedoskonały świat. Prawdo nie można kierować się ludzką logiką w pojmowaniu Boga.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 21:37

Prawdo nie można kierować się ludzką logiką w pojmowaniu Boga.

Ja jestem filozofem i na tym opiera się moje życie kochany. Jako filozof mam pojmowanie iż jestem częścią wszechświata, która dąży do poznania prawdy, a nie mniema.

Idąc Twoim tokiem rozumowania możesz na Bożym świecie zabić kogoś (przecież są zabójcy) i nadal będziesz świat nazywał doskonałym, bo Bóg jego twórca pozwolił wpuścić do niego morderców. Pomyśl trochę Miro. ;)
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 13 sty 2016, 21:44

Mało jeszcze wiesz o tym po co i dlaczego tu jesteśmy. Uczepileś się Platona i wierzysz w niego jak w Boga. On Bogiem nie był i nie jest. Trzymanie się kurczowo jego filozofi nie pozwala Ci wyjść poza horyzont swoich przekonań.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 21:48

To czy Platon był Bogiem to nie Tobie oceniać, boś młody jeszcze. Platon pisze, że niektórzy ludzie mniemają a inni (matematycy i filozofowie) dochodzą do wiedzy właściwej. Twoje napisanie jako istota żyjąca, która nie wie po co tu jest (chodzi o wiedzę pewną na zasadzie metafizycznej) brzmiące ''Nie nam oceniać morderstwa'' (oczywiście sam zbudowałem to zdanie specjalnie) wracając.. - takie zdanie to nic innego jak mniemanie, wręcz wycofanie się. I jeszcze piszesz, że mało wiem, a to właśnie filozof wychodzi do prawdy o życiu. Widzisz za szybko mnie oceniasz, a ja tego nie robię wobec Ciebie. To już jest powód, że jestem bardziej wiarygodny. Choć w oczach ludzi taki być nie muszę, ja kocham prawdę, a nie sławę.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 13 sty 2016, 21:51

A mi to tam wisi w co kto wierzy - byleby był miłosiernym człowiekiem czyniącym dobro :D
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi